Thursday, 21 November 2013

Serius LOL - Bas Paling Syariah Compliant Di Malaysia?


Halal!

Gua rasa saluran merih minyak bas ini dipotong sambil dibacakan bismillah. Bas ini tidak dua alam. Tidak mempunyai taring dan tidak memburu menggunakan kuku. #s








24 comments:

  1. aku anon 1st........anon 1st.....1st......

    ReplyDelete
  2. bisjut 1st roya 2nd

    ReplyDelete
  3. bodo punye si setan gemok obe..biarlah ape org nk buat..dari ko ni selalu bukak aib org lain..org tu xde pn kacau bini ko tengah berak pun kalau dia bt camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obe bodoh! Blog macam haram macam Obe gemuk je betul. menciii menciii

      Delete
    2. Klu x suka,jgn msk ke blog ni..bodoh anon2 ni..

      -aku-

      Delete
    3. yg atas ni pn bodoh..ko ni pn same mcm si gemok ni..suka aib kan org..org masok blog ni sebab nk info..bkn nk tmbh dosa

      Delete
    4. Salam... kalu aku kate blog ko sirius bodoh ko marah x?jangan mudah salah erti kan perkataan..xkan xtahu banyak erti kate tersirat sebenar halal selain tersurat..halal dalam kate lain yang tersirat rezeki yang kite cari halal bukan nye bas tu bertaring,haprak punye bloger nak cari duit dengan 1 klick 1 sen tengok blog bodoh ko ni! insaf la melayu,itu bangsa kite

      Delete
    5. Kami xnak masuk pon blog bodoh ko ni,tapi kami dijempot melalui fb!!sirius bloger bodoh!!

      Delete
    6. insaf la obe..ko ni da jauh da..ape yg ko tulis kt blog ni yg jd bukti kt akhirat nti..ko dok ckp bukan2, aib kn org lain, koda mcm memalukan islam kt pandangan org lain..ke ko ni bukan islam

      Delete
    7. kau dgn bini kau da kire xhalal la kan..kau da putuskan urat merih bini kau blom??bini kau bertaring so xhalal la bg kau..kira haram la slame ni kau bersedudukan dgn bini kau..nanti kau dpt anak pn anak haram..kau ni bukan pandai tapi memandai-mandai..kau jgn la bt cmni..malu kt org islam yg lain..

      Delete
  4. Saya selaku presiden Kesatuan Anon Tanah Melayu (KoTe) merayu kepada semua anon supaya tidak memberi komen2 lucah. Terima Kasih.














































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    PUKI MAK KAU KOYAK!!!! ABAH KAU PUNAI KECIK!!!! SEMUT PUN X SEDAP!!!!! MAK KO MAIN BANGLA TERJERIT-JERIT!!!!! ABAH KAU ISAP PUNAI MAMAK!!!! MAK KO ADA TELOR!!!!! TELOR MAK KO DIJILAT ARUMUGAM!!!! KAHKAHKAH!!!!!!!!

    -Presiden KoTe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodoh ape Kesatuan Anon Tanah Melayu = KoTe?
      xpndai buat shortform pi blaja dulu KoTe!

      Delete
  5. halal dan haram bukan pada makanan sahaja..tolong fahami konsep halal dan haram mengikut ajaran Islam yg sebenar. kalau tak faham bole rujuk mana2 ustaz atau ulamak.untuk bas ni mungkin dia tak benarkan penumpang bkn Islam naik. antara sebabnye mgkin ada org bkn Islam yg sentuh anjing sebelum naik bas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2-3 ayat pertama kau bagus. Ada point. Tak setuju pun boleh bawak bincang. 2 ayat yg last tu pulak, jadi tak cerdik. habis hanco point first kau. Takziah.

      Delete
    2. tu lah maksud ade ilmu xamalkn tu jd macm anon ats ni

      Delete
  6. Lol haram ke sentuh anjing?

    ReplyDelete
  7. Bas ini dibeli dengan sumber yang halal dan sah di sisi undang-undang Islam.

    ReplyDelete
  8. admin tak habis2 menghina islam...astagfiru astagfiru

    ReplyDelete
  9. okey whatt bas ada tulis halal..
    kalau eksiden nanti terus tanam sama bas..
    nanti bas nih jadi transport korang ke nurraka atau ke surga..
    wkwkwkwk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiputiputiputiputiputiputiputiputiputiputipu

      Delete
  10. وَذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُواْ دِينَهُمْ لَعِباً وَلَهْواً وَغَرَّتْهُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَذَكِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا كَسَبَتْ لَيْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِيٌّ وَلاَ شَفِيعٌ وَإِن تَعْدِلْ كُلَّ عَدْلٍ لاَّ يُؤْخَذْ مِنْهَا أُوْلَـئِكَ الَّذِينَ أُبْسِلُواْ بِمَا كَسَبُواْ لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُواْ يَكْفُرُونَ

    (Surah al-An'am,ayat 70)

    Maksudnya :Dan tinggalkan lah orang-orang yang menjadikan agama mereka sebagai main-main dan senda gurau, dan mereka telah ditipu oleh kehidupan dunia. Peringatkanlah (mereka) dengan Al-Quraan itu agar masing-masing diri tidak dijerumuskan ke dalam neraka, karena perbuatannya sendiri. Tidak akan ada baginya pelindung dan tidak pula pemberi syafa'at selain daripada Allah. Dan jika ia menebus dengan segala macam tebusanpun, niscaya tidak akan diterima itu daripadanya. Mereka itulah orang-orang yang dijerumuskan ke dalam neraka. Bagi mereka (disediakan) minuman dari air yang sedang mendidih dan azab yang pedih disebabkan kekafiran mereka dahulu

    umat akhir zaman.

    ReplyDelete
  11. http://Youthweeklypay.com/?invite=39575

    ReplyDelete
  12. http://tasks4job.com/?refer=57421

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails