Friday, 7 March 2014

Serius - Sebab Sebenar Kenapa Buku Ultraman Diharamkan Di Malaysia


Ooohhh

Ini mesti translator dari Indonesia digunakan or an East Malaysia. Salah translate kot? 




Laporan asal @EzuanAnnuar

40 comments:

  1. Gila apa indon ni

    ReplyDelete
  2. KETAHIAN APAKAH INDON NIE!!!!!BLEY BRAIN CANCER

    ReplyDelete
  3. google translate

    ReplyDelete
  4. majalah mangga tu bila nk haramkan??


    -anon17-

    ReplyDelete
  5. Sebab kenapa pengharaman ini bodoh.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202647259176050&set=a.1838503815744.103555.1634987732&type=1&stream_ref=10

    ReplyDelete
  6. Haha hahaha dom malay soos veg met mekaar

    ReplyDelete
    Replies
    1. "dom malay soos veg met mekaar" bermaksud "tak kan Melayu hilang di dunia". Sekian berita BERNAMA

      Delete
    2. ABAH KAU!!!

      Delete
  7. why u must mention east malaysia?..adakah borneo terlalu bodoh untuk menulis atau berbicara?..admin sengaja mention east malaysia untuk menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan rakyat borneo.sila perbetulkan huraian anda untuk mengekalkan pesefahaman. saya sudah screenshot page itu dan saya harap ada perubahan sebelum diambil tindakan. FYIsaya pembaca setia blog ini dan amat kecewa dengan hal ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oBEEE!!!! SILA PADAM!!!!

      Delete
    2. obe ko padam je east malaysia tu..kita sesama rakyat malaysia buat ape nak gaduh hal ni

      Delete
    3. tak ada hal lah, tak terasa langsung, u gotta have a sense of humor when browsing this website - I'm a Sagittarian first, a Sabahan second

      Delete
    4. mun kau pio borneo mesti ko terasa

      Delete
    5. kemon la org sarawak, xkan baru kena sikit dah meroyan...saya sabahan tp saya ok jak....x terasa lgsung.....org borneo perlu lebih open minded untuk lebih maju....jgan la kampungan sangat, baru kena sikit jak terus marah2....

      Delete
    6. translator ni yg salah faham konsep ultraman tu... why blame the ultraman? blame the translator la.. sejak bila obe menjadi paloi ne? sb makan tahi banyak sgt ke?

      Delete
    7. anon 4:28
      klu ko nak open minded sangat, ckap kat sabahan supaya jd pembersih ckit ek..jgan pengotor bru bleh maju..sekian

      Delete
    8. Teda marah pun sia.. Ok bah kalau ko..
      Biasa bah ni..
      Mimang ni si Obe.. nakal nakal saja bah tu..
      Dia sangaja kasi Sarcasm pun kamurang tia paham paham ka?
      Adudui.. kasi basar sikit tu mata.. luas sikit tu talinga..
      exercise sikit tu utak ba..
      Baru la happy sama sama..
      Aramai tiii

      Delete
  8. http://tasks4job.com

    ReplyDelete
  9. sila isi poll ini untuk mengundi DS Anwar bebas dalam kes liwatnya !
    salam demokrasi!

    http://xenon-xe.com/my-6288112

    ReplyDelete
    Replies
    1. jubur anuar detected!!

      Delete
    2. Apa bagusnya anwaQ... Munafiq.. Kat orang lain tuduh krooni.. tapi kat keluarga dia ... ok... Kekayaan keluarga dia mai mana????? Masa lawan Ghafar Baba .... ada orang kata banyak duit yang ditaburkan...... Pemimpin pembangkang Asia kalau pemimpin Barat dan yahudi hormat dan sanjung..... sejarah dunia dah buktikan mereka tu ... akan merosakkan Negara sendiri.... Nak sokong anwaq lagi keeee.... ? Dia tuduh orang tanpa bukti boleh.... Oranng tuduh dia kat makamah pun, makamah pula yang salah... Kita sebagai orang Islam wajib percaya kepada orang yang berani bersumpah dengan nama Allah sebagai tanda membesarkan Allah... Jadi dalam hal ini Saiful dah berani mengadaikan keselamatan dirinya di akhirat...manakala anwar yang kata dia betul.... tak berani bersumpah punnnn..... banyak pula songehnya.... Jadi sebagai orang Islam wajib percaya orang yang bercakap dengan nama Allah... Kalau dia bohong, itu urusan Allah kita serahkan pada Allah. Itu pun jika kita percaya kat Allah.... tak ke gitu????

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. aahhh aku x kira, aku nk haramkn utusan jugak !!!

    ReplyDelete
  12. sorry Obey, east malaysian tak bongok macam ni.

    ReplyDelete
  13. WTF obey! u think u r good enuf? sendiri punya ejaan berterabur.. nak kata east malaysia x reti translate.. bangang!

    ReplyDelete
  14. salam muslim..
    ketepikn fahaman politik, kalau ada antara kite yg anggap KDN funny, bodoh, xmatang… at least dyorg ade usaha utk tauhidkn Allah.. klu korg xsokong sbb xsuka gov, trpulang.. xsume keje KDN tu org BN.. ntah2 org PR lg rmai.. rasional.. klu pn xsuka org laen nk tauhidkn Allah, jgn tnpa sedar kite mnsyirikkan Allah..
    #copypaste

    ReplyDelete
  15. nope. we east malaysian people not as stupid as this. Not stupid as this blog's author to believe that.

    ReplyDelete
  16. Esat Malaysia? Sabah? WTF!!! HAHAHA!! Obe ada simpan dendam kot dengan member east Malaysia dia. I'm a muslim and a Sabahan would never ever translate like that kind of shit.

    ReplyDelete
  17. Dia cakap East Malaysia sebab term 'Allah' tuh East Malaysia or Indonesia aja yang org Kristian pakai. Bukan sebab orang East Malaysia tak reti mengeja -_-"

    ReplyDelete
  18. fuck all of you...aiso tutok dokoyu..shit

    ReplyDelete
  19. Itu yang nulis bukan eiji tsuburaya Kali

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails