Saturday, 2 February 2013

Serius LOL - Apabila Indo Menyatakan Kenyataan Tentang Warga Malaysia


#Fact

Jangan butthurt kerana ini kebenaran!

Thanks @FazliTaufek


Laporan asal FazliTaufek 

39 comments:

  1. Replies
    1. Takkan laa malaysia nak hantar wit free jer kat indon..
      Wat laa keje ape yg patut..
      Lu org susah dah ditolong pon tak bersyukur...
      Kang tak ditolog lg teruk kene kutuk..
      Mende laa lu indon..yol.

      Delete
    2. itu aja yang mampu kok...kalau bisa mau aja tulis diatas kote.

      Delete
    3. sungguh indon perbuatan tersebut

      Delete
  2. Unemployment rate dekat malaysia cuma 3.0% (Okt. 2011) walaupun selepas berlambak pendatang kerja kat malaysia, dah malaysia mmg banyak benda untuk dikerjakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerjakan awek indon dah satu hal...

      Delete
  3. bodoh post kat salah wall. post dekat facebook sana lah

    ReplyDelete
  4. Walaupown kamu rajin tapi kamu datang sini makan gaji buad hal jugak tak kenang budi bagi masalah dekat rakyat malaysia

    ReplyDelete
  5. So.....td aku nk bukak blogserius, but instead of blogspot, aku tertaip 'www.blogserius.blogpot.com', without the 's' kat blogspot. the contains of the link agak kelakar gak la, tp xtau la klu ade org sngaje nk dajal blog ni ke ape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dow..terkejut gak aku bila bukak..obe ni nye keje ke ni?

      Delete
    2. lol...obe freemason la...
      ko taip la pape pn kat situ mmg akan keluar bnd tu..
      eg: http://www.pundek.blogpot.com/

      Delete
    3. Ooo.aku pk ade org nk mendajal blog ni sbb jeles ke ape.

      Delete
    4. cuak pulak nk bukak.:S

      Delete
  6. LOL, ramai panas punggung........

    ReplyDelete
  7. eerrrr apahal lak ni..kalau rasa2 tak nak keje sini, p la balik indon sana..susah hapa

    ReplyDelete
  8. mngkin kita terasa marah dngn kenyataan indon tuu.. tp itulah kenyataan yg xdpt dinafikan... sory to say,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak marah pown dia cakap just tak beralas sebab hanya 'segelintir' ja bukan semua =)

      Delete
    2. haha xD kalo "sume" mmng mundur laa negara kita wok..

      Delete
  9. alaa, sekarang bos besar pon kalu bleh nak cari orang luar... kalau programmer kita import dari INDIA, buruh dari INDON, kedai mamak dari BANGLA?? hahahaha

    ReplyDelete
  10. mana2 negara ada PEMALAS, di Indonesia pun ada pemalas. Selagi bergelar manusia, pasti ada golongan yg malas. Faktor tekanan yg menyebabkan manusia jadi rajin. Org yg malas pasti hidup miskin. Tapi org miskin bukan bererti dia pemalas.

    ReplyDelete
  11. i bukak kedai pastry pon nak pakai indon tak nak amek budak-budak melayu.young age indonesian age 21-23 so different dgn malay. muda-muda dah matang.dah serius buat keje betul-betul cari duit cari pengalaman.i bayar permit mahal pon berbaloi.yang melayu asyik lari je.keje boring skit nak belah,tiada kesabaran yg tinggi.tak sabar mcm mane nak survive.maybe bila dah start dewasa dah ada tanggungjwb baru dorg keje betul-betul kot...

    ReplyDelete
  12. skg ni ramai org msia yg keluar negara nak cari mkn, sbb kt msia gaji skit n negara semakin merudum sbb byk hutang, thanks to UMNO sbb pandai memerintah

    ReplyDelete
  13. saper taknak keje kat negara yang duit 4-5 kali ganda ngan nilai matawang negara mereka... member-member aku budak melayu bersepah kat UK,keje kutip buah & sapu sampah, sebulan kat ladang macam dalam neraka kau tau... kerja berat wooo
    normal la orang berebut keje di negara yang lebih maju...
    diaorang keje kat malaysia, guna duit kat indonesia, kita keje malaysia guna duit kat malaysia..RM1000 keje berat giler mana cukup..
    indon takpe, RM3 boleh makan pagi sampai malam satu hari di indonesia. Mamber indon aku cakap la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapk ramai member ko bai..kt uk ade,kt indon ade..haha agak2 la nk kencing. xyah nk ckp mcm tin kosong..bunyi lebih hapa tarak..huahua

      Delete
    2. aku nak cakap kat kau...walaupun member indon aku tak sampai 100 orang, tapi aku biasa bergaul ngan diorang, pelajar diorang kat aku belajar ni pun dah hampir 8000-10,000 orang, yang selalu keje kat mesia pun ada, member2 aku pun pernah ajak aku keje UK kutip hazelnut, gaji yang jauh lebih murah daripada kerja kontrak, tapi budjet tiket tadak..

      walaupun kenyataan aku diatas tu bukan 100% betul, tapi ianya merupakan antara pendorong tekuat untuk indon merantau luar negara walaupun kerja itu berat.

      Delete
    3. aku sokong kau hjk, aku pun selalu dengar, dicky ah pui ni kurang pengalaman dan takde kenalan serata dunia. manusia mana nak hidup dengan gaji kecil dan kos hidup tinggi? indon2 tu datang malaysia pun sebab dah takde peluang kat negara diaorang dan nak hidup senang, sama macam sesetengah rakyat malaysia yang lain. aku selalu dengar pengalaman dari saudara, sahabat dan kenalan aku dari merata dunia(aku ni kaki game dan saudara mara dan sahabat aku ramai belajar oversea) so aku tau apa yang hjk cerita kan. memang tak dinafikan itulah kenyataannya :D

      Delete
  14. "while i have a company to manage, why should i bother susun bata ?" :p

    ReplyDelete
  15. rakyat Malaysia bukan malas tapi saje bagi peluang pada orang2 indon yang tak ada kerja kat indon tu datang kerja kat sini..kang kalau tak dibagi kerja, lagi depa tak ada menda nak kasi kaum keluarga mereka kat indon tu makan... rakyat malaysia ramai kerja kat oversea sebab sana gaji lagi besarrrrrrrrrrr..... tu depa kena faham.. alah yang tulis tu pun bukan golongan profesional, apa yang u all semua nak marah dia..lagipun dia tu hanya buruh kasar jer pun...helloo!!! buruh kasar okay!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buruh kasar tu jgk laaa yg tukang buat rumah ko, yang buat keja berat yg aku rasa ko sndiri pon xmampu nk buat... so respect other's work ok brotha'

      Delete
  16. yeah indo lu betol..malay mmg malas..gaji nk besar blanje nk hebat2 awek nak lawa2 lepak2 nak malam2 je tepi padang lumba2 pegang2 tetek bawa kete2 buruk modified ribu2 pakai tuk setaun pas2 hancur kete nk yg besar2 je walopon x brape nk mampu sbab gaji x besa xpi berangan nak gaji besa walhal keje blajar xnak rajin2 pandai cakap politik xpi depan tv je mase becinte sayang awek da kawen pkol bini..yeah indo lu betol..gue mlayu gue malu sama lu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^typical khinzir yg pandai typing

      Delete
  17. seems legit. keep buthurting. nak pergi beli popcorn kejap.

    ReplyDelete
  18. ada benarnya... org maalysia ramai malas la.. tp aku rajin hhhahahahh

    ReplyDelete
  19. Org malaysia malas n bila suruh cepat buat keje siap jalan seret seret kasut... Aku yang keje kerajaan ni pun memang pantang tgk org mcm ni... Setiap kali aku dtg keje aku cuma fikir nak keje produktif n segerakan permintaan setiap masa untuk kepuasan pelanggan dan diri sendiri... Indon pulak satu hal...kalau taknak kena import balik la buat bangunan negara ko.. Housekeeping aku tu pemalas je...selama ni aku buat baik pun sebab nak hormat je... Kalau ikutkan hati mau aku tengking sbb sampah penuh melimpah baru nak kutip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo aku... aku tngking jer.. xkn nk suh bru nk buat

      Delete
    2. aah betul, sedara aku ada upah maid indon ni, pemalas betul, sampai mak cik aku tu pulak jadi maid, indon tu relek goyang kaki. nk marah tengking2 nanti dia lari habis dengan barang2 berharga kat rumah plak. rkyat malaysia plak dah terlalu malas nak buat kerja macam ni, lagipun kerja maid susah kena la bagi gaji mahal, indon takpe la diaorang asal dr negara susah yang duit murah. so diaorng hepi dapat keja sini. tp malaysian yang keje maid dpt gaji rendah nk makan apa?

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails