Tuesday, 30 October 2012

Serius Cool - Stadium Nasional Singapura Dengan Kubah Terbesar Dunia (13 Gambar)


Kallang roar is back!

Pembinaan hub sukan Singapura tertangguh sejak beberapa tahun akibat kegawatan ekonomi dunia. Projek yang menelan belanja SGD 1.03 (RM 3.33 Billion) ini disambung semula dan dijangka siap pada tahun 2015. Di tengah-tengah hub sukan Singapura ini ialah Stadium Nasional Singapura yang baru. Ia mempunyai kapasiti 55 000 orang penonton. Stadium ini akan menjadi struktur berkubah terbesar dunia dengan atap yang boleh dibuka sepanjang sepanjang 20 000 meter persegi. Disamping Stadium Nasional, hub sukan ini akan menempatkan pusat akuatik dan sebuah stadium tertutup. 

Akhirnya Singapura akan mempunyai stadium nasionalnya semula dan kita bakal mendengar kembalinya sorakan Kallang yang terkenal suatu masa dahulu.



Laporan asal IndesignLive

44 comments:

  1. Malingsia hanjeng 1st!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bisjut??

      Delete
    2. bisjut celaka apa setan?

      Delete
    3. setan pn nk bisjut??

      Delete
    4. cetan tomei : awak.. nak bisjut

      Delete
    5. Indonesia adalah negara yg paling mundur diantara bnyak2 negara...sebab tu lah ada mamat indon ni buat bising kat sini...nak tunjuk kuat la kononnya...kalau dah negara mundur tu ko memang mundur sma mcam negara ko jugak...indonesia adalah negara yg paling mundur dn miskin...indonesia in nothing...just stupid indo....

      Delete
    6. Puteh Merah. Penyokong Red Warriors

      Delete
    7. orang atas aku ni sakai laut tak habis2 dengan kelantan kau. pergi mampus dgn kelantan kau.

      Delete
    8. nak bisjut? nak bisjut?

      Delete
    9. komen pertame tu obe babi yg post

      Delete


    10. Indonesial bodoh tak de Otak!

      Korang tak wujud pun tak apa. Buat menyemak kat negara kami. Pui!


      Kerja Malas, kahwin nak. Sebab tu Ramai Gadis Malaysia hilang dara. Pui!


      Bangla lagi Suci la wei!







      Delete
    11. Stadium tertutup tu hebat gila. Harap2 najib razak dpt buat juga stadium tertutup dan kolam renang terbuka

      Delete
  2. FUCK INDON.. ANON FOREVER..

    ReplyDelete
  3. indog tak nak claim Singapore dorang punye??

    ReplyDelete
  4. Malingsial org2nya pemalas..org2 kami yg membangunkan negara kalian...puihhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala bapak kau pencacai

      Delete
    2. terima kasih~ mohon kamu jd pencacai bagi warga Malaysia selama2nya

      Delete
    3. betul tuh. tanpa anjing mcm kalian kami x membangun.. kuli batak ferever. n ever

      Delete
    4. membangun sebab korang pigi daaa.....

      Delete
    5. Indonesia adalah negara yg paling mundur diantara bnyak2 negara...sebab tu lah ada mamat indon ni buat bising kat sini...nak tunjuk kuat la kononnya...kalau dah negara mundur tu ko memang mundur sma mcam negara ko jugak...indonesia adalah negara yg paling mundur dn miskin...indonesia in nothing...just stupid indo....

      Delete
    6. ape yg korang (indon) yg membangn kn plak...kami kesian je tolong indong suh keje kt cni...kalu x kesian, dari dulu kami boleh wat sendiri...bokan indon pn yg design...setakat jd kuli..same je taraf ngn lembu..tolong bwak barang...pas2 claim dia punya barang...aduyaii

      Delete
    7. kalian hanya tahu bising ibarat anjing kurap sahaja..padahal hakikatnya org2 Malingsial ialah org paling pemalas..bangsa kamu bangsa paling bodoh..hanya tahu pandai bising tapi hakikatnya ngak ada apa2 isi..ptuihhhhhh!!

      Delete
    8. blog obe blog indon...
      obe kan kuli batak jugak
      asal jawa totokk

      Delete
    9. Malaysian memang malas. Tapi kami sedar yang kami hanya manusia biasa, tiada daya untuk jadi Perfect.

      Macam lah Indonesial tu perfect sangat.


      Rakyat Indon suka buat maksiat, sebab tu terlebih penduduk. Pastu lari pergi Australia ngan Malaysia.


      Ada hati nak mengata kat orang. Pui!

      Delete
    10. Indonesia Penyokong Tegar PKR.. so berdamai la korang

      Delete
  5. Meleis pasti butthurt dengan kewujudan stadium ni.. Sila berbangga dengan Stadium Bukit Jalil anda yang padangnya macam jalan Highway Pasir Gudang yang bertampal-tampal.. Hahahaha..

    P/s: Bangang punya Obe tak tahu nak off verification komen.. Menyusahkan orang je hidup ko dulu, kini dan selamanya..

    ReplyDelete
  6. Kalau di Singapore projek memakan bajet rm3 billion, kalau Malaysia maunya 5-6 Billion

    ReplyDelete
  7. indon xnk claim ke blog tahi ni dorg punya. obe tu jawa totok asli dri batak

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe boyan bru nk up

      Delete
  8. woi semua kat atas ni mulut pukimak jangan kutok abang aku la dah lame aku sabar dgn korg ni! mak korg smua kat atas pelacor tu dpt anak cm korg!

    ReplyDelete
  9. Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
    Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur jum mlm ni kita uji kahamilan u..lgpon i x tembak dalam pn.

      Delete
  10. Maunya 5-6 billion, kasi up lagi 10billion, Malaysia boleh....

    ReplyDelete
  11. sejak bila duit Singapore SGD 1 = RM 3?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangang obe....
      SGD1=RM2.45+-

      Delete
  12. bastard punye obe nokharomm hajeng puihhh chai najib

    ReplyDelete
  13. Cukup ke tanah tuuu~~~

    ReplyDelete
  14. nak carik PARKING payah. dah la kecik.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails