Thursday, 18 July 2013

Serius FAIL - Tokak : Filem Melayu Paling Gagal Tahun 2013


Fails!

Filem Tokak ialah filem "seram komedi" yang diarahkan oleh Sabree Fadzil. Setelah selesai tempoh tayangan wajib selama 2 minggu, filem yang menelan belanja RM 1.54 Juta untuk dihasilkan ini hanya mempunyai kutipan tiket RM 110 Ribu. Kenapa gagal? Well ..... just look at it.

Thanks @FilemKita


24 comments:

  1. Replies
    1. mmg tak best lgsg...

      Watch English & Malay Movie Online Streaming @ ZirahNamia's Blog

      Delete
  2. Filem macam ni ada jugak pulangan RM110 Ribu?
    Siapa la yang gamak tengok cerita macam ni?
    Cerita lain panggung penuh kot. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tgk tu semua sedara mara dan family production crew kot...support industry filem tempatan kata depa...

      Delete
    2. tu la korg xtau...citer mcm ni la sesuai utk anak2 muda beromen dlm panggung masa tayangan...

      Delete
  3. wut...daa..pig...is..thissss?~

    ReplyDelete
  4. aku tgk yang donlod..bapak cam cite 80an dol..efek dia buatkan aku rasa nak hempuk kepala kat dinding jer..

    ReplyDelete
  5. tak pernah tau movie ni keluar kat wayang,tadi tengok iklan masuk astro first !! #facepalm sanggup astro amik movie ni,baik tengok dokumentari pasal cicak tokek dari filem tokak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi...ko punya komen lawak sial...

      Delete
    2. sial...ko punya komen lawak babi...

      Delete
  6. macam cerita seram indon.
    cuma effek bangang macam tu menambah kan lagi teruk filem ni.

    ReplyDelete
  7. kalau ikutkan filem ni sama je macam filem2 mig david teoh yang lain. cuma bezanya filem ni takder promosi langsung. efek bangang sama macam kualiti filem2 david teoh.

    ReplyDelete
  8. dia nak buat filem spoof macam scary movie ka?

    nampak hantu jerung tadi. lol

    ReplyDelete
  9. Macam cerita indonesia. tarikan awek2 seksi. hape kejadah tah.

    ReplyDelete
  10. patut citer mcm ni ...kurang lagi kutipannya~~

    ReplyDelete
  11. cerita pun nk tiru cam indon..puihhh

    ReplyDelete
  12. cte yang tak de berkat..sbb ade unsur sexy...grafik yg masih lg ngan khayalan yg terlampau smpaikan terlampau fail.. cam ne la nk dapat untung..Quality movie dan jalan cite movie jauh beza langit dan bumi..cam mane kami nk sokong movie tempatan klo cam nie...nmpaknye masih lg tak de tahap smpai ke luar negara la nmpaknye...

    ReplyDelete
  13. 1.5 juta buat bayar apa tu?

    ReplyDelete
  14. sorry to say..cerita mlayu mmg xde kualiti.jln crita longar mcm pnyampaian tu x sampai.tarikan dia cm plakon bajet lawakje ygala2 lawak la knon..org lain bt crita antu,dia pun bt jg,,tp yg sedihnya x mnjadi.xde feel lgsg klau nengok.x kire la cte antu ke,cte lain ke pndek kata smuanya FAIL.8list cte indon o thailand sekurang2nya ade sgelintir movie diaorang yg mnglkn kesan.mcm klau cte sedey tu,ianya mmg sedih n mnyentuh perasaan.klau yg hntu tu,btl sram.xde pngarah yg btl2 bkualiti la kat msia.even yusri ngn cte vikingdom tu pun thp ckup mkn je.stil byk kekurangan.nowonder la org luar x lyn lgsg cte negara kte.cthnya tv tmpatan kta,byk yg mnyiarkn sinetron2 dr ngara luar.sbb diaorg kreatif n jln crita mantap.tp kte?pling2 pun ade 30episod..dh abs idea nk garapcrita tu ke?come on la..be more kreatif..apapun moga pngarah2 kat msia ni lbh buka fikiran n luaskan pngetahuan dorang.

    ulasan ku thadap prfileman industri tmpatan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails