Monday, 18 February 2013

Serius Cool - Lilicoptère : Jika Marie Antoinette Memiliki Helikopter (9 Gambar)


Let them eat pink helicopter cake.

Marie Antoinette ialah maharani Perancis yang mati dipenggal gillotin ketika Revolusi Perancis (1787-1799) , Baginda masih berbelanja besar sedangkan rakyat menderita kerana kemiskinan. Kerana kebongkakkan ini baginda dan suami mati dan rakyat bangkit bagi mendapatkan keadilan.Lilicoptère  ialah sebuah helikopter Bell 47 yang diubah suai oleh Joana Vasconcelos, seorang artis dari Portugal. Lilicoptère helikopter yang sesuai digunakan oleg Marie Antoinette dari pandangan Joana. Ia dilitupi buli ostrich yang diwarnakan merah jambu. Ia melambangkan pembaziran Marie ketika hayat beliau. Swag gila tetapi adalah tidak berguna dalam kegunaan harian. Lilicoptère dipamerkan di Istana Versailles tahun lalu. Versailles merupakan tempat kediaman Marie Antoinette ketika baginda masih hidup. Deep.

In B4 "mana helikopter versi Rosmah?"




Laporan asal Joana Vasconcelos

21 comments:

  1. Replies
    1. free air asia-> http://bit.ly/RC9MHu

      Delete
    2. jom daftar dulu http://ll.my/daftarfree

      Delete
    3. kenapa? kenapa? kenapa aku jew yang asyik ditinggalkan? ape salah aku eh? aku tak menghargai ke? huhu. aku da cuba yang terbaik. tapi aku masih ditinggalkan. sabar jew la. mungkin ini semua dugaan dan ujian buat aku kowt. aku pun tak tahu sebenarnya. huhuu

      Time aku da sayang kat someone 2 sangat2. time 2 gak mereka tinggalkan aku. huhu. rase macam tertipu jew selama menjalinkan perhubungan 2. tapi saya kena redha. dalam hati kecil aku ni. masih ada secebis rasa cinta dan sayang kat dia. aku tak macam dia. aku tak boleh lupakan someone yang aku btul2 syang dan cinta.

      Walau sekejam mana pun mereka 2. perasaan 2 masih ada. :') aku macam 2 orangnya . tak tahu pulak korang kan. setiap kali aku tengok picture dia. mesti rase "patah seribu" dan rase nak nanges + rindu pun ade. huhu.

      kadang2 hati aku berkata "aku nak dia semula!!" . tapi 2 semua hanya mimpi buatku. dia da tak sayang aku sebagai mana aku sayangkan dia. dia hanya suka kat aku. aku yang terover2 kan. malunya rase diri ini. kengkawan rapat aku pun ramai yang kata "move on wan!" . aku memang boleh move on. tapi bila aku free, dan terpandang picture dia. mesti perasaan cinta dan sayang 2 datang semula. =.=" huhuuu
      sajak ini khas untuk insan yang aku cintai..

      Aku yang mengejar bayang cinta
      Kian terbiar
      Terpendam kata
      Tak terungkap selamanya

      Pedihnya hanya aku yang merasa
      Mahu memilikinya
      Aku hanya hamba cinta

      Bisik hatiku lepaskan dirinya
      Sungguh aku tak bisa
      Biarlah ku sendiri
      Tanpa kasih di hati

      Aku tak mampu pertahankan lagi
      Cinta yang menyakiti
      Biarlah aku pergi
      Tiada hampa di hati

      Pedihnya hanya aku yang merasa
      Mahu memilikinya
      Aku hanya hamba cinta

      Bisik hatiku lepaskan dirinya
      Sungguh aku tak bisa
      Biarlah ku sendiri
      Tanpa kasih di hati

      Aku tak mampu pertahankan lagi
      Cinta yang menyakiti
      Biarlah aku pergi
      Tiada hampa di hati
      Aku yang mengejar bayang cinta

      aku sngt syangkan dia..sob..sob...

      Delete
  2. nak JIMAT BIL ELEKTRIK ?
    nak JIMAT PETROL ?
    sukakan BARANG RARE?

    sila lawati --> Perkakas Pintar

    ReplyDelete
  3. buli ostrich?.....

    ReplyDelete
  4. are you ready for psy??? yesss
    are you ready for psy??? yesss
    are you ready for bn??? YESSSSSSSZZAAA

    ReplyDelete
  5. bik mama jelmaan MARIE ANTOINETTE sebenarnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon beliau dipenggal gillotin juga!!

      Delete
  6. nape admin mesti mengaitkan nama rosmah???adakah ini satu cara mendapatkan pahala free dengan mengutuk rosmah? :)

    ReplyDelete
  7. In b4.."mana jet anwar..."lebih relevan

    ReplyDelete
  8. Kau pkir rosmah mak kau ke..klau kjam blog ni pun dh tak wujud la sptutnye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape nak suruh rosmah jd mak kau baru aku leh ngata ke???dah mulut tahap longkang mmg suka ngata orang..haha

      Delete
  9. die hard fan rosmah detected

    ReplyDelete
  10. Mohon promosikan blog kami untuk.

    http://azmuhar.blogspot.com/

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. tak sempat terbang helikopter ni bulu tercabut

    ReplyDelete
  12. baru terbang tinggi 100m abih berselerak bulu2 pada badan helicopter ni huhu...

    ReplyDelete
  13. kenapa mesti nak kait politik -.-

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails