Thursday, 20 March 2014

Serius Cool - Kokpit Simulasi Kapal Terbang Yang Lebih Epik Dari Dimiliki Kapten Zaharie (14 Gambar)


Awesome!

Antara perkara menarik yang kita belajar dari kehilangan MH370 ialah orang ramai tak menyedari bahawa memiliki simulator di rumah adalah normal dikalangan peminat flight sims. Kami ada a few friends yang membelanjakan ribuan ringgit membeli setup flight stick dan controller khas untuk bermain permainan simulasi kapal terbang kegemaran mereka. Kami dulu gila juga main IL 2Sturmovik dan membeli flight stick Hori. These days dah tua dan retired tak gila macam masa muda dan virgin.

Ramai yang kagum dengan setup flight sim Kapten Zaharie Ahmad Shah. It was impressive pasal siap dengan beberapa skrin 24" Dell dengan kemampuan skrin sesentuh. Ianya epik tetapi masih tidak seepik yang dimiliki oleh John Davis yang berasal dari Coventry England. Beliau menghabiskan 8 tahun dan GBP 15 000 bagi membina simulator 747 yang paling tepat dengan kokpit sebenar. Kami berharap  John Davis tidak akan dituduh sebagai terorrist kerana minat beliau seperti bagaimana Kapten Zaharie sekarang. Semoga pesawat MH370 dijumpai segera. 




Sumber 747 Simulator

12 comments:

  1. pffffttttttt! royi + bisjut!!!!

    ReplyDelete
  2. #prayformh370 from us

    http://altimatcarrental.blogspot.com/2014/03/prayformh370.html

    ReplyDelete
  3. Oh Rozana

    aku tahu waktu akan terus berdetak
    menuju ke kedai membeli bisjut& royi
    tapi kenapa bisjut & royi ini seperti tak sabar
    ingin segera bertemu bisjut & royi yang dah basi

    Oh Rozana

    adakah kau rindu padaku?
    ah, aku tak peduli
    duduk memakan bisjut saja aku sudah gembira
    meskipun kita sama-sama menyanyikan lagu luka
    diiringi petikan gitarmu

    aku tetap nak bisjut

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo dia ni.xda keja len ke wey.menyemak ngn komen bangang

      Delete
  4. https://www.kolejcyber.com/hamimi

    ReplyDelete
  5. [ hebat ] Rebut peluang menaiki jentera Formula 1 dengan pelumba Formula 1 terkenal Lewis Hamilton di KLCC! Menangi pas masuk dengan isian borang! http://bit.ly/1gKlNF0

    ReplyDelete
  6. Memanglah tak sama, Kalau nak dapatkan real cockpit simulator yang macam kat "airport" tu pun dah RM 2 juta lebih! siap dengan topeng oksigen lagi!

    ReplyDelete
  7. [HOT] 5 gambar romantis rozita che wan dan zain saidin ketika berjumpa doktor pakar bersalin http://bit.ly/1gNyFtN

    ReplyDelete
  8. http://satuhala.blogspot.com/2013/06/malaysia-selat-melaka-dan-tokong.html

    http://satuhala.blogspot.com/2014/03/setahun-sebelum-mh370.html

    http://satuhala.blogspot.com/2014/03/diego-garcia-cerita-kapal-terbang.html

    ReplyDelete
  9. http://rehanswardrobe.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails