Friday, 19 July 2013

Serius Indo - Kafe Nazi Di Indonesia (15 Gambar)


Zeig Mas Hitler?

Soldatenkaffee ialah kafe bertemakan Nazi yang terletak di Paskal Hypersquare Bandung. Kafe ini medapat perhatian dunia kerana dikatakan memaparkan Swastika dan logo SS. Akibat dari reaksi negatif media dunia, kafe yang sudah dibuka sejak 2011 ini diarahkan tutup oleh pihak berkuasa tempatan. Adakah anda bersetuju kafe bertemakan Nazi ini ditutup? 

Thanks @Mac_Sunday 



Laporan  asal AlifRafikKhan

21 comments:

  1. malaysia tak nak buat????? Sejarah dunia nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. warisan sendiri taknk amik amik benda luar gak...

      Watch English & Malay Movie Online Streaming @ ZirahNamia's Blog

      Delete
  2. Mat saleh suruh tutup. Tapi kalau tanya orang melayu malaysia, mereka tetap kata nazi bagus sebab bunuh yahudi. Mat saleh pandang tentang peristiwa penghapusan kaum yang tak nak di ulang. Orang malaysia ramai tak kira, semua mahu yahudi mati

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo nazi masih ada, kita pulak dlm list penghapusan mereka...

      Delete
    2. konon.
      Musuh Nazi bukan Yahudi saja. Asal bukan bangsa dia, semua nanti kena. Termasuklah Melayu.
      Orang tengok Nazi ni satu benda yg cool-rebel-trendy. Kepala hotak.
      sama macam orang yg pakai baju Che Guevara dan berasa kewl.
      Megah sangat la dengan komunis Cuba tuh.
      (habislah pemilik baju buat amukan puaka nanti, mampus kau lah.)

      Delete
  3. Saya tinggalkan sedikit restoran seperti ini supaya kamu semua tahu ada banyak lagi restoren seumpamanya yang akan dibuka suatu hari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ramai melsis yang share kat fb

      Delete
  4. lanjutkan karena tidak melanggar SARA....!!!!

    ReplyDelete
  5. eh ni kat Malaysia nih..cuba korang tengok TV tuh..ade tulis subtitle dlm Bahasa Melayu..apela korang nih?

    ReplyDelete
  6. terer jugak indon2 ni costplay

    ReplyDelete
  7. ni bkn menjadi perhatian dunia.yahudi je yg takut berpeluh2 dgn gejala nazi ni. adakah gambaran perasaan yahudi tu adalah perasaan dunia am nya?

    ReplyDelete
  8. teruskan aje~ tak payah tutup~ bukan buat kat Israel pun~
    cuma rasa pelik costume German, tapi muka indon~

    ReplyDelete
  9. du sprache deutch guten nacht

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails