Tuesday, 11 February 2014

Serius Cool - Sekitar Pembukaan McDonalds Pertama Di Vietnam! (14 Gambar)


Me Lovin It Long Time!

Setelah 39 tahun Saigon jatuh ke tangan tentera Viet Cong menandakan kekalahan Amerika Syarikat , akhirnya sebuah McDonalds akhirnya dibuka Vietnam. McDonalds pertama di Vietnam ini dibuka sabtu lalu dan ia mendapat sambutan yang sangat hangat dari warga Bandaraya Ho Chi Minh sehingga berlaku kesesakan. Ribuan warga kelas pertengahan yang kini semakin ramai jumlahnya di Vietnam beratur sejak jam 8 pagi bagi mendapatkan BigMac dan McNuggets di McD yang dibuka di Jalan Bien Dien Phu. McDonalds ini juga merupakan restoran pandu lalu pertama di Vietnam. Nampaknya warga McD juga dah termakan jarum halus golongan kapitalis! Hanya Korea Utara menjadi benteng terakhir!




Laporan asal Flickr McDonalds

36 comments:

  1. hahaaha kesian jakun nye vietnam

    ReplyDelete
  2. sap khai truong

    ReplyDelete
  3. hahaaha kesian jakun nye vietnam

    ReplyDelete
  4. tak lama lagu berebut nak beli mainan macam kat Malaysia..

    ReplyDelete
  5. LOL gelak orang padahal annual GDP rate kita lg jakun dr diorang. tahu tak GDP rate tu apa n macam mana? AH PUNDAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi mampos la ! ade aku kesah???!!! ntah2 ko pn tak tau amende tu GDP tu MACAI ( MEMPERCAYAI APA CAKAP ANUWART IBRAHIM)

      Delete
    2. pernah baca The Edge? HAHAHA UMNOTAIK CLEANER

      Delete
    3. the edge sial!!! tu surat kabar cina mata sepet sial mcm babi,babi,babi,babi!!!!!!!!!!!!!!! membusukkan nama negara mcm lahanat!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    4. Ada org terencat akal meroyan.

      Delete
    5. Macai mmg cmtu bro. Bab fakta depa tolak tepi.

      Rakyat Malaysia lg jakun bagi free burger aritu time orang dah start boikot McD.

      Alhamdulillah dah 2 tahun aku x sentuh McD walaupun double cheeseburger mmg fave aku.

      Lg 1 jangan cakap kau masih benci zionis kalau mulut ko masih kunyah McD. Buat malu je.

      Delete
    6. cinfirm mata naga ni org kelantan yg bodoh..

      Delete
    7. kau yang bodoh....naga mata pandai

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
  6. apsal ronald mcdonald muka chinese look, cari lah yg muka pan asia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cina mmang sial!!!!!!!!!!!
      semuanya nak di cinakan!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  7. Mc Donald tak sedap, bisjut & royi lagi sedap

    Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut? Nak bisjut?

    ReplyDelete
  8. bisjut tak sedap, badam lagi sedap

    badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..badam..

    ReplyDelete
  9. kalau buka restoran SATAY KAJANG dengan trade mark gambar Anwar mesti, tak berhenti-henti sampai sekarang orang berduyun datang!

    ReplyDelete
  10. wat menu special burger MCD daging anjing

    ReplyDelete
  11. myanmar takde mcdonalds lagi. mai la bukak sini.

    ReplyDelete
  12. Motor pun lalu drive-thru apa kes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia pun bersepah naik motor kat drive-thru bro..puiiiii baru nk kenal dunia ke

      Delete
  13. Fact 1: Nama jalan Dien Bien Phu la..
    Fact 2: 2 lagi branch akan dibuka tahun ni.
    Fact 3: Dimiliki oleh menantu PM Vietnam.

    ReplyDelete
  14. kalau buat 2nd branch boleh kaya ni

    ReplyDelete
  15. Dulu tentera Us datang serang Vietnam sekarang MD datang nak tawan/monopoli ekonomi Vietnam

    ReplyDelete
  16. kalau BN nak gak bertanding...

    INI MASA PARA PENGUNDI MAKAN BELACAN TUNTUT MACAM-MACAM DARI BN .

    jangan tuntut low class punya benda lah...

    tuntut agar dihapuskan segala tuntutan dong zhong.
    tuntut agar sijil pengajian dong zhong tidak diiktiraf.

    tuntut sekolah agama islam ada air cond .
    tuntut kerajaan sediakan makanan paling berkhasiat untuk anak belacan makan kat sekolah agama dan kebangsaan.. FREE.

    dengan makanan berkhasiat, otak anak pembelacan akan lebih aktif dan cekap dalam pelajaran.

    tuntut masjid dan surau diberikan LOUD SPEAKER PALING KUAT UNTUK AZAN.

    tuntut kawasan malay street, khas untuk pembelacan berniaga .
    tuntut satu kawasan baru untuk anak belacan sambung belajar kemahiran dan teknikal .

    tuntut seluruh sekolah agama diberi RM30 juta untuk anak-anak belacan belajar .

    tuntut sekolah kebangsaan diberikan RM12 juta untuk kemudahan anak-anak belacan .

    tuntut kerajaan membina banyak lagi masjid dan surau .
    apartmen dan flat belacan kasi peruntukan RM10 juta.

    TUNTUT KERAJAAN BAGI SORANG SATU ANAK BELACAN SATU BASIKAL .PILIH MOUNTAIN BIKE, ROAD BIKE ATAU APA JUGAK .FREE SEBAGAI GALAKAN KE SEKOLAH DAN BERSUKAN .

    tuntut kerajaan membenarkan anak cina masuk belajar kelas islam .

    semalam dong zhong tuntut baru satu.
    belacan perlu lebih banyak dari itu.
    pru 13 belacan paling banyak bagi undi kat BN, takkan BN taknak balas jasa kot.

    aritu najib ada kata selagi ada bulan dan bintang, hak dan kehendak orang melayu tetap terpelihara..

    haa ini masa mintak bulan dan bintang la.
    takkan najb taknak bagi kot ?

    rasis dalam politik malaysia makin terus segar. dong zhong adalah kenderaan masyarakat cina menuntut pelbagai tuntutan demi menguatkan bangsa mereka.

    KENAPA TIDAK KITA ?

    kepada pembelacan, aku sarankan korang berentilah merintih. bangkit dan bangun.

    kenalpasti mana kelemahan kita.
    kenalpasti mana kekuatan kita.
    kenalpasti mana yang perlu ditambah.
    kenalpasti mana yang perlu dibuang.

    kita perlu lebih keras dari dap !
    kita perlu lebih kuat daripada dong zhong !

    di antara para sahabat r.a mereka saling kasih sayang diantara mereka namun bila berhadapan dengan kafirun mereka keras dan tegas.

    otak melayu jangan layu lagi lah belacan..
    yang betul kita sokong.
    yang salah kita tegur.
    yang pekak kita balun..
    dorang jadi pemerintah pasal undi melayu.

    kalau taknak dengar dan pekak pasal rintihan dan keluhan melayu, kita tunjukkan jalan keluar.

    pas dah kena terajang dengan belacan.
    saat ini bagi aku melayu dah tak peduli parti.

    tapi sebaliknya mood yang kuat berlegar dikalangan belacan adalah mereka mahukan leadership melayu yang konsisten , tak takut mati, pentingkan islam dan melayu...

    melayu sedang mencari al ghazali.
    al jubxxx dah tak dikehendaki.

    ReplyDelete
  17. Langkah pertama. PAS dan UMNO kena bersatu.

    ReplyDelete
  18. Aku bukan org kelantan. Ade la sampai kt kelantan 2 3 kali. Skang ni dok KL. Tapi mmg lahir kt KL. Pe pun aku x jakun nk makan McD dah. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade aku tnya ko jakun ke x??
      typical meleis

      Delete
    2. nmpk sgt ko pun sekali jakun time tu. ckp org tipikal. pigidah

      Delete
    3. takkan layu melayu14 February 2014 at 22:13

      ko mmang jakun pun mata naga, kurang kasih sayang dan tumpuan dari keluarga. anak buangan? kasihan...typical attention seeker. dah2 g main jejauh.jgn buat semak kt blog obemok, dh la terencat akal, bolo lak tu. geng 6 jahanam.bisjut ping pong, kari ayam basi

      Delete
    4. dh la macai. malas nk sembang ngan angpa. buang masa ja. tgk idola korg si najib tu dh leh tau perangai angpa sekoq2 mcm mana. dan ibu korg rosmah gemuk kebanggaan korg tu. adios macai.

      Delete
  19. xna makan sudah

    ReplyDelete
  20. Dear friend,

    This is real & so simple. Click on the link to get your rewardhttp://stayreward.com/index.php?share=117244

    ReplyDelete
  21. http://stayreward.com/index.php?share=110317

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails