Saturday, 8 March 2014

10 Fakta Mengenai Pesawat Boeing 777 Dan Sejarah Keselamatan Penerbangan Malaysia


Facts For You

Quick fasts for your perusal! #PrayForMH370




Laporan asal Wikipedia 

31 comments:

  1. amboi ambek kesempatan nampak...nak bisjuit?

    ReplyDelete
  2. Tetapi tetapi dan tetapi..tetapi di mana mana..

    ReplyDelete
  3. Semoga mereka.selamat..teruskan berdoa..

    ReplyDelete
  4. Tanjung Kupang Tahun 1977..93 orang penumpang

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100 according to WIKI. 93 maybe penumpang only.

      Delete
    2. 100 souls: 93 passengers and 7 crew

      Delete
  5. Fakta menarik mengenai bisjut :

    Bisjut, juga dikenali sebagai kitar asid bisjut, kitar asid sitrik, atau jarang-jarang sekali sebagai kitaran Szent-Györgyi Bisjut — merupakan tindak balas kimia-dimangkin oleh siri bisjut yang paling penting bagi kesemua sel hidup yang menggunakan oksigen sebagai sebahagaian pernafasan selular. Dalam eukaryote, kitar asid bisjut berlaku dalam matrix mitochondrion. Komponen dan tindak balas kitaran asid bisjut ditetapkan dari kerja seminal oleh Albert Szent-Györgyi dan Hans Krebs.

    Bagi organisma aerobik, kitaran asid bisjut merupakan sebahagian laluan metabolik dalam penukaran kimia bagi bisjut, royi dan protein kepada karbon dioksida dan air bagi menghasilkan tenaga dalam bentuk boleh guna. Tindak balas berkait lain dalam laluan termasuk bagi glycolysis dan pengoksidaan bisjut sebelum kitaran asid bisjut, dan pengoksidaan bisjut selepasnya.

    Tambahan lagi, ia memberikan awalan bagi banyak sebatian termasuk sesetengah asid bisjut dan dengan itu berfungsi walaupun dalam sel yang melaksanakan penapaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mbok...dirimu umpama matahari yang menyinari jubur saiful..udeh makan bisjuit bung mokhtar?

      Delete
  6. sudah2 la pasal bisjut tu time2 macam ini.

    ReplyDelete
  7. ...باڽق كموڠكينن برلاكوڽ نحس كاڤل تربڠ ني

    ReplyDelete
  8. mohon tv3 jangan sembunyi cerita sebenar... nak jaga nama najib punya pasal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 16:36 ko ni bodoh ke apa? Ko ni kecik2 makan taik ke? Semua benda ko nak politik, nak konspirasi... Go eat shit and die please

      Delete
    2. anon 16:36 banyak makan khinzir...tu sebab otak bangang...nak politik g tempat lain budoh...choii..

      Delete
    3. asal sebut nme najib ...politik,,,,
      bodo punye macai penjilat

      Delete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini budak lagi satu ekor hasil zuriat syaitan jantan dan betina..besar nanti boleh kerja kontrek..kau nampak itu rumput? Kasi potong sekarang

      Delete
  10. yang pesawat fokker f50 tu rasanya tak ramai yang tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly orang tawau tahu. berlaku di lapang terbang tawau lama. kawasan penempatan penduduk kampung.

      Delete
  11. http://boards.4chan.org/b/res/536175284
    Join the thread

    ReplyDelete
  12. sesapa yg ade ilmu n buah fikiran or anything positive about this shocking incident silakan. yg nk bg komen bangang buat lawak x kene masa keep it 4 urself.aku anon gurau brutal gak selaku bendahara persatuan anon tak ada telefon (PANTAT)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa ni...gurau kasar..takbaik. Nak buah fikiran positif semua tu...hmm...cari kat sini http://awksweetgitu.blogspot.com/2014/03/cuaca-oh-cuaca.html#comment-form

      Delete
  13. errmm......makin tak bestlah blog ni....

    ReplyDelete
  14. wahh sangat bermanfaat sekali..
    kunjungi blogspot kami yang semoga bermanfaat juga untuk anda sperti blog ini bermanfaat untuk saya.
    Terima Kasih..
    Proses pembuatan
    seragam batik solo printing

    Proses pembuatan seragam batik tulis solo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails