Friday, 5 October 2012

Serius Khidmat Masyarakat - Lokasi Baby Hatch @OrphanCare Malaysia (8 Gambar)


Jangan Bunuh Baby!

Seperti di dalam berita sebelum ini kami tidak mahu berlaku kes bayi yang mati dibunuh kerana dilahirkan di luar nikah. Kami juga tak mahu bayi dibuang di tong sampah kemudian mati dimakan oleh haiwan kemdian dihurungi semut. Jika anda tahu sesiapa yang mengandung dan tidak tahu apa harus dilakukan dengan bayi selepas lahir, sila hubungi OrphanCare Malaysia. Badan NGO ini sudi mengambil bayi yang anda tidak mahu dan menyediakan tempat yang selamat untuk bayi ini ditinggalkan dalam bentuk Baby Hatch. Hac ini sudah beroperasi sejak Mac 2010. Tidak ada sebab untuk anda membuang baby atau membunuh mereka. Kini ada pilihan lain selain dari menjadi pembunuh budak yang tidak berdosa. 

Tahukah anda diantara tahun 2005-2011, sebanyak 517 kejadian menbuang bayi dicatatkan di Malaysia? Dari 517 kes ini 287 bayi hanya ditemui selepas meninggal dunia. This is unacceptable. Pihak Orphancare mempunyai lebih kurang 1700 pasangan yang berdaftar yang menanti untuk menjadi ibu bapa angkat. Anda tak mahu tetapi pasangan-pasangan ini mendambakan anak!

Lokasi Baby Hatch Orphancare ini ialah di No.6 Lorong SS1/24A, Kampung Tunku, 47300 Petaling Jaya, Malaysia. Baby Hatch mereka sentiasa dibuka dan anda boleh tinggalkan bayi anda disini. Jangan bunuh baby please.

Jika anda mahukan lebih banyak informasi silalah lawati laman sesawang mereka di http://www.orphancare.org.my


Laporan asal AsiaOne 
 

49 comments:

  1. Replies
    1. harap2 mana2 awek yg rasa nak campak bayi dari tingkat 3 tu boleh pergi ke tempat ini

      Delete
    2. NOOB...PARA ANON TELAH BERSETUJU TIDAK MEMBAHAN AWAK LAGI. HARAP AWAK DAPAT BERUBAH KEARAH YANG LEBIH +. JADIKAN BLOG INI SEBAGAI TANDA ARAS.

      #MAK ANON RAGE!

      Delete
    3. korg bleh pg mampos. cibai noob xpyh nk puji dri sndri sgt

      Delete
    4. WEH ANON..NOOB TAK PERNAH BERLAKON K. MAK SUKER BLOG DIA. YANG KO DENGKI KNP? BLOG KO SENDIRI PUN TAKDA. LAGI NAK KUTUK2 ORANG.

      #MAK ANON RAGE!

      Delete
    5. Mohon En Noob Meletakkan link blog pada lebih dari satu komen.

      Delete
    6. Kawan - kawan marilah melawat blog noob, banyak informasi menarik di situ

      #mak bedah

      Delete
    7. Dude! Nice blog you have there. Guys Buasirotak is definitely must read blog - JACK (AUS)

      Delete
    8. Dulu, nak cari belog interaktif Malay memang susah, sekarang, Blogserius ade Buasirotak pon ade. untunglaa

      Delete
    9. Noob komen sebagai Anon untuk puji blog sendiri ke?haha

      Delete
    10. mohon blogserius tutup. kita semua layan blog noob. apa macam?

      hail noob.

      (ni saye - prince of noob) hihi

      Delete
    11. hahha..Noob memg anjing...blog byak info copy paste dari blog orang...FUCK blogbuasirotak

      Delete
    12. hahha..Noob memg khinzirun...blog byak info copy paste dari blog orang...FUCK blogbuasirotak

      Delete
    13. Anon bodo* eh silappp #ANON LAHANOT

      Delete
    14. Sudah berapa orang bayi telah berjaya dikumpul disitu ?

      Delete
  2. Replies
    1. Nie yang menambahkan lagi pertumbuhan kadar kelahiran. Usaha yang baik

      WEBSITE YANG DIMAKSUDKAN

      Delete
    2. Pale otak ko baik ,wei aussi lee ko bangang ke bagidol...ni menternak kan lagi bayi luar nikah bahalol...bodoh x bertempat...da bodoh bodoh pulak tu...#ANON LAHANOT

      Delete
  3. Letak di shopping complex la senang sikit..

    ReplyDelete
  4. Dato Seri Anwar Ibrahim5 October 2012 14:22

    Baby hatch ini akan diberi secara percuma untuk rakyat jika PR memenangi PRU13 ini.
    Sekian terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ho..ho..ho..DSAI dah bersuara..jom pangkah..jom pangkah..pangkah PR ke umah Kasim Baba???ahahaha.mcm cite Ali Baba ngan 40 penyamun daaaa...

      Delete
    2. dato siti najib5 October 2012 19:48

      jangan tunggu pr menang. sekarang rakyat boleh dapatkan satu. isi borang 1hatch 1penduduk. janji saya ditepati.

      satuuuuuuuuu meleisia.

      Delete
  5. Meh la join wat part time. sama2 kongsi rezeki tuhan. Nak wat part time kat umah? kerja Halal and bukan MLM or Skim cepat kaya. For Info:

    http://www.jobdirumah.com/rayz90201

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi mampus anonmlm

      Delete
  6. LOL shahrizat, nanti ade orang letak anak lembu plak...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Obe tak suke budak budak.

      Delete
  8. dah boleh letak benda 2 dkt tong² sampah berhampiran... atau umah flat yang tggi²...

    ReplyDelete
  9. PRINCE NOOB BABI

    ReplyDelete
  10. agak agak, muat tak rosmah duduk dalam ni? huhu. sekadar bertanye. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah soalan dikemuka kan suatu ketika dulu. Bagaimana masukkan gajah dalam peti ais. mudah aja,

      buka peti ais,
      masukkan rosmah , ups i mean gajah
      tutup peti ais

      Delete
  11. obe bile nak ada baby?

    ReplyDelete
  12. obe bile nak ada baby?

    ReplyDelete
  13. Obe btg pndek sush nk wat baby

    ReplyDelete
  14. INI MENGGALAKKAN LAGI ORANG BUAT ANAK LUAR NIKAH

    ReplyDelete
  15. tapi...... kalau nak buat anak angkat naklah tahu siapa mak bapak utk mengelakkan drama, terkawin adik beradik.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. - 1 OWNER ONLY,
      - ACCIDENT FREE,
      - SMOOTH ENGINE,
      - WELL MAINTAIN. (UPDATED SERVICE BOOK),
      - 2 DUAL SRS AIRBAG,
      - ABS BRAKE,
      - ORIGINAL CAMPRO ENGINE,
      - LEATHER SEAT,
      - ADJUSTABLE STEERING,
      - FROG LAMP,
      - 4 DISC BRAKE,
      - ADJUSTABLE SIDE MIRROR,
      - CD PLAYER,
      - TRANMISSION & SUSPENSION RUNNING GOOD,
      - NO NEED REPAIR,
      - 15" SPORT RIM,
      - CLEAN INTERRIOR,
      - HIGH LOAN ADJUST (UP TO 7 or 9 YEARS),

      $$$$$ WELCOME TRADE-IN $$$$$
      *** VIEW TO BELIEVE ***

      call:- 012-594 7889 (BS CHONG)
      call:- 019-318 3563 (KELVIN)

      location:- Tmn Kajang Prima,jln semenyih or Pandan Indah KL, next to the mosque

      open:- monday-saturday(10am7pm)
      ...... sunday (10am-5pm)
      document for loan:-
      - LATEST 3 MONTHS SALARY SLIP/ 3 PCS SSM
      - LATEST 3 MONTHS BANK STATEMENT
      - COPY NRIC (front & back)
      - COPY DRIVING LIECENSE (front & back)
      - UTILITY BIL (SYABAS/TNB/ASTRO)

      Delete
    2. rasanya itu tak mungkin. kerana ibu bayi ni takkan mahu dedahkan identiti kerana sebab2 tersendiri. selagi takde kesedaran, selagi itu kita terpaksa buat begini dan menerima kesan seadanya.

      Delete
  16. mohon kahwin dipermudahkan..insya Allah

    ReplyDelete
  17. laksanakan hukum allah..tegakkan islam.....

    ReplyDelete
  18. pundek ah chai nk berniaga plak kat cni

    ReplyDelete
  19. bole x kalau nak ambik anak angkat dari pusat Baby Hatch ni???kalau bole mcm mna cranya???tringin sgt nak anak tp msih blm dkurniakn rezeki..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails