Tuesday, 4 February 2014

Serius Klasik - Wow Kos Perjalanan Dari Kuala Lumpur Ke Singapura Suatu Ketika Dahulu!


Barang Naik. Inflasi! 

Sekarang tak dapat la nak dapat macam ini.





Laporan asal Sophia Leong

37 comments:

  1. Replies
    1. duit dulu nilai mana sama dengan duit sekarang.
      takkan tu pun nak diberitahu..

      Delete
  2. 1. Apa yang Anwar cuba buat sekarang ni? Entahlah.

    2. Aku paling takut kalau Anwar Ibrahim pilih side dan cuba membuatkan anak buah dia Azmin Ali memegang kuasa.

    3. Aku tak tau kenapa...dari dulu aku tak berapa gemar dengan Azmin Ali. Dia....nampak bukannya berjiwa rakyat. Tapi tu pandangan aku aje la bila tengok dia berucap depan mata. Aku bukan kenal dia pun personally.

    4. Dari semua kawan aku yang kerja jaga pentadbiran Kerajaan Pusat dan Negeri, semua sebut satu benda yang sangat konsisten, tak kiralah dia aliran BN atau Pakatan, "Tan Sri Khalid Ibrahim sangat professional."

    5. Orang UMNO selalu kutuk dia gagap lah, lemau lah, slow lah, tapi cuba tengok balik siapa yang Mahathir yang dipuja2 mintak tolong masa kita nak ambik balik aset negara dari London dulu. Takkanlah sebab dia politician Pakatan sekarang kau lupakan terus jasa2 dia dekat negara?

    6. Aku bukan ahli PAS tapi aku ada tergerak nak jadi ahli PAS seumur hidup cuma sampai sekarang aku tak sempat lagi nak gi hantar borang dekat pejabat PAS.

    7. Aku cukup suka bila dengar PAS akan boikot PRK Kajang ni. Ni PRK yang tak perlu. Ini percaturan kuasa yang melanggar semangat demokrasi pilihan rakyat.

    8. Apa yang Anwar cuba buat adalah dia terlalu konfiden orang ramai akan undi dia balik sebab dia percaya pengundi Kajang akan pilih apa sahaja, asalkan bukan calon BN.

    9. Kalau aku jadi pengundi Kajang, apa yang aku akan buat, adalah ajar Anwar dan pengikut dia.

    10. Jangan bagi dia menang. Kenapa?

    11. Sebab dari awal lagi Anwar dah pesan dekat BN, "kalau boleh janganla BN bertanding. Nanti menghabiskan duit rakyat dan perbelanjaan meningkat."

    12. Untuk seorang yang mulutnya selalu memperjuangkan prinsip keadilan dan keharmonian, apa kata Abang Anwar kita tolong diam dan biarkan pengundi Kajang pilih sendiri. Siapa keluarkan arahan suruh bekas ADUN letak jawatan? Tolong jelaskan? Takkan dia volunteer kot kan?

    13. Jika pilihanraya berlangsung, pengundi berhak menilai semua calon yang ada dan memilih calon yang mereka rasakan layak.

    14. Jika Anwar menggesa tidak ada pencabar, mana dia hilangnya tiba-tiba semangat demokrasi yang selalu dilaungkan Pakatan? Biarlah rakyat memilih. Yang kau pegi join berarak Bersih hari tu kenapa kalau time ni kau sendiri tak nak demokrasi berlaku secara telus.

    15. Adakah Anwar takut dia tersalah atur?

    16. Rakyat Malaysia selama ini apabila berfikir pasal politik, mereka akan pilih satu side dan terus kekal dengan perjuangan itu. Jika dia UMNO, dia akan percaya apa saja yang UMNO buat contohnya.

    17. Politik sedemikian sebenarnya agak mundur kerana tidak melahirkan masyarakat yang kritis.

    18. Dan di sinilah silapnya Anwar Ibrahim. Ramai orang sekarang ni dah tak pegang politik sedemikian rupa. Sekarang ni apa yang dinilai adalah prinsip. The right principles. Bukannya party principles lagi.

    19. Jika Anwar merasakan orang akan undi dia hanya kerana dia Anwar Ibrahim dan menggunakan kebencian orang terhadap BN, Anwar Ibrahim is riding the wrong wave lah. Apatah lagi dekat kawasan Kajang di mana penduduk Cina ramai dan memang aku akui, political maturity orang Cina jauh mendahului orang Melayu.

    20. Jika aku pengundi Kajang, aku akan pilih bukan Anwar dan sah-sah la aku takkan pilih Barisan Nasional.

    21. Ini adalah masa paling sesuai untuk jadi calon Bebas yang mempunyai chances paling tinggi untuk menang.

    22. Jika ada di antara anda yang opportunist, sila bertanding di Kajang menentang Anwar Ibrahim. Ada kemungkinan yang cukup tinggi anda boleh menang kerana Anwar Ibrahim.

    23. Jika pemimpin PAS bijak, letak calon anda. Besarkan lagi majoriti dalam Selangor. Tutup mulut orang2 yang terlalu bercita-cita besar ni.

    24. Politik ni memang boleh diatur dan dirancang tapi keputusan masih lagi atas tangan kita. Sampai bila nak biar politician pergunakan kita untuk kepentingan diorang, kan orang Kajang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia nak elakkan pergaduhan azmin dan khalid je...

      Delete
    2. macai o macai cuba la jgn sebar propaganda di blog bukan politik Anonymous4 February 2014 14:01

      Delete
    3. Barua upahan copy paste. Lepasan sains komputer kolej swasta kepunyaan datuk kroni UMNO yang hanya nampak duit berbanding kualiti. Lepas grad takde kojo sebab takde sapa nak ambik budak grad kolej swasta takde tauliah. Sudahnya jadilah barua berbayar UMNO. Elokla hasil didikan bapak-bapak dan mak-mak lembu. Selamanya jadi lembu.wow...!!! Bengang gila sial ngan spesis camni.

      Delete
  3. Teringat zaman muda2 atuk aku.. smbil minom kopi mkn bisjut

    ReplyDelete
    Replies
    1. nenek kamu pula bagaimana? adakah makan kerandut datuk kamu?

      Delete
    2. sial la....bebola kerandut atuk...mmg sial, pnjang 2 jengkal

      Delete
    3. tolong tanyakan kat atuk ko....time2 dulu ada bisjuat x

      Delete
  4. petrol kurang dari singgit seliter masa tu..

    ReplyDelete
  5. Hamid gurka ke model tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangang la kau ni. ni sarcasm level kote ke apa. dah terang terang tulis En. Tabarani Saad

      Delete
  6. Rambut + Spek + misai paling stail

    ReplyDelete
    Replies
    1. Necktie mamat tu sebijik mcm aku punye je... beli kat SOGO tahon lepas... Cisss, patot la murah, stok lama

      Delete
    2. hahaha...epic sungguh komen ko...

      Delete
    3. giler bertahun necktie tu tak laku!!

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. ada aku kesah nak g singapore.. peduli apa aku..

    ReplyDelete
  9. Nk komen pun xtau..bangang!! Nk kereta mnyk murah jln jem truk xblh gerak bodo smua ada pro n popcon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak mkn popcoren g tgk wayang la bro...
      Apa barang mkn popcorn g S'pore?! G la USS...Hahaha...
      Damn shit...

      Delete
    2. Weh Anonymous 5 February 2014 10:38
      Bila ko nak komen?!
      Damn shit dh g German...

      Delete
    3. Weh Anonymous 5 February 2014 10:38
      Kalau berani datang la sini...
      Hahaha...

      Delete
    4. Jerman ada uss ke usj? Havok

      Delete
    5. Ko ni asal mana?!
      USJ Subang la weh...Damn shit...

      Delete
    6. nk bisjut?

      Delete
  10. https://www.jobdirumah.com/jane90

    ReplyDelete
  11. Kene propose kat marketing Proton suruh buat iklan macam ni. Barulah nampak SWAG

    ReplyDelete
  12. macam muka johan rajalawak la

    ReplyDelete
  13. enche ta' berani!!??

    ReplyDelete
  14. Tapi takde power steering

    ReplyDelete
  15. bisjut...bisjuuuuut!... ko pelat pele ke apa??? biskut la bodooooooohhhh!!! Dasar Gay geng2 Anwar IbraHIM

    ReplyDelete
  16. apa beza macai bn dengan anjing pr?..sama saje..dua2 bodoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i second that motion young man!

      Delete
  17. hidup lahe ke En Tabarani Saad ni ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails