Monday, 17 March 2014

Serius Indo - Pameran Watak Pop Culture Jepun Di Galeri Nasional Indonesia (13 Gambar)


Nice!


Di Malaysia ada pameran 100 alatan Doraemon di Viva Mall yang akan berakhir minggu hadapan. Ini adalah pameran yang cool tetapi di Indonesia ada pameran yang lebih cool kerana ia memaparkan adiwira dan watak pop culture Jepun. Pameran Karakter Pop Culture Jepang ini diadakan di Galeri Nasional Indonesia dan anda boleh bergambar dengan patung watak popular seperti Ultraman, Gundam dan Evangelion. Pameran cool ini kalau ada di Malaysia cool juga kerana ia membolehkan rakyat Malaysia yang membesar dengan menonton watak terkenal Jepun ini untuk bersuamuka dengan idola mereka. Maybe di Malaysia Ultraman kena buang sementara waktu kerana buku baru kena haramed. All else sila bergambar sehingga muntah. Personally I think the mini Gundam looks damn cool. 




Laporan asal Yahoo

16 comments:

  1. INDONESIAL IS FUCK
    FUCKING INDON

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulut jenis mudah mencarut ni tidak aman selamanya. wahai budak, kurang-kurangkan la..

      Delete
  2. Nk bisjut...U R F41...

    ReplyDelete
  3. Hendak biskut

    ReplyDelete
  4. Ni dah pernah buat kat Malaysia pada tahun 2012 di Balai Seni Visual. Sgt best, harap dtg lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, Obe slowpoke liao http://shrine.lowyat.net/2012/02/23/japan-kingdom-of-characters/

      Delete
  5. Oh Rozana

    sengaja aku tulis terakhir sebuah sajak penuh tangis

    sajak patah hati khusus untuk bisjut & royi

    agar kau tahu, supaya kau mengerti

    kalau aku sedang memakan bisjut

    gundah gulana bisjut & royi



    sudah aku bilang,

    dari kemarin aku tunggu untuk membeli bisjut

    satu bisjut

    dua bisjut…

    tiga bisjut…

    tiada bisjut

    nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut? nak bisjut?

    ReplyDelete
  6. patung2 tu boleh buat modal melancap....fapfapfap...........fakk!!!

    ReplyDelete
  7. [ kantoi ] Gambar pemilik akaun Orang Cerdik "Nak Bisjut". Muka macam bisjut
    http://bit.ly/1deISek

    ReplyDelete
    Replies
    1. sembang lebih.phui

      Delete
  8. ڤاميرن كاراقتر ڤوڤ چولتوري جيڤڠ اين داداكن د ڬالري ناسيونل إندونيسيا دان اندا بوليه برڬمبر دڠن ڤاتوڠ واتق ڤوڤولر سڤرتي اولترامن، ڬوندم دان ايۏاڠليون. ڤاميرن كول اين كالاو اد د مليسيا كول جوڬ كران اي ممبوليهكن رعيت مليسيا يڠ ممبسر دڠن منونتون واتق تركنل جيڤون اين اونتوق برسواموك دڠن ايدولا مريك. مايب د مليسيا اولترامن كنا بواڠ سمنتارا وقتو كران بوكو بارو كنا حرامد. الل ايلسي سيلا برڬمبر سهيڠڬ مونته. ڤرسونللي ا ثينق تيه ميني ڬوندم لواوك س دمن كول.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alif ba ta sa jim kha kho dal dzal ro' zai sin syin shod dhod tho zho ain ghrain fa kaf lam mim num wau lam alif hamzah ya...

      Delete
  9. Oh Rozana

    Bagaimana bisjut & royi ku?
    Apakah ia lebih panas dari bisjut & royi yang dijual bangla?

    Entahlah aku enggan menjawabnya.
    Kini biarkan aku menelusuri relung-relung hatiku yg sedang sendu
    Untuk mencari seketul bisjut & royi

    Oh Rozana

    Aku merindumu,
    ketika kau memakan bisjut, menuangkannya dalam cangkir.
    Serta menambahkan setengah sendok teh gula pasir.
    Sederhana memang, tapi tak sesederhana yang kurasa seperti rasa royi

    Oh Rozana

    Aku bisjut & royi, kau pula kilang memproses bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails