Thursday, 28 February 2013

Serius Sadis - Siri Foto Haiwan Sebelum Dan Selepas Euthanasia (14 Gambar NSFW)


Sad!

Sad....... sad ........ sad. Sekiranya anda pecinta haiwan JANGAN klik link berita penuh di bawah kerana ianya akan membuatkan anda menangis. Ini gambar-gambar yang diambil oleh Mary Shannon Johnstone untuk siri foto beliau Discarded Property. Beliau mengambil gambar kucing dan anjing terbiar di sebuah pusat perlindungan haiwan di North Carolina sebelum dan selepas mereka dibunuh kerana tidak mempunyai tuan. 

Di North Carolina 250 000 haiwan dimatikan setiap tahun. Ini bermakna 700 anjing dan kucing disuntik sehingga mati setiap hari kerana ketiadaan ruang untuk menyimpan mereka. Mary Shannon Johnston berharap siri Discarded Property ini akan menaikkan kesedaran orang ramai untuk memandulkan kucing peliharaan mereka supaya haiwan yang tidak bertuan tidak akan dimatikan sebegini rupa. 

I go cry now....



Laporan asal Mary Shannon Jonstone

67 comments:

  1. sudahkah anda solat??mari lah kita solat dari berebut 1st..*** test

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian sungguh.

      Tapi,

      Lagi kesian kalau kita tak pernah tahu sedikit pun isu di Bumi Syria iaitu puak minoriti (sedikit) syiah nusairi yg memegang tampuk kerajaan pemerintahan secara diktator dengan menggunakan rejim tentera menindas rakyat yang majoritinya (sebahagian besar) dalam negara itu adalah puak ahlussunahwaljamaah iaitu saudara seislam dengan kita.

      Kezalimannya terhadap wanita dan kanak-kanak juga terlalu dahsyat melebihi Israel.

      Ingatlah Saudaraku, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: "Barangsiapa yang tidak mengambil tahu hal orang Islam yang lain, maka bukan dari kalangan KAMI". Dan ingatlah selalu akan tempat kembali bagi mereka yang zalim.

      Kalau anda tidak keberatan, bolehlah singgah untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan kehidupan di Syria secara ringkasan (sebab kita semua malas nak baca):

      1. Kronologi Mengenai Kezaliman Yang Berlaku Di Syria
      2. Ketahui Komplot Rampasan Kuasa Jawatan Presiden Di Syria
      3. Adakah Mesir Dan Syria Pernah Disatukan Pada Masa Dahulu?
      4. Permulaan Titik Hitam Di Bumi Syria Yang Anda Belum Ketahui
      5. Kenali Bumi Syria Maka Akan Mengenali Para Ulama' dan Para Sahabat Di Syria
      6. Kenali Peradaban Syria Pada Zaman Moden
      7. Kenali Peradaban Syria Pada Zaman Sebelum Masihi
      8. Kenali Lokasi Muka Bumi Di Syria

      Delete
    2. Ummar ni tak serik serik.

      Delete
  2. Replies
    1. Mari solat dulu

      Delete
    2. #BBNU ek? pertamax otak ko..

      Delete
  3. kesian.....apabila nyawa dipaksa cabut

    ReplyDelete
  4. My hamster died today. I understand this feeling. Rest in heaven dear stray cats and dogs. And Leo.

    ReplyDelete
  5. why must take their lives away. especially cats they dont bring harm to human or to anything. kalau biar dorg kat jalanan pon bukan bawak masalah pon. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalanan pun. memang tak masalah kt dorg tapi nyawa dorg ler terancam. jangkitan penyakit, pastu dah takde sape nk bg makan nnt dorg merayau2 sampai masuk rumah ke, jadi liar. sebab takde sape nak uruskan hal ehwal dorg lagi. lain la binatang kat hutan tuh. euthanasia ni for their good jugak. dari dorg terseksa kebulur,kene libas ngn manusia yg anti binatang, terlanggar ke ape, baik lah diorang mati. sebelum tulis fikir dulu ye.

      Delete
    2. setuju dgn anonymous 1749. haha.. ni cara terbaik.. daripada anjing dan kucing menjadi mangsa pembuli binatang.

      Delete
    3. ^ orang atas aku kena tipu...hoho....dua-dua komen kat atas tu aku la tulis. Ye la...tunggu dkat 10 minit, sorang pun tak reply. Aku reply la sendiri. Ko pulak kaco. Mende laaa

      Delete
    4. benggong nye anonymous haha

      Delete
    5. haha lawak..lawak kau sampai buat aku terpancut air mani ..kt kau..

      Delete
    6. when an illegitimate child were killed by his own mother for reasons like 'an illegitimate child like mine will have no future' or 'I don't want my baby to become another victim of this cruel society' so they said the mother is heartless, cold blooded, shameful and short minded. yes I agree. but now, suddenly..... its ok to kill an innocent cat rather than it dies in a cruel way from the outside world. I cannot logic this. Is it because 'it's just a cat' differs their right of living from human? anon 1749, awk pon sblum tulis fikir dulu dari semua aspek. dari sudut islam pon benda ni salah.

      Delete
    7. ANON 4:21, ye ke dari sudut islam tu salah? reference mana awak guna?

      adakah awak mahu mengambil SEMUA kucing dan anjing di shelter utk dibela sampai haiwan tersebut mati? atau adakah anda lebih rela tgk kucing dan anjing tersebut di jalanan selalu kebuluran dan diseksa manusia atau dilanggar kenderaan?

      saya x setuju dgn euthanasia. tapi ini saja cara yg terbaik yg ada utk pusat pengurusan haiwan terbiar. mereka pun bukan ada unlimited capacity utk haiwan2 ni. lainlah kalau awak mahu sponsor shelter tersebut utk no kill policy.

      sementara itu, orang awam dididik agar memelihara binatang dgn lebih tanggungjawab e.g. spay/ neuter, derma/ volunteer utk spay/ neuter haiwan stray. masalah haiwan terbiar adalah salah manusia juga.

      kalau bela budak, bila dia dah besar dia boleh cari kerja dan sara diri. kalau bena binatang, kita xleh nak samakan macam budak; bila dah besar boleh kerja dan sara diri.

      Delete
    8. Waaa..bgus la annakholat ni..baek,skrg cter ape yg dh ko buat utk bntu haiwan terbiar kt kwsan ko? #tinkosong

      Delete
    9. Mak hang belen

      Delete
    10. to anon0421..kalo xsilap,xsalah dr sudut islam,sbb kta xnak haiwan ni trus tseksa jd dharuskn bunuh... mhon maaf jka tslh.

      Delete
  6. Damn those invisible ninjas cutting onion

    ReplyDelete
    Replies
    1. me gusta your comment...bloody ninjas

      Delete
  7. this is the best way la.. dari dorg kena sepak kena bunuh dgn kejam kat tepi jalan.. bagus dia mati macam ni..

    ReplyDelete
  8. sedih gila babi la.. they shud think of other way untuk uruskan anjing dan kucing ni.. sedih sangat la cara ni.. =( dah la kawaii kucing-kucing dalam mesin tu.. sebenarnya kat malaysia pon sepatutnya dah ada kesedaran untuk pelihara kucing2 dan anjing2 jalanan ni.. sad case..

    ReplyDelete
  9. Saya echo kata2 mrk di atas. Bagi mrk membunuh lbh baik drpd dibiar melata dan tak tau hujung pangkal kebajikan dorang. Bagi melayu bagi can la dia beranak pinak drpd mandulkan dia. Lps tu bila anak kucing ramai2 keras tepi jalan, jadi roadkill yang mampu dikata "kesian" aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agreed dgn mizzyN. bila sruh mandulkan xboleh la. haram la. kesian la..
      tapi bila da banyak sgt sampai terpaksa BUNUH diorg mcm ni.
      neuter. neuter. neuter.
      kita yg punya akal tolong fikir untuk diorang. even manusia pon ada yang ikat peranakan sbb da xnak anak lg. sad.. :(

      Delete
  10. kalau babi kena macam ni langsung aku tak sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi ada buat dosa kat ko ke der? asyik nak salahkan babi je...

      Delete
    2. dasar babi.

      Delete
    3. elok kau je kena u-tanalechumisia ni dari babi tu kena. serius! aku lagi gumbira

      Delete
    4. kalau Apostolos kena macam ni langsung aku tak sedih.

      Delete
  11. sad thing is, there are still people who are willing to pay hundreds and thousands of ringgit to buy cats/dogs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ribuan ringgit untuk kucing n anjing baka mahal, kucing mcm ni org2 kaye tu sepak2 je...

      Delete
  12. Knp guna kata ganti nama 'diaorg'...bukan 'diantang' ke...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah..kiteorg pggl diawan..

      Delete
  13. Untuk kebaikkan,alhamdulillah saya rasa tak sedih pun..

    ReplyDelete
  14. aku pernah tengok kucing kena langgar live. Ah pundek, cerita biasa la kan?
    Tapi sedih ooooooo!!!!!!!!!
    Anak kucing warna putih lintas jalan kereta langgar......
    ....dia jalan lagi...dah cedera dah.....datang pulak kereta side lagi satu...dah remuk tulang...
    dia jalan sikit lagi....tetiba motor datang.....dekat je dng aku....krapp...langgar....dia mengesot ....masuk bawah kereta yg parking kat tepi jalan.


    sedih siyot. sedih sedih sedih

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. woi, babi anjing..g mampus la ngn blog sampah bajingan cm ko!tjuk cerita nk double,meaning..ko mmg babi pukimak!cibai!

      Delete
  16. Cerita benar!!

    Member aku mandulkan kucing, sampai skrg dah 10 thn kawen tak dikurniakan zuriat. Kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius ke kawan .. bala2

      Delete
    2. member aku x mandulkan kucing pn ade je yg x dpt anak..kbai

      Delete
    3. hah!!bodoh!besok ko yang mandol!

      Delete
    4. cerita dongeng. xde kena mengena dgn mandulkan kucing. oh meleis...

      Delete
    5. bodoh

      cari lah kat SevenE kondom saiz kucing kau

      yang kau cari kat SevenUP jumpa saiz najib jeee

      Delete
  17. orang vietnam kat pasir gudang makan anjing n kucing
    bg kat diorang mesti suke

    ReplyDelete
  18. siapa kita nak tentukan hidup mati sesuatu benda tu?

    ReplyDelete
  19. sapa nak kucing? kbai

    ReplyDelete
  20. Prof AliBunBun2 March 2013 at 10:11

    mereka ini

    semua

    anak2 ZINA...hasil perzinaan....anak luar nikah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam engkau anak ZINA!

      Delete
  21. kenapa anjimg mati terjelir2

    kucing relak jee

    nampak sgt anjing banyak dosa

    kucing semua alim...alim2 kucing katakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko pandai cakap kucing ke?? Hanya Allah yang boleh menentukan siapa yang berdosa.

      Delete
  22. sian kucing tuh... tapi ad baik n buruk nye gak suntik mati.. lebih baik mandulkan aje kucing2 tuh..

    ReplyDelete
  23. erk...kesiannya. haiwan tue tak bersalah pun. sedih ok.

    ReplyDelete
  24. hang arap dwg tanam bangkai nya.. dr di buang tong sampah huhu

    ReplyDelete
  25. Kenapa harus seperti ini?Mereka berkata banyak soal Hak azasi, tidakkah terpikirkan hak azasi hewan?

    ReplyDelete
  26. Menyedihkan....benar-benar menyedihkan

    ReplyDelete
  27. Melihatnya merasa sedih, apalagi melihat korban-korban perang yg berserakan di jalanan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails