Sunday, 5 August 2012

Serius WTF - Logo Merdeka Yang Paling Lucah Dan Gagal (Updated 3 Gambar)


Tak patut
Umum kita keathui apabila logo Merdeka 55 dipertontonkan warga Malaysia hampir kesemuanya bersetujua ianya logo yang sampah. BErkoyan-koyanlah rakyat marhaen secara spontan menghasilkan logo Merdeka buatan sendiri mereka di atas talian. Kami sendiri paparkan rekaan logo Merdeka 55 Rakyat Edishen di Blogserius beberapa minggu yang lalu. Gempar hari ini apabila salah seorang penganjur pertandingan mereka logo Merdeka alternatif memaparkan logo Merdeka edisi lucah.

Pihak Kukubesi Manipulasi , memaparkan logo dibawah untuk tontonan dan komen para paembaca sekalain. Kami bersetuju dengan pandangan Kukubesi. Logo sebegini, yang mempunyai elemen rekaan Jalur Gemilang tidak seharusnya digubah supaya kelihatan seperti alat kelamin. Kami tidak suka dengan rekaan rasmi logo Merdeka. Kami juga tidak bersetujua dengan beberapa polisi kerajaan. Tetapi Jalur Gemilang tidak patut dirogol sebegini. Hormati bendera negara kita kerana sebagai rakyat Malaysia ini sebuah kewajiban. Kita marah apabila Jalur Gemilang dihina oleh orang luar, jadi kita harus lebih marah apabila rakyat Malaysia sendiri yang melakukan penghinaan sebegini.

Kami kenal pereka logo diatas. Kenal semasa zaman berforum Low Yat Kopitiam. Tetapi walaupun kena kami mengecam apa yang telah beliau lakukan. Nak hina Barisan Nasional sila hina BN sahaja. Jangan guna lambang negara secara cacar marba. Bantah. Inikah rupa penyokong hardcore Pakatan Rakyat? Memalukan!

Thanks Dr Bong @Syvzwvn for the tips

Laporan asal KukubesiManipulasi dan BLOG Muhammed Nur Hanief












51 comments:

  1. Replies
    1. ni eyka farhana yg real ke ape nie???kl fake jelentik telinga sampai lebam

      Delete
  2. jahanam, merosakkan ja...too americans la nie

    ReplyDelete
  3. Kukubesi ni bukan UGLY ke?

    ReplyDelete
  4. why penis? r u masturbate in month of Ramadhan? shame on you

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah english sangat la. Kesiankan diri lu dulu la. Macam chikenshit.

      Delete
  5. mcm ni la perangai pencacai ni. maruah negara slumber die wat taik

    ReplyDelete
  6. "Janji pancut, bro?" - Tema yang paling sesuai kalau kita refer pada gambar di atas lah.. tapi secara jujurnya, tak elok lah buat macam ni.

    ReplyDelete
  7. Obe this is so not you. posting fap images on Ramadhan and condemning others just because he made a logo, which is for fun really. Where is your sense of humour nowadays?

    ReplyDelete
    Replies
    1. for fun kakak kau~ x baca ke beliau bilang "Nak hina Barisan Nasional sila hina BN sahaja. Jangan guna lambang negara secara cacar marba."...

      Delete
    2. kau tu baboon. Da menda yg bole buat gurau ada menda yg xboleh buat gurau...sengal nak mati ko ni.

      Delete
  8. Replies
    1. tu la.. bodoh PKR, macam UMNO!

      Delete
    2. Bodo lagi parti Pakat Kencing Rakyat. He he heh...

      Delete
    3. at least PKR x design logo ngan slogan merdeka haprak cam UMNO buat tu..hahaha

      Delete
    4. Kat atas tu balaci PKR la tu , siapa lagi .......apala

      Delete
  9. mamat yang design ni memang pro pembangkang and singapore. sense of humor pale butuh.. kalau orang lukis bapak dgn mak kau dgn badan babi kau marah ke tak?

    ReplyDelete
  10. aku pun forumers tegar lowyat dan aku pun x setuju dengan design muhd nur hanief ini (pernah kena tahan ngan polis mamat nih tahun lepas)....design ini bukan sahaja menambah perasaan benci org BN tetapi seluruh rakyat malaysia....ko nih ahli propaganda singapork..aku tau hanief

    ReplyDelete
  11. kalau indon bakar bendera tau pulak nak marah .......

    ReplyDelete
  12. Sapa la bodo piang sangat ni. Sapa yg buat ni macam sapu taik kat muka mak bapak sendiri pas tu suruh org gelak beramai-ramai. Sial. X payah dok Malaysia la woi.

    ReplyDelete
  13. Ni mesti pro pembangkang tapi yg keturunan bangang yg tak boleh diajar ni. Ni mesti anak didik Pkr Dan Pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal banyak sgt komen? xbelh letak dlm satu prenggan je. memalukan jadi pencacai umngok je. janji dicapati.

      Delete
    2. Ko kisah apa aku nak tulis byk mana. Ko tu pencacai angkat t..k pakatan kencing rakyat. Depan belakang sama saja.

      Delete
  14. sapa yg buat ni? hanief tu ke? hanief tu mmg cam bangang sikit dia la yg popular buat channel malaysianews kat youtube tu... tak sangka pulak dia sanggup buat logo melancap merdeka janji ditepati

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang pon mesti follow jugak...hahhaha...dia ni kadang2 cam bodoh pon ada.dah tu suka wat pala plak.alone forever kot. amacam dengan isham?hahahaha takkan nak join gagalis.

      Delete
  15. Ada bakat tapi bazirkan buat benda bangang.ape pekdah tah.

    ReplyDelete
  16. apa la hukuman yg dia dapat ek?

    ReplyDelete
  17. Janganlah Jalur Gemilang diperlakukan sebegitu rupa. Nie sudah terlebih. Nak bantah pun, silalah bantah dengan beradap. Ini bukan caranya.

    ReplyDelete
  18. eleh Jalur Gemilang sejibik cam bendera USA. ape nak hormat sangat..puii

    ReplyDelete
    Replies
    1. org hina bendera malaysia,lu pn nak hina gak? tak guna!! takde adab!!

      Delete
    2. Ko bavi14 xyah dok Malaysia la tak guna punya rakyat....memang balaci betul la kau ni .

      Delete
  19. janji serius...

    http://www.ultimatepowerprofits.com/pregisteration

    ReplyDelete
  20. stravi14 kau hidup pn kt malaysia tau.ckp bnyak x gune la hawaw! klaw tau baik ko idup zaman dulu kan?mesti kau boleh buat jalur grmilang yg bkn mcm USA tu kn?pki lutot ckp!

    ReplyDelete
  21. Xde faedah dan membuang mase..... malu la ni kan bln pose. Sah dh niat org yg bt logo ni nk melaga2 pihak tertentu.. batu api la tu.

    ReplyDelete
  22. sapa tak kenal hanief dan taktau kisah 'hitam' dia dgn kerajaan, diam sahaja. Aku pun tak berapa setuju dgn logo ni tp aku tau hanief perli je tu. Try check tema utk logo tu, Janji Syok Sendiri. Memang betul, merdeka kita tahun ni mcm untuk BN syok sendiri. Tgk la lagu dia pun, utk BN bukan untuk rakyat. Celaka betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen ni aku setuju...kemerdekaan mestilah berunsur PATRIOTIK bukan POLITIKus...SS tul

      Delete
  23. Kerajaan dengan negara 2 benda yang berbeza.

    Kalau marah dengan kerajaan,tak payah sampai lacurkan lambang negara.

    Shallow and lame.

    ReplyDelete
  24. hahahahahahahaa......memang dah serius abis depa ni semua Obe oiiii.....

    ReplyDelete
  25. nampak ketaksuban sampah masyarakat

    ReplyDelete
  26. ni mesti high kene ganja overdose nih.. otak tak normal je bole ada idea cam tu. ada betoy ka?

    ReplyDelete
  27. HAIIISHH..
    BODOH YANG TAK BERKESUDAHAN...
    ORANG DOK MENGAHARUMKAN NEGARA KAU DOK MEROSAKKAN NAMA NEGARA JA..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails