Thursday, 16 August 2012

Serius Sadis - Grafik Kejam Anti Rokok Dari Seluruh Dunia (23 Gambar)


Smoking is bad for you.


Semalam di Australia, penyokong gerakan anti rokok bersorak riang apabila mahkamah tinggi negara Kangaroo ini menolak rayuan syarikat pengeluar rokok untuk menarik semula pengharaman kotak rokok berjenama. Di Australia bermula Disember ini, kesemua kotak rokok tanpa mengira jenama wajib mempunyai gambar kejam bahaya menghisap rokok pada bahagian depan dan semuanya harus bewarna hijau suram. Penjenamaan yang boleh dilakukan dalam bentuk rekaletak syarikat rokok berkenaan. Dengan kata lain kotak Marlboro merah yang ikonik akan pupus dan digantikan dengan kotak huduh berwarna hijau. Para penyokong gerakan anti merokok dunia merasakan apa yang dilakukan di Australi harus dijadikan contoh kepada semua negara yang serius dalam cubaan mengurangkan jumlah perokok di negara mereka. Sadis!

Dibawah ialah mock up kotak rokok yang bakal digunakan di Australia. Turut disertakan ialah pacakaging rokok yang sadis dari Kanada , Brazil , Iran , Filipina dan Thailand.






Laporan asal New York Daily News

26 comments:

  1. Malaysia pya tak cukup kejam sebab gambar kecik hahaa...

    ReplyDelete
  2. org hisap batang rokok, bukannye kotak rokok

    design ganas & huduh tahap mane pun kotak, bile dah beli, terus refill batang rokok dlm bekas laen yg lawo

    ReplyDelete
    Replies
    1. FOR THE LOVE OF GOD, PLEASE DONT LET THIS KIND OF PPL REPRODUCE.PLEASE KILL YOURSELF NOW. THANKS

      Delete
  3. tunjuk la gambar mayat reput kena makan ulat sekali pun kalau dah perokok tegar tu bangang bangang jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda lak nak letakkan gambar mayat reput? MAYAT REPUT? orang yang tak merokok, mayat dia tak reput ?

      Delete
    2. eh spongebob... hai kawan baik

      Delete
  4. i think impotecia ads is most horror ads

    ReplyDelete
  5. Kotak rokok yg serem tu patut ade bau mayat skali.. Bau la efek seremm tu berganda2

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau mayat? kena peram rokok2 tersebut sekali dengan mayat sebelum dijual? haha

      Delete
  6. Letak ja note "May contain BABI".
    konfem 70% of malaysians will stop

    ReplyDelete
  7. atok i dh umo 80...perokok tegar...sht je dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo la kau ruby. nak kata kebal la atok kau? ajal maut kan ditangan tuhan sayang!

      Delete
    2. Ruby..jganla buat statement mintak dikutuk lagi..kau bace udahle..

      Delete
    3. paler kote dia sihat x ?

      Delete
  8. still smoking to this day..awww yeahhhhh

    ReplyDelete
  9. xde yang seram pun bagi yang hisap rokok...dpo ni bangga lagi ade la...yang dorang takut bila xde duit nak beli rokok

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails