Sunday, 12 August 2012

Serius Shit - Hampir Separuh Pengikut Twitter Perdana Menteri Adalah Bot? (5 Gambar)


Oh noes! Pengikut hantu?


Statuspeople ialah laman sesawang yang membenarkan anda menyemak sama ada pengikut anda di twitter adalah manusia betul atau hanya sebuah bot. Kerana perasaan ingin tahu kami yang tinggi, kami melakukan ujian dibawah terhadap akaun Perdana Menteri kita Dato Seri Najib Razak iaitu @NajibRazak.

Umum kita ketahui Perdana Menteri kita mempunyai lebih dari 800 000 pengikut twitter dan telah disenaraikan sebagai antara 25 pemimpin negara yang paling ramai pengikut. Tetapi..... lihat sahajalah apa terjadi apabila akaun @NajibRazak dianalis menggunakan WWW.Fakers.StatusPeople.com

OH NOES!




Bagaimana pula dengan pemimpin lain seperti @BarackObama ? Beliau disenarikan sebagai ahli politik yang mempunyai bilangan pengikut twitter paling ramai dengan klebih 18 JUTA pengikut








Dan jangan lupa nemesis kepada Pak Najib sendiri iaitu @AnwarIbrahim (182 575 followers) dan anak beliau Nuruzl Izzah @n_Izzah (64 289 followers)



Bagaimana pula dengan dua orang kuat geng Cyber Barisan nasional iaitu @TunFaisal (84 936 followers) dan Menteri Dalam Negei Hishammudin Tun Hussein @HishamuddinH20 ? (145 814 Followers)



Bagaimana pula dengan diri saya sendiri? .........@1Obefiend (8500 orang followers)




Terima kasih kemar @AmirMu dan @_Acat_ kerana memberikan bantuan dalam penulis artikel ini.

In B4 "dekat alam maya pun nak pakai pengikut hantu ke? BERSIH 4.0 SEKARANG JUGA!

55 comments:

  1. Replies
    1. rasa seperti di perkotak- katikkan,..tp xpalah, mgkin dia nk femes, mcm band2 kpop yg len ada byk follower..

      Delete
    2. yes comment buat aku gelak dekah2

      Delete
  2. Kemain fake lagi abang ajib punya followers

    ReplyDelete
  3. means obe lagi good2 dari pm najib. gitu?

    ReplyDelete
  4. what does it mean by "fake"???

    "inactive" and "good" is self explanatory, but "fake"??

    does it mean the account does not exist???

    does it mean twitter can easily be hacked and can create any numbers of followers you want??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, Fake means they are mass created by companies. These twitter accounts are known as bots.

      Inactive means they are created by humans but now updated regularly.

      Good means active twitter user.

      You can buy twitter followers for as low as a few dollars. http://www.geckoandfly.com/10283/buy-twitter-followers-service-price-comparison/

      Delete
    2. how do they differentiate between "mass created account by companies" and "normal human created account"??

      is there any special recognizable feature/signature on the accounts??

      Delete
    3. by analysing the date of creation, total followers/following, avatars, total tweets count and many other factors

      Delete
    4. heck, that's not even logically acceptable parameter.

      if that's what is used as parameters to determine the account is "fake", then what the bots should do is just simply to follow each other, google some random pics as avatar, and tweets some stupid thing from google news every few days.

      there must be a solid evidence of the "fake" account. is there??

      Delete
    5. This one is example, http://i.imgur.com/l6knp.jpg

      Go check one by one the profile in the screenshot...same tweets, different profile name

      Delete
    6. senyap terus pencacai BN..bwahaha..cacai cacai

      Delete
    7. ko pencacai sapa plak dowh? pencacai Ambiga ka? bwahahaha

      Delete
  5. obe paling tak fake sekali... mohon obe jadi perdana menteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. up lebeh brade ... ada pepe ke

      Delete
    2. habis hancur dunia ngn amalan iluminati semakin merebak.

      Delete
    3. kaki youtube jadi menteri..kahkah..

      Delete
  6. Tp sebelum itu, adakah apps ini tepat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah betul tu obe, sejauh manakah ketepatan app nih?

      Delete
    2. ketulenan apps ditepati !

      Delete
  7. 1st..yeahhhh!!!1st wehh!!phewwwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ada masalah kencing xlawas ker?

      Delete
    2. Ko jeles kan aku 1st kan?kan?kan??

      Delete
    3. hahahaa..
      gelak jela..nk kutuk kang kecik ati lak..haha

      Delete
    4. aku sgt kagum dgn kebolehan ko dpt 1st pada pertengahan. aku sdiri xterfikir mcm mana nk buat. maybe yg lain perlu belajar cara 1st pertengahan.

      Delete
    5. 1st pertengahan amalan keji

      Delete
  8. silent reader mcm aku kira fake ek?

    ReplyDelete
  9. lantak dier la fake ke tak ke..xde effect ape2 kt negara pun..

    ReplyDelete
  10. hahahah...claim lagi kat tb3!hahahaha.kantoi doh~

    ReplyDelete
  11. Double facepalm... jangan-jangan 500th twitter follower Najib yang diambil utk dinner sekali aritu pun bot. Budak yg dinner tu mungkin position tah mana2 diorang pick.

    ReplyDelete
  12. damn.. benda ni pon nak pecaye ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. Selagi Utusan tak siarkan benda ni, berita ni bolehlah dianggap sebagai tidak sahih. Marilah belajar bersyukur atas nikmat pemberian Najib dan Hishamuddin...

      Delete
  13. jibby 16% good = 130051 good followers
    anuar 29% good = 52946 good followers
    N Izzah 44% good = 28287 good followers
    Fuhrer Obe 81% good = 6885 good followers

    anuar stil takleh kalahkan jibby.. cube kire follower tok guru.. or ust azhar idrus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah 130051 good followers Jibby tu 100% sapot Jibby atau plus haters yang subscribe sbb nak tau tweet2 terbaru?

      Delete
    2. Adakah 52946 good followers anuar tu 100% sapot anuar atau plus haters yang subscribe sbb nak tau tweet2 terbaru???

      Delete
    3. Jibby ada rela RELA bahagian IT.. Tugas dia buat fake akaun FB dan Twitter utk follow Najib dan tweet Najib. Peace...

      Delete
    4. anuar ada ramai penyokong luar negara, mungkin mreka buat fake akaun FB dan Twitter utk follow dan tweet anwar. Peace...

      Delete
  14. bt la pulak kit siang dan anaknya skali baru la adil bior semua rasa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails