Monday, 29 July 2013

Serius LOL - Telefon Pintar Beriman Zakir Naik


I am sceptical

Orang Malaysia sekarang masih lagi gila jual air Al Quran magik. Ustaz antarabangsa Zakir Naik jual telefon pintar Islamik pula. Tak lama lagi adalah Telefon Pintar UAI agaknya




Laporan asal Twitter

21 comments:

  1. segalanya mungkin ... dunia

    ReplyDelete
  2. Aku tak kenal sapa dia. Tapi 'telefon pintar islamik' dgn 'telefon beriman' kan ke jauh bezanya? Ko sebar fitnah ni. Telefon islamik tu maksudnya byk content yg islamik - ayat-ayat Al-Quran, reminder waktu solat dsb. Aku tak nampak apa salahnya kat iklan atau telefon yg dijualnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok2 skit ko tegur obe ni. ari tu aku tegur si gemuk ni tu , komen aku di delte free2. kene troll skit dah delete.
      adoi, kebodohan berpisah tiada

      Delete
    2. mmg pun ..aku agree sangat kat kau bro ..gemuk yg konon2 bajet bagus ..

      Delete
    3. kalau obe, omputih buat telefon apa pun sokong bagus sgt...tapi kalau bab keislaman semua dia nak condem sirius sakit minda obe nih.

      Delete
    4. kalau ko nak tau, obe ni belum sunat.

      mungkin minggu depan berkhatan gamaknye

      Delete
  3. 'fostering relationship with Creator' salah ke? Dia maksudkan kalau dah biasa dgr ayat Al-Quran, didedahkan dgn elemen yg Islamik -zikr, munajat dsb., lama-lama blh timbul keinsafan. Makin dkat le dgn Allah. Tp tu la. Silap juga iklan ni. Sbb kalau ada orang bodo baca blh confuse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah cth fanatik banning mcm oberius all about serius lol

      Delete
    2. kang aa ramai2 boikot Obe ni ..baru dia tau ..

      Delete
  4. bila orang islam mencipta barang islamik. kita kritik. itu ini bergitu bergini semuanya presepsi .

    ReplyDelete
  5. biasa lah melayu..mane suke tgk org bejaya...buto la melayu hipokrik ni..

    ReplyDelete
  6. Air sarang anai2 yg makan Al-quran dgn HandPhone berciri Islamik amak jauh berbeza konsep.. Al-quran tak turun ke dunia tuk dijadikan makanan anai2.. tetapi Islam diturunkan tuk dijadikan gaya dan cara hidup... dan HandPhone merupakan gaya hidup... eh tpi betul ke Zakir naik jual hp... hmmm.. suspect2

    ReplyDelete
    Replies
    1. suspect jugak. Ni advertising punya job la ni. Takkan la DrZakir nak fikir pulak bab bab mengiklan ni.
      Alamak.....lain konsep ni...Obe.........
      kalau buat rakaman suara hafiz sebagai pendiding apabila played ke....
      di buat oleh engineer yg hafiz serta wara' ke...PVC yg diimport dari tempat keramat ke.... Iyolah...baru salahguna agama utk RM.

      Tapi takat ada function Islamic tu...ele...takder peminat gadget nak tertarik kot.

      DrZakir ni, dia cenderung kpd nu..yg...malas nak sebut lah. Tengok seluar dia atas buku lali, pun sudah la. Muzik pun dia lagi setuju dgn hukumnya haram. Bukan tak boleh. Boleh lah. Tapi golongan jenis ni, ada ke main main bab jual agama dengn duit nih. Sudah lah tu Obe......

      Delete
  7. ceh telefon islamic tapi masih pakai os zionist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islamically secured, tapi "OPEN" google android os

      Delete
    2. Kalau ikut logic ko johan marco, non muslim tak bole pakai la algebra, trigonometri, buku buku perubatan ibnu sina... 'bijak' betol... as long as ilmu/teknologi tu diguna untuk manfaat bukan untuk mudarat why not..

      Delete
  8. ni kali pertama aku rasa obe kena insaf dan buka minda tu luas2..

    ReplyDelete
  9. Betul Zakir yg jual... tah tah org lain tampal gambar dia..;o

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails