Wednesday, 31 October 2012

Serius Khidmat Masyarakat - Senarai Skim Pelaburan Yang Diharamkan Bank Negara (84 Syarikat)


Sila educate your ass!

Sejak dua menjak ini banyak pula kami dengar syarikat pelaburan diserbu pihak Bank Negara kerana tidak mempunyai lesen atau terdapat elemen yang menyangsikan. Jika anda ingin melabur pastikan wang anda dilaburkan di dalam syarikat yang berlesan supaya tidak menyesal di masa hapadan. Di bawah ialah senarai nama-nama syarikat pelaburan yang menyebabkan pelaburnya LEBUR. Jangan jadi mangsa penipuan. Baca list di bawah sebelum menangis di kemudian hari.

Thanks @ErinAdlina for this helpful link


 

Laporan asal Bank Negara Malaysia

29 comments:

  1. Replies
    1. mohon sebut first..

      Delete
    2. Nasib public gold xde dlm senarai, kalau x lebur pelaburan 1kg emas aku.

      Delete
    3. ha.ha. lawak la sgt noob. nak bisjut?

      Delete
  2. belia sayang kak ros

    ReplyDelete
  3. nak kaya cepat masuk semua skim ni...

    ReplyDelete
  4. first..

    xde sape lagi sebut first..

    ReplyDelete
  5. di masa hapadan your ass obe

    ReplyDelete
  6. LR pn ade??pelik.ak da pakai bertahun2,ok je.cuak lak tbe2...

    ReplyDelete
  7. XOC7 pun ada......hahahahahaha habis la budak budak kena tipu......

    ReplyDelete
  8. Sape Bank Negara nak kacau dak2 FOREX trading? Aku jage server die lah. Bile2 je aku leh hack.

    ReplyDelete
    Replies
    1. server ko aku yg jaga..
      Bile2 je aku leh hack.

      Delete
  9. Stupid bank negara. Mahathir dn nor mohamed yaacob dulu trade forex smpai rugi duit negara! Klu tak pandai trade jgn lah trade! By the wat, forex ni sah disisi undang2 seluruh dunia kecuali Msia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan bodoh sangat. haram sebab xd lesen bukan sebab bnda tu haram. klu ada lesen boleh je wt. boleh bawak kete tp xd lesen. salah ke x salah ? bodoh giler.

      Delete
  10. salam..tambah pendapatan anda dgn SAP Venture V...x perlu bt ape2..anda blh jalankn aktiviti harian anda seperti biasa..x perlu promosi,x perlu ajk org untuk join..cume daftar sahaja dan x perlu bt ape2..untuk maklumat lanjut sila ke http://rm50.ibct.my/444

    ReplyDelete
    Replies
    1. konek kau sap venture

      Delete
    2. tak perlu buat apa2 tk dapat apa la :) nk duit malas g mangpoih la bang

      Delete
    3. Kepala hotak hang, mana ada bisnes tak payah buat ape2 bro, memang dia cakap tak payah buat ape2 sebab nak orang ramai rambang mata dan terus join tanpa fikir panjang..

      Dia cakap tak payah buat ape2, x perlu promosi, x perlu cari orang tetapi bila dah join..dah kena buat kerja la pulak.. Kena promosi kat FB laa, Twitter laa dan ape2 lagi lahhh..

      Habis mana yang ko cakap tak payah buat ape2 bro, hah cakap..cakap..cakappppppp(dalam keadaan marah le tu..!!) Sebenarnya akopun join gak dulu, hehehe.. Dah hampir setahun tapi habukpun takde..

      Delete
  11. biasa la....ada hamba allah yang nak buat duit senang. Luluskan company2 cam nie. lepas tu kata nie ada pelaburan yang bagus dan selamat. lepas tu company dah ramai pelaburan...duit dah banyak..let's sekat company nie atas sbb x munasabah. Aku nak tanya...mana pergi investment orang ramai dan gold2 yang depa dok tahan tu??. apa depa buat dengan benda2 tu semua??

    ReplyDelete
  12. Salam, saya ada menjalankan perniagaan pelaburan haram. Untung 1000%... Nama syarikat, HARAM JADAH FOREX SDN BHD. Modal RM1000 boleh jadi sejuta dalam masa sebulan... Berminat? Sila dail, 012-333+5554= (cuba teka jawapan dia)...

    ReplyDelete
  13. jual babi la....dh tentu haram......hahhahha

    ReplyDelete
  14. Ada lagi satu biz yang hampir sama dengan wsl, sape2 yang belum TERKENA lagi tu, elok sangatlah kalau nak join, agar kita semua sama2 terkena, kahkahkah..

    Setakat hari ini "klikdapatduit.com" ni baru berusia 14 hari, masih hingusan lagi bro.. Kalau korang nak check link dia sila ke http://www.scamadviser.com/ korang akan boleh tahu berapa persen dia punya ketelusannya tu..

    Setakat hari ini sudah ada 233 orang yang sudah menjadi mangsa dan 467 orang lagi sedang menunggu giliran untuk di "NGAP.." kahkahkah..

    Disinilah kebodohan org kita, mudah sangat TERGODA, dengan hanya bermodalkan seratus dua je anda akan dapat ribu riban cuma dalam masa sebulan dua aje, BETUL KE..??

    Mana admin dia nak korek duit sebanyak itu nak bayar kat korang dengan hanya klik iklan je, hah..cakap..cakappp...

    Misal kalau korang yang jadi admin dia, mana korang nak ambik duit sebanyak itu untuk buat bayaran kepada ahli..??

    LU PIKIRLAH SENDIRI..!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails