Thursday, 14 November 2013

Serius Kreatif - Lukisan Penuh Sinikal Dan Satirikal Pawel Kuczynski (16 Gambar)


Tajam!

Lukisan di bawah adalah hasil kerja tangan Pawel Kuczynski yang berasal dari Poland. Kritikan sosial yang sangat tajam!




Laporan asal Pawel Kuczynski

16 comments:

  1. gambar no 4 dan 12 mendalam je maksud... takde pemimpin yang kekal berkuasa dan membebel pasal agama untuk buat duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya...

      no 4 - pemimpin sekarang semua sama, yg baru, yg dah pergi, yg akan datang semua diktator..

      no 12 - zaman sekarang manusia bertuhankan duit..

      Delete
    2. bagi saya no 4 tu maksud dia, kebangkitan rakyat terhadap penukaran sesuatu rejim itu tak bermakna masalah sedia ada akan selesai, tukar rejim tapi sama je.

      tumbang satu, naik yang lain, tapi tetap tak stabil negara. dah puas sedut kekayaan, tukar lagi rejim, tapi macam roda dia pusing naik rejim baru yang takde beza dari rejim lama.

      Delete
    3. Aku suka komen mcm korang ni drpd komen Obebabi la. Bisjut la..

      Delete
  2. obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon
    obebabi disable anon

    ReplyDelete
  3. sape leh explain satu2 ape mksud gmbr ni?
    sumpah ak xphm
    -anon xcreative

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari saya terangkan maksud tersirat didalam gambar:
      (1) I don't give a s**t tentang apa yang berlaku di seluruh dunia.
      (2) Mungkin berkait rapat dengan pilihanraya. U know, merasuah pengundi dengan janji manis tapi dalam isinya adalah racun. Get it?
      (3) Penaklukan kuasa Barat keatas negara-negara Arab bagi merebut minyak.
      (4) Pemimpin silih berganti melalui kuasa rakyat.
      (5) Industrialisasi di China. Google "Mao Zedong's Industrial Revolution @ Industrial Revolution in China" kalau nak tahu lebih lanjut.
      (6) Tak sure pasal gambar 5 tapi mungkin berkait rapat dengan pilihanraya? U know, pancing undi?
      (7) Facebook sekadar untuk tengok post dari kengkawan lebih dari sekadar berkomunikasi.
      (8) Hadiah yang terpaksa diterima oleh rakyat selepas pilihanraya. Rakyat pilih pemimpin tapi in the end pemimpin kelentong rakyat dengan ganjaran yang tak sepadan. Sama je situasi di Malaysia. Pepatah Inggeris, "you get what you get".
      (9) Kuasa besar (kerajaan atau korporat) korek wang saku rakyat demi kepentingan diri sendiri. Yang kena tempiasnya, rakyat. Cam kita.
      (10) Kos yang terpaksa ditanggung bagi membiayai peperangan
      (11) Perang laman sosial.
      (12) Pengakuan di hadapan Tuhan bahawa dunia semakin materialistik?
      (13) Same like 11, cuma bezanya adalah kos kerugian yang terpaksa ditanggung negara Barat akibat kesan peperangan yang mengorbankan nyawa dan mengakibatkan kerosakan harta benda, samaada di pihak negara Barat mahupun di pihak negara yang bergolak.
      (15) Sekatan kebebasan media.
      (16) Kematian tetap bersama kita, tak kira masa atau waktu.
      (17) DEMOCRACY! Benda nilah yang US selalu bangga2kan.

      Trust me, I am a graphic designer.

      Delete
    2. fuck you, your an ass hole

      Delete
  4. tahi.. semua bajet bijak laa sgt.. tp hampas pun tarakkk

    ReplyDelete
  5. no 12 tu sesuai g tepek kt page lebai azhaq druih.. kasi pedih sikit

    ReplyDelete
  6. merapu jer korang.

    ReplyDelete
  7. no.2 tu sesuai ngn bn.. merasuah je keje

    ReplyDelete
  8. bn ka pr ka xpyh nk slhkan spe2..smua sme je coi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails