Tuesday, 9 October 2012

Serius Cool - Motosikal Steampunk Chicara Nagata (13 Gambar)


Amazing!

Chicara Nagata ialah seorang pembina motosikal custom yang berasal dari Kepulauan Kyushu Jepun. Motosoikal buatan beliau memenangani pelbagai anugerah berprestij dunia kerana setiap satunya lebih menyerupai hasil seni dari sebuah kenderaan untuk ditunggangi. Beliau memulakan kerjaya beliau sebagai seorang pereka grafik sebelum memulakan kareer baru sebagai seorang pembina motosikal custom pada tahun 1993. Semenjak dari hari itu beliau sudah menghasilkan 4 buah motosikal one of a kind yang untuk projek Chicara Art beliau.

Setiap motosikal ini dibina menggunakan komponen yang dibuat sendiri oleh beliau dan memgambil masa diantara 8000 sehingga 10 000 jam untuk dihasilkan, Keperincian rekaan dan hasil kerja Chicara Nagata ini membolehkan beliau meletakkan harga motosikal dengan harga diantara USD 80 000 (RM240 000) sehingga USD 398 000) (RM 1.2 Juta) sebuah! Harus kami akui motosikal beliau kelihatan seperti sebuah kenderaan dari komik steampunk.



Laoran asal Chicara via DesignalMic

35 comments:

  1. Replies
    1. ANON adalah belacan basi

      Delete
    2. motor ni la yg aku idam2kan selama ni. harap2 PM Najib Razak dapat bawa ke malaysia dan menjadikan ia motor steampunk 1malaysia seperti dulu dia bawa motor chopper 1malaysia

      Delete
    3. Meluat aku dengan tapak sulaiman ni. ko dengan patrick,sama je.xde otak. tapi at least,patrick lawak, ko tu bebal.

      Delete
    4. ANUS 9 BONTOT BERUK MAK YEH...BUSUK LAGI DARI BANGKAI

      Delete
  2. 3rd kot agak agak.1st bodo

    ReplyDelete
  3. 2nd
    #Mak Anon rage

    ReplyDelete
  4. Datuk Seri Anwar Ibrahim9 October 2012 at 13:57

    Produk China lebih baik dari produk Jepun contohnya China Dolls

    ReplyDelete
  5. Stupid anon.... fuk u

    ReplyDelete
  6. Tahniah..mcm ni la Anon2 mak ..kita spesis anak haram kena perangai mcm anjing supaya org pandang jijik umpama babi pada kita..Anon Selamanya...selamanyaaa

    #Mak Anon rage

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju!! hidup Anon Anak Haram!! ^_^

      Delete
    2. PENIPU PUNYA MAK!!!! TGK SIGNATURE PUN DAH TAHU ATAS NI MAK FAKE. INI MAK SEBENAR!! MAK TIDAK MENCARUT ATAU MENGELUARKAN KATA2 KESAT SEPERTI BABI, ANJING, TENUK DAN SEWAKTU DENGANNYA

      #MAK ANON RAGE!

      Delete
    3. tahniah lah sebb anda mengaku babi

      Delete
    4. setuju jika dan hanya jika mak anon shj yg babi

      Delete
    5. tima kasih mak anon jika dan hanya jika mak anon babi

      Delete
  7. anon2 atas2 ni sume bau puki

    ReplyDelete
  8. dan anus bau gampang..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Lu sama lu punya mak bapak tok nenek lu gila..sewel..sawan..sume lah baq hang..!

      Delete
  10. asyik tayang yg luar negara je.. meh tgk anak tempatan punye version plak...
    http://www.coroflot.com/beardesign/Electric-Vintage-Chopper-Concept

    ReplyDelete
  11. obe, please control your f anons...
    jgn jadikan blog ni macam tinja berkalung noda

    ReplyDelete
  12. menari bersama ninja

    ReplyDelete
  13. saya baru disini mohon tunjuk ajar

    ReplyDelete
  14. moto buruk mcm nie... huh ... baik beli superbike jer lagi syok wehhh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails