Thursday, 14 February 2013

Serius LOL - MK1M : Makanan Kucing 1Malaysia?


1NEKO

Wah wah......... kini kucing pun akan pandai membalas budi. Anda bila lagi?



Laporan asal @Ronasina

79 comments:

  1. Replies
    1. Saya berusia 43 tahun dan masih bujang kerana belum bertemu jodoh. Sejak remaja hingga dewasa, saya aktif melakukan onani, kadangkala lima hingga enam kali sehari.

      Kini saya terasa sakit di bahagian ‘vas deferen’ sebelah kiri selepas mengambil Bio Zink sebagai makanan tambahan. Saya juga kini kurang mendapat regangan di waktu pagi.
      Apakah puncanya dan adakah makanan tambahan ini mempunyai kesan sampingan kepada tahap kesuburan saya?

      LAN

      Petaling Jaya

      Delete
    2. sila potong kotey anda kerana anda tak berguna lagi.
      sekian.

      Dr Ismail thamby

      Delete
    3. It is possible that distillation was practised by the Babylonians in Mesopotamia in the 2nd millennium BC, with perfumes and aromatics being distilled[3] but this is subject to uncertain and disputable interpretation of evidence.[4] The earliest certain chemical distillations were by Greeks in Alexandria in about the 3rd century (AD), but these were not distillations of alcohol. The medieval Arabs adopted the distillation technique of the Alexandrian Greeks, and written records in Arabic begin in the 9th century, but again these were not distillations of alcohol.[4] Distilling technology passed from the medieval Arabs to the medieval Latins, with the earliest records in Latin in the early 12th century.[4][5] The earliest records of the distillation of alcohol are in Italy in the 13th century, where alcohol was distilled from wine.[4] An early description of the technique was given by Ramon Llull (1232 – 1315).[4] Its use spread through medieval monasteries,[6] largely for medicinal purposes, such as the treatment of colic and smallpox.[7]
      The art of distillation spread to Scotland and Ireland by the 15th century, as did the common European practice of distilling ‘Aqua Vitae’ or spirit alcohol primarily for medicinal purposes.[8] The practice of medicinal distillation eventually passed from a monastic setting to the secular via professional medical practitioners of the time, The Guild of Surgeon Barbers.[8] In the Irish Annals of Clonmacnoise in 1405, the first written record of whisky attributes the death of a chieftain to "taking a surfeit of aqua vitae" at Christmas.[9] In Scotland, the first evidence of whisky production comes from an entry in the Exchequer Rolls for 1494 where malt is sent "To Friar John Cor, by order of the king, to make aquavitae", enough to make about 500 bottles.[10]
      James IV of Scotland (r. 1488–1513) reportedly had a great liking for Scotch whisky, and in 1506 the town of Dundee purchased a large amount of whisky from the Guild of Surgeon Barbers, which held the monopoly on production at the time. Between 1536 and 1541, King Henry VIII of England dissolved the monasteries, sending their monks out into the general public. Whisky production moved out of a monastic setting and into personal homes and farms as newly independent monks needed to find a way to earn money for themselves.[7]


      Old Bushmills Distillery, County Antrim
      The distillation process was still in its infancy; whisky itself was not allowed to age, and as a result tasted very raw and brutal compared to today’s versions. Renaissance-era whisky was also very potent and not diluted. Over time whisky evolved into a much smoother drink.
      With a licence to distil Irish whiskey from 1608, the Old Bushmills Distillery in the north coast of Ireland is the oldest licenced whiskey distillery in the world.[11]

      Delete
    4. orang KELANTAN YANG PENGOTOR. KUAT ROMEN, SUKE MAIN BINI ORANG PATUT DI JAMU DENGAN MAKANAN INI

      CICAH BUDU SEDAKKKKKKKK

      Delete
    5. HIDUP Nasaruddin!

      Delete
    6. kami mahukan syurga pas.

      Delete
    7. Gerakan Tolak Pas Pis Pus14 February 2013 at 14:44

      MKIM


      MAKANAN KELANTAN INILAH MAKANNYA

      Delete
    8. JUBUR- Jangan Ikut Pas14 February 2013 at 14:46

      salah


      MKIM bermaksud Masyarakat Kelantan Inilah Makannya

      Delete
    9. Pak Long Ayahanda Baling14 February 2013 at 14:50

      kami bersatu taat setia untuk menamatkan pemerintahan kampung dan badut Nik Ajiz

      apa yang orang tua tu buat?
      sebab dia la penyebab org kelatan bersepah macam lalat menhinggap ikan kering mencari kerja serata malaysia.

      mereka mmbawa gejala sosial.
      baru2 ini ada kes melibatkan kes romen beramai2

      org kelatan punya angkara!!


      bersatu aman sejagat ///

      Delete
    10. saye thu saye org miskin...kerje kerani je...mmg x layak kami duduk di malaysia...

      Delete
    11. Typical kelantan. Yg laki dress bgai nk rak tp muka hancur. Dengan sembang lebat bahasa mcm puki tak paham. Yg pompuan mudah bagi pantat. Ayat sikit dapat da rasa pantat ketat putih gebu2. I loike kelatanese girl!

      Delete
    12. anti betul dengan orang kelantan.duduk dalam gua lah semua haters haters kelantan oi.mana pergi pemimpin lu orang yang duduk laung 1 malaysia tu?duduk dalam gua lah puak puki barisan nasional oi

      Delete
    13. orang kelantan kan memang duduk dalam gua. gua musang. yang lain-lain akan menyusul! :p

      Delete
    14. forever anti kelantan

      Delete
    15. Pak Long Ayahanda Baling14 February 2013 14:50

      melayu bodoh...jd anjing berkawal club disco cina..bodoh..konon sumpah junjung quran..tapi arak,perempuan mmg jadi santapan korang...aman sejagat anjing ko...pegi la jd anjing awie jaga club die

      Delete
  2. LISTEN!LISTEN!LISTEN!!!


    kahkahkah

    ReplyDelete
  3. Selepas manggunakan Psy untuk melonjakkan populariti, kini Najib menggunakan kucing untuk meraih undi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay la dari PAS guna kalimah ALLAH pas tu U TURN 360 degree sebab nak jaga cina DAP puihhhhhh puihhhhh

      Delete
  4. HAHAH APEKAH?! ><

    ReplyDelete
  5. Haha apara.. Ini pun jd masalah. Phuiii

    ReplyDelete
  6. jadi? apa masalahnya skarang?

    ReplyDelete
  7. are u ready for bn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nooooooo....!!!!!!!

      Delete
    2. are u ready to bang ur own mum?

      Delete
    3. yesssssssssssssssss!!!!

      Delete
  8. Aku tunggu jamban 1 malaysia yg ada muka najib. Kompem aku beli. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. GAY- Gerakan Anti Yahudi14 February 2013 at 14:39

      ni sah2 melayu bodoh atas aku ni


      lagi klise. takde keje masuk blog org jadi anon.
      sekurang2 bapak hang bagi nama

      bodoh

      Delete
    2. GAY- Gerakan Anti Yahudi14 February 2013 14:39

      bodoh macam arwah bapak ko.

      Delete
    3. jamban muka MAK n Bapak or TOK aki mu, mu tok se beli aku jual ko mu nok bodoooo bodooo bodooo pah tu mu tengok muko mak mu, mu sambil berak sambil lancap bodooo

      Delete
    4. Nik Mahmud Nik Mat18 February 2013 at 16:35

      kelantan kalau nak memaki hamun dalam bahsa puki ko tu

      tak payah
      aku tak faham langsung

      dah2. gi minum air ketum

      OR PEGI BUNUH ADIK OR ABANG SENDIRI.KORG KAN SUKE BUAT CMTU

      Delete
  9. ini company tu sndiri duk promote..

    ReplyDelete
  10. abiang jajib cayunk tucing came ah acam titew

    ReplyDelete
  11. KELANTAN PATUT KELUAR DARI MALAYSIA
    MEMALUKAN.

    DAH LA BAHASA CAM APE JE.
    ORANG TAK FAHAM
    MASAK TAK SEDAP
    KOTOR

    PEREMPUAN MOSTLY SEMUA DAH BARAI

    ReplyDelete
    Replies
    1. negeri paling ramai aids/hiv dekat malaysia.

      Delete
    2. tapi semua bajet alim

      pui. rumah masing2 semak
      lalang tinggi

      kuat main ice. main dadah

      Delete
    3. Perempuan dorg sedap boh!

      Delete
    4. mesti mu pernah memantat mek klate ish ish ish neraka la mu nati hahahaha kalu tidok mu tahu mano dah barai ini ibarat meludah keno muko sediri bodooooo bodoooo Takebeer mabuk takebeer mabuk

      Delete
    5. Takebeer? Take beer? memang sah orang kelantan mabuk..

      Delete
    6. bodo nate nie tok reti baco ko skoloh tinggi doh siap anti kelantan lagi tpi bodo n bangangnyo mcm vavi tanoh sodok bukit hahahahahaha dio kato kalu ambik beer mabuk la bodohhhhhhhh hahahahah

      Delete
    7. ape yg ko tulis?

      aku x phm la..

      Dah2 la tu,pegi la isap shabu yer..x pun gi minum arak..

      Delete
  12. aku setuju dgn korang semua. dah banyak sangat dah pengalaman aku dgn orang kelantan. malas cerita panjang, aku orang pahang dan mostly kawan2 aku benci orang kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyap2 sudeh.

      Delete
    2. org kelatan sakit burit dapat di kesan di atas

      Delete
    3. doh mu bodo make ike patin masok poyok banyok sangat sebab tu mu keno bodo bodo bodo takbir hidup Nik Aziz WAHABI, mace la ore pahang tak dok ore klate berjuta enam nateeee atau mu keno bodo ko mek klate pitih abis burit tok leh tu sumakkkkkkk hahahahaha

      Delete
    4. Nik Mahmud Nik Mat15 February 2013 at 17:54

      SEE.
      MANA LA AKU TAK CAKAP ORG KELANTAN NI BODOH PIANG
      CAKAP GUNA BAHASA BABI BERCAKAP DENGAN TENUK

      INI LA RUPANYA.
      KALAU ORANG PENANG.PERAK. TAKDE LAK TULIS CAM BAHASA SLANG DORG

      APA KORG NAK CAKAP JATIDIRI ORG KELANTAN NI TEBAL LA DALAM DIRI?

      MEMANG TEBAL. PENGOTOR. MEMANG TEBAL MALASNYA

      SERIUS. APE YANG KO CAKAP AKU TAK FAHAM

      MAKNANYA

      KO KALAU CAKAP DENGAN BABI
      BABI BERAK KAT MUKA MAK KO SEBAB TAK FAHAM SEPATAH HARAM BAHASA KLATE KO NI
      DA MACAM BAHASA URDU

      Delete
    5. dah mak bapak hang dulu tak anta hang pi blajaq kat skolah tu pasai hang bodoh piang, den dah kabau kek ekau kalau ekau skolah jo tinggi tpi tahap bodoh ekau lagi tinggi baik ekau kojo bondang jo lai banyk faedah jang, kalu babi berok atas muko mok mu lagu mano pah tu babi tu jilat burit mok mu pah tu pok mu tengok sajo pah tu mu pulok teriok sebab tok rajin tengok vavi sebab vavi dengan mu muka sama hahahahahah bodo supo kuba ate nye kawan teman awok ni baik tpi awok kawan ngan vavi, mane idoknye sebab mike semua vaviiiiii bodooooooo

      Delete
    6. Nik Mahmud Nik Mat18 February 2013 at 16:33

      ni org kelantan nak jadi org negri!

      lawak.epic fail

      please la kelatanese.
      get a life
      jangan asyik isap dam dan minum ketum dan bantai buntot bini orang

      Delete
  13. malas aku nak komen
    nanti kene delete.


    in b4. siapa yang mandul?

    obe ke


    bini kejung die?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lar obe..die gemok kan.

      Delete
  14. Astaghfirullahala'zim..Alhamdulillah atas fitnah terhadap orang kelantan nih semua..aku cuma nak ingatkan diri aku sendiri dan orang lain manusia nih sama jek semua asal dari tanah..akhlak sesorang tuh yang tentukan kat tahap mana kita di sisi Allah s.w.t :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2, aku stuju ngan anon atas ni. Tak semua org kelantan macam tu. Takkan sbb sesetengah org, kita nk hukum satu negeri. Kalau org ckp kat negeri ko camtu, camne ko rasa?

      Delete
    2. TU DIA
      ORANG BERLAGAK ALIM

      ORANG ALIM MANA MASUK BLOG MACAM NI
      NAMPAK SAGT KO NI ORG KELANTA YANG BUTTHURT

      KALAU KO MENCARUT.ITU MEMBUATKAN LAGI ORAG KELTAN NI KUANG HAJO

      SEE
      DUA ANON DARI KELANTAN YANG BOILEH MENULIS SEPERTI ORG NORMAL

      HORAYYY

      Delete
    3. TAK SEMUA?

      AKU JUMPA 10 ORG KELANTAN.

      SEMUA SAMA

      BILA JUMPE SAING DARI KELANTAN
      YANG BARU KENAL 3 MIN

      TINGGAL TERUS KAWAN YANG DAH KENAL 3 4 SEMESTER


      BABI NYE KELANTAN

      Delete
    4. Haha. Setuju sangat. Kalu dapat jenis same spesis yg bole ckp bhsa pukimak, tinggal terus bahasa melayu. Jijik la aku ngn budak kelantan ni sume. Ko lepak dlm kelatan tu je la xyah kua buat semak je. Klu kitorg nk romen awek kelantan br kitorg jejak sane

      Delete
    5. aku setuju ngan anon 15 February 2013 17:59,
      pengalaman sama ngan kau, berkawan ngan orang kelantan slama 3 tahun... time susah aku la yang dia cari... tapi time jumpa kawan kelatan dia... aku tegur buat tak kenal jer...

      Delete
  15. Semoga semua yg mengata tu akan ditolong oleh orang kelantan bila korg susah suatu hari nanti..sbb xsemua org kelantan begitu,sesetengah saje..yg pengotor tu mmg lah,tp cube korg g sabah,dkt penampang,kotor jgk..mana2 j same..yg pasal awek kelantan barai tu,kbnykn mmg cmtu,tp lihat negeri lain jgk,rmai j yg da barai tp xd sape nk kate pape pun,sbb nye korg da ade mentaliti benci org kelantan,smpai ke ank cucu cicit jd cmtu hah knnn..xsemua lah org kelantan jahat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa kebanyakkan meman macam tu budak tine kelantan?
      kenapa? then kenapa nak panggil serambi mekah. elok2 la tukar kalau lu sendiri meengaku

      tak semua org kelantan jahat?

      aku dah jumpa 10 orang kelantan perangai sama

      mula2 baik.
      lepas tu
      cam babi

      dan ramai yang dah ngaku

      kelantan takleh buat kawan

      Delete
  16. What if I tell you bukan Najib yg guna kucing untuk popularity, tapi tauke makanan kucing tu yang guna gambar najib untuk promote makanan kucing tu

    because najib bought kucing from the owner of Vita Cat.

    ReplyDelete
  17. nk bisjut smua?
    #Anon bisjut

    ReplyDelete
  18. bodo punye kelantan

    ReplyDelete
  19. saya ex sm sains tengku muhammad faris petra...

    ReplyDelete
  20. sudah2 ler tu...sini ade citer...tadika kemas BN punya...tadika PASTI pas punya...so bila pas ngan Bn bergabung PASTI KEMAS ..cuba renungkn..-KETUA SAINTIS MALAYSIA-

    ReplyDelete
  21. rumah org juai vita cat nie kat kedah ! hehe ,jalan sultanah ,jalan pipit 3

    ReplyDelete
  22. betul tu lelaki malas keja. pakai kain batik duk bawah pokok.main dam dua tiga papan.....

    ReplyDelete
  23. blog paling taik aku pernah jumpa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails