Friday, 15 February 2013

Serius Bodoh - Kaya Tetapi Tak Ada Otak


Kaya Tetapi Bodoh

Harap duit sahaja banyak tetapi otak letak dalam jamban..........

Thanks @UmarMaggi



Laporan asal Twitter @UmarMaggi

166 comments:

  1. Entah2 memang dia OKU.. tue pasal parking pun tak betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. R.E.S.P.E.K.-->tengok + komen. Takder menggelupur nak tulis 1st pun. Caya la bro.

      Delete
    2. bro gua respect lu!!

      Delete
    3. u gain my respect Bro Framestone

      yang benar:

      mantan presiden anon 2005-2009

      Delete
    4. empunye kereta sahaja yg tau dia oku ke tak..huhuhu

      Delete
    5. kelas kau maria

      Delete
    6. free air asia -> http://ow.ly/h9Sl4

      Delete
    7. Bro framestone, nak makan butoh? meh la kalo tak puas hati.

      Delete
    8. takde masalah kalau tuan punya kereta oku, cuma yang jadi masalah kenapa dia nak kena amik 2 petak parking?

      Delete
    9. kereta lebar kononnya..

      Delete
    10. nak bisjut

      Delete
    11. modal RM10... jom daftar dulu http://ll.my/daftarfree

      Delete
    12. asal anon ni babi sangat mengutuk orang. pegi la buat onani - anon

      Delete
    13. bisjut bisjut, biskut ! wahai tak reti mengeja !

      Delete
  2. mmg OKU laa........ Otak Kurang Upaya.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKU. orang kuat umno. kalau bukan orang umno jangan harap mampu beli keta mahal

      Delete
    2. Anwar mampu ada jet??
      Ape cer?

      Delete
    3. sebab anwar pon orang umno

      Delete
    4. nik ajis pon pkai alphard, suhaimi sri muda beli keta mewah 4 biji, husam bagi kickdefella 4 juta , mak lampir pkai bmw..org umno gak ke??

      Delete
    5. umno pas keadilan saje jer mcm gaduh2..diorg nk tgk lahanat2 kapiaq nie buka topeng memasing..we hope the MM will vanish M.O.T lahanat kapiaq..long live Melayu..

      Delete
    6. entah bodoh lah ko ni main politik.otak sempit.pikir politik je.hahaha.sengal je la.

      Delete
    7. hoi babi umno! bila masa nik aziz pakai alphard. umno & fitnah selamanya. kah3

      Delete
    8. pencacai dap dah marah ah ah ah ah.

      Delete
    9. woi!dok sembang politik apa hal.get a life wahai fucker2 sekalian.

      Delete
    10. ALPHARD utk disewa..! RM450 sehari.

      Delete
    11. UMNO= Untuk Melayu No Otak

      Delete
    12. OKU otak kat umah

      Delete
    13. PAS= politik ajiz suck

      Delete
    14. OKA = ORANG KURANG AKAL
      OTA = ORANG TERLEBIH AKAL
      Dh biasa jumpa dah. Jenis ni kalau park basikal pun cm tu lah..

      Delete
  3. orang macam ni biasanya mmg pentingkan diri je. dalam kepala diaorang, lagi murah nak bayar saman dari kena bayar baiki kereta calar bila parking sebelah kereta lain. benda ni mmg amalan biasa pemilik super car seluruh dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau aku ada kt situ mmg aku bg calar dah keta tu...baru dia ada akal sket..

      Delete
    2. Kesian, kalau die betul2 OKU, free2 je kene maki ngan kau..

      Delete
    3. kalau OKU pon kene maki gak, parking tempat OKU sampai dua lot, habis tu OKU lain mcmane? -amaran, 24 bukan nama sebenar

      Delete
    4. yg OKU parking je la blkg kereta tu biar x leh kluar..

      Delete
    5. polis pon kenyang, kereta pon selamat, orang yang betul2 cacat boleh pegi mampus macam tu ye ?

      Delete
  4. Sorry obe,kalau awk xdelete komen yg berbaur perkauman spti mengutuk org kelantan ,sy akn report blog awk ni kpd pihak berwajib..sy serius ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahlah negara ko mundur.ckp pun kitaorg langsung xfhm.baek ko berkawan je dgn monyet je wkwkw

      Delete
    2. ko yg ptot dok ngn monyek ko tau x?
      wt malu mak bapak, anak spo la ni!!

      Delete
    3. anti kelantan16 February 2013 08:37

      tak payah la nak kata kelantan mundur kalau ko pun sekadar dari hulu perlis.

      Delete
    4. wkwkwkw kelantan babi wkwkwkw

      Delete
    5. anti kelantan ni org mundur tgk bahasa pun bahasa mundur

      Delete
    6. ada aq kesah wkwkw.

      Delete
    7. org kelantan patut lenyap dari bumi malaysia dengan pork nik aziz,ustaz azhar idrus pun boleh mati sekali.ada paham,aku pelik org kelantan kata islam nak laksana hudud,tapi pas nak ke laksana hudud? dapat ke hudud dilaksanakan di malaysia dgn adanya DAP dan anwar?bodoh tul la,kita kan mengamalkan demokrasi sekular? PAS nak tukar Malaysia gi sistem khalifah dgn majoriti rakyat 3 bangsa? nak ke babi? kalo nak aku sokong? bodoh nyer PAS.

      Delete
    8. Sejak bile UAI jadi orang kelantan?

      Delete
    9. hukum hudud x libat non-muslim pon.mcm mna nk laksana hudud klu pusat skadar ckp lulus kat media tp x lulus kat parlimen?tu la, bodoh, nk bercakap.kan dah terserlah kebodohan tu...

      Delete
    10. woi mangkok...klu pas kelantan nk laksana hudud xdk kena mngena ngan pusat la, itu bwh bidang kuasa kerajaan negeri masing2..len kali ckp pakai otak bahlol+tolol+badigol!!!

      Delete
    11. dasar kelantan noob.boo

      Delete
    12. ko nih yg bodoh,org ckp pasal kete tu ttb je masuk pasal politik.bak kate org,cerdik x blh nak di ajar,bodoh melantun-lantun.org cm ni yg patut lenyap kat muke bumi ni,sian ibu y ngandung kan org cm ni.sungguh malang

      Delete
    13. nk ckp org mndur p gne bhse cam org x brtmdun..

      Delete
    14. Kepada yang bangang cakap Pas x boleh laksanakan hudud sebab bawah system pusat lu memang bodoh. Tu la dok Malaysia dah bape tahun tapi tak tau undang2 Malaysia. Tau nak suarakan something tapi tak penah nak amik tau benda yang basic pon. So, macam mane kelantan boleh tetapkan undang2 kat Kota Bharu tu siapa tak pakai tudung boleh kena saman bayar duit?

      Delete
  5. orang kelantan bodoh makan babi.....orang kelantan suka melancap, pastu telan mani sendiri......bodoh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. setujulah sgt hehe

      Delete
    2. ko nih yg bodoh,org ckp pasal kete tu ttb je masuk pasal politik.bak kate org,cerdik x blh nak di ajar,bodoh melantun-lantun.org cm ni yg patut lenyap kat muke bumi ni,sian ibu y ngandung kan org cm ni.sungguh malang

      Delete
    3. bodoh anon atas aku ni..dia xckp pasal politik pon...bodoh dia tu melantun kena ko kot..sbb tu jadi BODOH LANTUN LANTUN...mmg malang la ibu ko sbb mengandung kn ko yg x faham apa dimaksudkn oleh AHMAD...last word for anon ats aku ni KO LAGI BODOH OTAK PIKIR POLITIK JE..BODOH BERTINGKAT2

      Delete
    4. hi guys, im a girl from kelantan, skrg dok penang, blajaq kt usm, phd in quantum mech. sy muslim, xmkn babi, x pernah melancap, e yew! awk telan mani sendiri ke??? *feeling disgusted*. xbaik menfitnah dan burukkan sesama muslim, & org penang semua baik2..luv penangites. org penang pn suke sy..depa habaq "pttla comey, org kelantan"..jgn mara naa.jagalah budi bahasa kita org melayu..chow!

      Delete
  6. Org kelantan mn melancap, derang melocok... locok locok locok...

    ReplyDelete
  7. klo aku ade kete cmtu pon aku parking situ gak..lantak ape org nk ckp

    ReplyDelete
    Replies
    1. org cm ko la otak ltak dlm jamban

      Delete
  8. Oi bangang yg maki org kelantan...kitorg xpenah nk maki negeri lain, yg korg sibuk2 duk kutuk kitorg pehal...mind your own shoe larh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kpale bapak kaw!org kelentit le pling suke mnyalak psl negri org len.

      Delete
    2. kalau ade butang like mmng aku like komen ko baruangelinggi...

      Delete
    3. org kelantan masok negeri org jadi mcm puak JAKUN..da tu slalu je gngu anak dara kat negeri org...apasal negeri korang tu da xde anak dara ke????smu da kena tebuk ke BARUA!!!

      Delete
    4. demo ore kelate?huk aloh bakpe gop dok kecek kelate..jupe doh saing.weh male nim nok gi carik tino dok?ambo di ampang jah.

      Delete
  9. Replies
    1. TOLONG KLIK LINK KAT ATAS..
      BLOG DIA GILA BABI BEST

      Delete
    2. sekurang kurangnya ada lah lucah2 sikit ok gak tu,daripada blog prince of noob yang cam kote bapak dia tak sunat.kelentit mak dia pulak sunat pelik aku.

      Delete
  10. hahaha.....kelantan ke negeri2 mane lain ke...sume dalam malaysia gak..hahaha...kL pn dah jd KLate..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. org kelantan jgn lah rasa terhina bila org cuba cakap loghat kelantan plss.. korang duduk KL dok cakap loghat KL tu macam lah sedap sangat bunyi. sedar2 lah diri. hihi

      Delete
    2. haha...xpe kwn atleast die mencube.peace

      Delete
    3. kelantan babi ni mana nak sedar diri kalau dah duduk KL. semua stok "kacang lupakan kulit" je.

      Delete
    4. Memang btol pun,aku ada sejarah dgn org kelantan...nasib bek tak kna rodok je..klo rasa nk tunjuk bagus dok je kat negeri ko tuh..lg satu org kelantan ni dia punya perkauman mcm harom..mcm la dia negeri dia je kat mesia nih

      Delete
    5. tgk semua org ada pengalaman dgn org kelantan.camne org xkutuk giler babi pasal krg.krg ckp katalah kiraorg ni kutuk negeri krg.cuba korang tu jgn bersifat perkauman sgt!!!!!!!!ini tidak bila dah jumpa geng krg tu kwn yg krg ckp perkauman krg tinggalkan.eh org kelantan bagi minda krg tu open skit.skit2 banggakan bangsa krg tu!!!ingat bangsa lain ni bersifat perkauman cam krg ke?sapa yg mulakan sifat perkauman ni kitaorg ke krg sendiri yg mulakan???ckp aq nak dgr apa komen krg tu kelantan babi!!!!!!!!!

      Delete
    6. noob dh lama tak jual bontot kat sini. wakakkkeakak

      Delete
    7. mesti awek ko org kelantan.tgh kuar sesame, jumpa geng kelantan, trus kna tggal mkn sorg2.pastu dok melalak kat sini.sedih2...

      Delete
  11. Replies
    1. aku bengang tol la bile mamat blog siot ni masuk....ko bajet ko bgus sgt ke???tah2 wifi umah sebelah pn ko curik..wahahhahaha

      Delete
    2. Pengganti prince of noob: Syam Kyray

      Delete
    3. hahahaha~ Noob boleh tahan lagi, satu perkataan dia je yang berwarna merah, satu perkataan dia je bawak kita ke alam lain~ tapi yang ni, habis satu ayat semua merah hahahaha~~~~

      Delete
  12. hok aloh demo...-@#%&/@%&*&%#@%!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. diam la pukima,aku benci dengar loghaqt babi tu

      Delete
    2. demo ore kelate?huk aloh bakpe gop dok kecek kelate..jupe doh saing.weh male nim nok gi carik tino dok?ambo di ampang jah.

      Delete
  13. nampak x plat G1M,meaning plat gerakan 1 malaysia,ni macai2 umNo punya kerja ni,mmg x de akal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Gagasan 1 Malaysia...boleh nampak kt situ macai PR sekolah xabis

      Delete
    2. Gagasan 1 Malaysia la...

      Delete
    3. Gagasan 1 Malaysia la...boleh nampak kat situ macai PR main ikut je...bajet rebel.puiii...bejuang untuk betul kan diri sendiri dulu la baru bejuang utk naik kn org...

      Delete
    4. wakakaka...macai PR bangang selamaye!

      Delete
    5. PR ke UMNO ke g mampos dia lah nak pakai.korang ni yang bodoh sangat pasal politik ni ape sal?mmg org politik bodoh2 eh.skit2 je politik.mcm x da bnda lain nak pikir.alhamdulillah aku bukan orag suka politik.

      Delete
    6. bodoh macam Dog And Pig

      Delete
    7. bodoh macam katon cat and dick

      Delete
    8. bodoh cam katun itchy dan scratchy

      Delete
    9. Melayu bodoh

      Delete
    10. kelantan babi

      Delete
    11. bodoh cam Pussy And Sodomi...

      Delete
  14. ni kereta cina ni..cina mmg serabai..xde otak tp nk bawak kereta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mak kau

      Delete
    2. aku heran....melayu kje dgn cina gaji rm40....bole setia sampai 10tahun....tp kje dgn melayu dgn gaji rm80....malas kje....ayuh berenti kje dgn cina....bantu bangsamu sendiri....lagi...jgn dengki dgn bangsa sendiri...klu dah xleh buang sifat dengki tu....pegi santet org cina....tu baru jahat....stakat santau taukeh kedai makan melayu....sila potong anu anda....santet la taukeh kelab malam bwk r35....ada faham???

      Delete
    3. keje bonzer club...melayu pekida bodoh...jadi anjing cina jugak...yang penting melayu mmg bodoh

      Delete
    4. melayu bukan bodoh..sifat dengki,malas,lemah la yg jadi penghalang..klo x ada sifat tu sume..tambah ade sifat mahmudah dan contohi pekerti nabi..insyaAllah sume berjaya..ku doakan semoga bangsa melayu jadi hebat!!

      Delete
  15. Tahniah,pemilik kereta itu berhak memenangi piala bisjut 2013
    #Anon bisjut

    ReplyDelete
  16. driver OKU, penumpang sebelah pon OKU.
    OKU kuasa dua =.='

    ReplyDelete
  17. g1m - obviously macai totok

    ReplyDelete
  18. kelantan ka..kl ka..masing2 juga makan nasi n tinggal d malaysia.dosa pahala masih juga kena hitung..so,jadikan post ni sebagai renungan,bukan sebagai modal untuk menghina.peace

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. apa bisjut2,dah lapuk ar

      Delete
  20. Aku pun kadang2 parking jugak dekat kawasan OKU dekat tesco...hahaha

    ReplyDelete
  21. Hangpa semua xtakut soalan mungkar & nakir ka? Depa xtanya pasai parti hangpa suma. Pi balik mengaji, kiamat dah dekat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syirik.kau bukan tuhan nak tau kiamat bila

      Delete
  22. tahukah anda perkara utama saya datang ke blogserius adalah untuk membaca komen-komen anon.. kerana komen-komen anon lebih ilmiah daripada posting blogserius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidup anon !!! Kelantan kalah 2 -0 ... AHAHAHA!!!

      Delete
    2. Anon 14:18 ni mesti sekolah maktab melayu kuala kangsar dulu nii... hidup Anon!!!!

      Delete
    3. hidup hidup!!! hidup anon!! hidup hidup!!!

      peace yo.... hehehe

      Delete
  23. kelantan ni cukup dengki ngn org swak n sabah..x tau pahal..dlu duk johor kt flat siap org kelantan tu bawak 1 lori org g hentam org swak tp malangnye kelantan tu pulak yg blik berdarah2..org swak tu ade 4 org je..aku ckup heran..kelantan ni kn mulut je besar..brani konon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 lori tu suma bapok ala siam. Mmg brdarah jubo

      Delete
    2. 1 lori tu suma bapok ala siam. Mmg brdarah jubo

      Delete
    3. 1 lori tu suma bapok ala siam. Mmg brdarah jubo

      Delete
    4. org kelantan ni gengster tahi babi!!!!!
      ckp je besar cam negeri drg tu hebatlah sgt!!!!
      kena tumbuk pengsan dan lari terjerit2 cam pondan kena liwat bertalu2 je!!!!padan muka drg tu wkwkwkw
      elok kita tubuhkan grup anti kelantan dan buat blog anti kelantan sendiri.sapa sokong??hehehe

      Delete
    5. canteklah hehe.padan muka dgn org kelantan wkwkw

      Delete
  24. Orang Kuat Umno ni... tgk plate G1M plak...haha

    ReplyDelete
  25. aku dh pesan kt bini aku td sbelum drive keter ni, parking elok2. kan dh ade org komplen. buat malu je.

    ReplyDelete
  26. Hi ambo ore klate. Ambo meme suko ratah burit tino. Tamboh pulok tino klate jenih bulih bagi burit sokmo. Sedak boh. Ambo muko pecoh ja,dress up ambo bajet style padahal selekeh nok mapuh. Nak buat guano ambo lahir sini. Redho doh la nge puak klate bodo nih

    ReplyDelete
  27. orng kelantan prangai mcm sial
    klau da brkumpul mcm keling karam
    lelaki muke cam jamban tp dpt bini mek kelate putih badan solid
    mek kelate da branak pon badan sedap lagi
    makin lawa pulak da besa tetek
    aku kalau kawin mek kelate memang aku main sruh die pakai tudung..
    haha

    ReplyDelete
  28. orang ni oku kot.. anu dia tak naik.. kira oku jugak tu

    ReplyDelete
  29. org kelate kepala bana! cam keling..kahkahkah

    ReplyDelete
  30. fakta - orang kelantan lelaki pemalas.tengok je rumah sewa dorang

    fakta - perempuan kelantan pun tak nak laki kelantan.true story

    fakta - orang kelantan perkaumam gila babi dgn negeri lain.

    fakta - orang kelantan bajet bagus.bajet negeri dorang la paling superior padahal compare ngan negeri2 lain dah berkampung kalah

    fakta - kalu moto laju,kereta laju,sume orang kelantan cakap orang negeri dier paling power.pegimampus

    fakta - orang kelantan suke bini orang

    fakta - orang kelantan kalau baik,memang betul2 baik.kalau jahat,mmg betul2 jahat nak mampus

    fakta - 12 negeri dalam malaysia tak suke orang kelantan. 1 negeri je suke kelantan tu pun 50-50,tu negeri terengganu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni mesti sekolah sains selangor...

      Delete
    2. tulis fakta, sumber mane?

      Delete
    3. tak payah sumber la..ingat ni universiti ke?

      Delete
    4. sumber ko tepat dan betul2 terkena org kelantan.argh apa kata org kelantan jgn xmengaku lak apa yg sumber2 ni katakan.dah mmg betul org kelantan ni suka rampas bini org.bini org ko nak bini sendiri ko jual wkwkw

      Delete
    5. Nik Mahmud Nik Mat18 February 2013 14:43

      tak sia2 aku POST BENDE2 ANTI KELANTAN

      TENGOK
      RAMAI YANG SEKAPAL DENGAN AKU


      MEH SINI AKU TAMBAH


      FAKTA- ORG KELANTAN SUKA MAIN DADAH
      FAKTA- ORG KELANTAN SUKE RAKAM TIME MAIN SEKS
      FAKTA- ORG KELANTAN KAKI SELUDUP
      FAKTA- KEDAI MAKAN ORG KELANTAN RASA CAM PUNGGUNG

      Delete
  31. Nama aku Lan budak2 panggil Lan Toooodak. Mati overdose best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *krik krik*

      Delete
    2. bodo,cepat terpengaruh dengan wayang2 melayu yg bangang,bodo!

      Delete
  32. http://sephiasophia.blogspot.com/ SERANG BLOG NI PLEASE...

    -RAJA ANON 2013-

    ReplyDelete
  33. Hahaha..komen anon mmg tebaekk dowh... Suh admin post topic bodo2 pn x pe asalkan komen2 anon mngancam jiwa raga org klntan dowhhh......!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua pakat2 hemtam org kelantan wkwkw.itu yg syok giler wkwkw.

      Delete
  34. baek jual kete 2 then g blaja tggi2..
    hoho

    ReplyDelete
  35. melayu...most of them are trash...kutuk sana sini..2 pasal byk org melayu jadi kuli...org dh bg gaji pun nk demand tinggi...kualiti kerja mcm sampah je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui la apa hang cakap..kemain rajin kja dgn cainis.depa pakai keta mahai suma dok tgk ja.mcm org dungu.bila melayu pakai keta wira turbo.depa sibuk tanya 'hang juai dadah ka?.bullshit!!pantang tgk melayu up sket.xbg cab langsung.ubah minda la melayu.melaun2 benci melayu berjaya ni taun 70 da pupus da.tolong bantu bangsa sendiri.

      Delete
  36. pehal la korang nie..obe post pasal keta salah parking je kot. sampai nak gadoh2 kelantan la bagai. xde kena mengena kot...vangang abadi

    ReplyDelete
  37. Selalu aku peratikan, kalau plat G1M ni selalunya geng-geng UMNO, takpun jenis kaki pau projek + tender kerajaan pastu sub dengan con lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah2...geng2 PkR la yang pling suci..xde dose..puii!!!...pegi jilat jubo anwar n isap kote karpal la!

      Delete
  38. korang try taip google ayat "lelaki kelantan" pastu ada google suggestion ayat "pemalas"..bodo org laki kelantan memang malas smpai google pon tau

    ReplyDelete
  39. yang kutuk2 negeri org lain tu, cuba cek susur galur keturunan mak bapak tok nenek korang.. confident sangat ke ko takde kena mengena dengan negeri yg korang kutuk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nik Mahmud Nik Mat18 February 2013 14:40

      MEMANG TAKDE

      SO WHAT?

      Delete
    2. Kelantan sembang nesti nak up.cerita nak world.borak tak nak kalah.bajet diri cambest

      In b4 saya org kelantan
      *tangandidadamatakeatas

      Delete
    3. tak lawak pun

      Delete
  40. ini bangang abadi namanya.

    ReplyDelete
  41. Apahal byk sngt mgutuk kelanatan..walaupun aku ank perlis sejati..ramai ja member aku berasal dr kelantan..ok ja... Korang klu xmampu hidup bmasyarakat..baik dduk siam..br tahu hidup bpuak..sesama islam pun kau nk bgaduh...

    ReplyDelete
  42. kalau dia take over 1 tempat boleh diterima lagi.. ni dua2 side dia sapu.. org mcm ni pun ada kat dunia?

    Gempar ! Farid Kamil Sudah Kenal Pasti Pembawa Fitnah - Gossip Selebriti Malaysia

    ReplyDelete
  43. Last..... (selalunya org tulis 1st)

    ReplyDelete
  44. lagi last........

    ReplyDelete
  45. kawe baca page ni demo buat sbb nk cari publisity ko demo sajo jh nk suruh oghe kutuk demo???
    puah lajok dh ko hidup???
    sapa x dop kijo nk buat???
    klu oghe laen kecek hudoh duk hina negeri mu... mu x rasa nk marah???
    kawe anak kelate kawe bangga jd anak kelate...
    anak kelate ada jati diri trsendiri.. ada budaya sndiri...
    banyak wak kawe blh banga dgn negeri kawe...
    klu demo bangga dgn negeri demo lg lh baik demo duk crita psl comel negeri demo... oghe laen pn blh tau... blh pakat suko....
    klu demo duk hina oghe smmgnya demo mintak tolong oghe hina demo... KELANTAN DARUL NAIM, negeri kawe...
    KAWE BANGGA KAWE JADI ANAK KELATE!!!

    ReplyDelete
  46. Org Kelantan dijangka menguasai ekonomi dan politik Malaysia pada 2020 mengikut seorang pakar sosiologi dan ekonomi sebuah universiti tempatan. Apabila orang Kelantan menguasai ekonomi maka automatik akan menguasai politik. Org Cina pun akan habis main dengan org Kelantan. Rakyat Malaysia tak kira Melayu, Cina dan India akan jadi kuli org Kelantan nanti. adakah ia merbahaya kepada masa depan Melayu dan bukan Melayu di Malaysia? Lihatlah anak-anak Kelantan semakin hebat berniaga di seluruh Malaysia daripada perniagaan secara kecil-kecilan, pertengahan hinggalah kepada korporat2 besar. Org Kelantan bersatu sungguh dan depa ada di mana-mana.

    Company2 lawyer 90% dikuasai oleh anak2 Kelantan. Bersatu bermakna org Kelantan mempunyai network perniagaan di seluruh Malaysia dan seluruh dunia. Di Kuala Lumpur/Selangor sahaja ada lebih 70 persatuan anak2 Kelantan. Itu belum dikira di lain2 negeri. Di Langkawi pun ada persatuan anak2 Kelantan begitu jugak guru2 yg dihantar ke Sabah dan Sarawak dipenuhi anak2 Kelantan. Kemasukan ke universiti2 dipenuhi anak2 Kelantan. Beribu2 anak2 Kelantan bekerja di luar negara. Petronas, Proton, DRB Hicom, Sime Darby dipenuhi oleh anak2 Kelantan. Pegawai2 besar di Jabatan2 kjaan di penuhi anak2 Kelantan. Contohnya setiausha Kementerian Pelajaran Malaysia anak kelahiran Kelantan, bekas pelajar SMK Kamil. Pakar2 komputer, engineeer, arkitek dipenuhi anak2 Kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni contoh KELANTAN babi syok sendiri

      Delete
  47. aku kenal tuan punya kereta..pemilik kereta cina..lokasi bandar botanik..opis dia kat atas tu je..die tgk bawah sambil tepuk tangan tgk melayu sesama sendiri bergaduh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails