Monday, 4 February 2013

Serius Cool - Pembaiki Komputer Tanpa Tangan Di China (7 Gambar)


Inspirasiku

Hidup seseorang individu memerlukan inspirasi bagi membantu mereka menjadi manusia yang lebih baik. Hari ini mari kita lihat kisah penuh inspirasi Li Guoqing (36) yang berasal dari bandar Huji, Provinsi Jiangsu China. Li dilahirkan tanpa tangan dan sejak berusia empat tahun beliau belajar melakukan segala benda dengan menggunakan kedua-dua belah kaki beliau. Sejak komputer mejadi popular, Li belajar membaiki komputer dan kini beliau menjadi satu-satunya pembaiki komputer Lenovo yang diiktiraf di bandar Huji. See kids..... kalau orang tak ada tanganpun boleh baiki komputer sendiri takkan anda tak reti nak melakukannya? Belajarlah. Bukannya susah!

Thanks @LinkinStreet for the link



Laporan asal  PeopleDaily


17 comments:

  1. Replies
    1. REALLY RESPECT THIS GUY.....

      Delete
  2. oh yeah!! first .. nie kalu nk lempang guna kaki..

    ReplyDelete
  3. and what is your excuses???

    ReplyDelete
  4. bersyukur dengan nikmat Allah

    ReplyDelete
  5. amazing...

    http://www.hndswk.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Moral of the story, is bersyukurlah dengan anggota kita yg serba lengkap ni.

    ReplyDelete
  7. Salute sangat-sangat...syukur dengan kurniaan ALLAH!!!

    ReplyDelete
  8. kaki aku sakit x boleh bukak skru hahaha

    ReplyDelete
  9. jadi, bagaimanakah pula beliau menggunakan chopstick?

    ReplyDelete
  10. gune pelir ko

    ReplyDelete
  11. Dekat malaysia pun ada bro.. Mamat tu siap bukak cybercafe lagi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails