Friday, 14 March 2014

Serius Neko - The Roomer Hotel For Cats : Kerana Kucing Anda Harus Dimanjakan (12 Gambar)


Kucings!

Kami ada seekor kucing yang manja. Sejak bela kucing rasa sayu meninggalkan kucing seekor diri di rumah. Call it parental guilt coz we treat our cats as family member and not as a pet. Bila nak holiday kami ambil holiday yang pendek bagi memastikan kucing tidak ditinggalkan terlalu lama. Cat boarding memang ada di Malaysia tetapi selepas insiden Pet K Node yang menyayat hati kami hilang kepercayaan dengan industri pet boarding di Malaysia.

Kami rasa letak kucing dalam sangkar adalah tak best kerana kucing kami tak pernah dikurung seumur hidupnya. Jadi bila kami melihat The Roomer Hotel For Cats di Lyon Perancis ini kami rasa happy. Kucing ada bilik sendiri yang dindingnya diperbuat daripada plexiglass. Sentiasa boleh diawasi dan neko dapat relax tanpa dikurung dalam sangkar kecil. Nice idea walaupun mahal. Tapi kalau sayang kucing macam anak sendiri nothing is too expensive kan? 





Laporan asal Yahoo

7 comments:

  1. mmg budaya omputih haiwan lg diutamakn n dikasihani bbanding manusia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker haiwan diutamakan?? bersepah2 kucing jalanan aku tengok...yg kena langgar terbiar mereput sampai tinggal tulang...

      Delete
  2. Oh Rozana

    bisjut ini sudah basi
    ketika bayangmu
    ketika suaramu
    lebih ku fokus dari bisjut & royi

    Bisjut ini menyusahkanku
    ingat aku ketika membelai rambutmu
    ingat aku ketika menempeleng pipimu
    ingat aku ketika kau terpikat pada jejaka bangla
    dari tanganku, ko mengambil bisjut & royi

    Oh Rozana
    bisjut ini mendapat sambutan
    dan ditelan masuk ke perutmu
    kali sampai nanti
    sampai aku jumpa
    denganmu
    bersama bisjut di tanganmu,
    & seketul royi di dahimu

    nak bisjut?

    ReplyDelete
  3. kalau kucing tu time nak berak reti pergi ke jamban takde hal nak biarkan dia bebas

    ReplyDelete
  4. رومه كوچيڠ يڠ ساڠت ايستيميوا

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails