Monday, 8 October 2012

Serius Cool - Hoverkraf Terbesar Dunia : Zubr Class (16 Gambar)


Motha Russia!

Hoverkraf dari kelas Zubr (Bison) ialah hoverkaf terbesar dunia. Ianya dibina di Ukraine ketika mereka masih lagi di dalam kesatuan Soviet semenjak 1988. Hoverkraf ini mempunyai panjang 57 meter dan 25.6 meter lebar. Ia mampu membawa 500 orang askar atau 3 kereta kebal utama dengan berat maksimum 156 tan. Untuk menggerakkan kapal gergasi ini, ia dilengkapi 5 buah enjin yang setiap satunya mempunyai 11 836 kuasa kuda! Kapal ini mampu bergerak pada kelajuan 55 knot dengan jarak operasi 300 batu nautika. Setakat ini 9 buah Zubr sudah dibina dan digunakan oleh tentera laut Ukraine, Russia, Greece dan China. Keistimewaan Zubr ialah kokpit uatam dan kargonya kedap udara dan ini membuatkanya  selamat apabila diserang menggunakan gas saraf. Tidak seperti kebanyakkan kenderaan ear Soviet, Zubr dilengkapi sistem penghawa dingin dan pemanas untuk keselesaan penumpangnya. Bad ass! Now please kalau buat the next Red Alert game please let this be one of the Russian unit.




Gambar The Brigade
Informasi Wikipedia

31 comments:

  1. Replies
    1. 1.1!

      wah hebatnya hoverkraf tu... tu belum awek tentera yang bawak lagi tu

      Delete
    2. prince of noob NOOB !

      Delete
    3. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan.
      -Buasir Otak -

      Delete
    4. zubr nak sebut macamana! zubir?

      Delete
    5. obe bodo...bukan mende nie mmg dh ad ke dlm red alert2...

      Delete
  2. Replies
    1. Labia minora mak ko pun awesome kang..sedap abang jilat malam tadi..

      Delete
  3. ponggong jahat!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. bapok besaunye! ejas satu obe utk aku.

    ReplyDelete
  5. lgi gempak dari americaa punya.. lol..

    ReplyDelete
  6. Datuk Seri Anwar Ibrahim8 October 2012 at 23:10

    Jika PR menang tahun ni, saya berjanji akan beli 5 buah untuk kemudahan TLDM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benjamin Nethanyahu8 October 2012 at 23:34

      Nice...i'll give you discount if you buy from me....

      Delete
    2. Anwar nak pakai hoverkraf untuk berlagak, contohi saya yang pndai melompat dan berenang.

      Delete
    3. Datuk Seri Anwar Ibrahim9 October 2012 at 09:36

      Saya jamin tiada lagi korupsi membeli hoverkraf selepas PR menang tahun ini.

      Delete
  7. fapfapfapfapfapfapfapfapfapfap~~~~
    aaaahhhhhh~~~~
    pancut sudah... HikHik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak fapfap lain kali announce awal2..

      Delete
  8. انون تق سكوله تق فنداي باجا ني

    ReplyDelete
    Replies

    1. كالاو سكوله فون تق فنداي ﺟوڬ, كاو فون ساﻤﺎ اﺩا ﭬولا باجا ,

      Delete
    2. مقصود اكو, ديا اورغ تق فنداي باجا جاوي ني

      Delete
    3. สิ่งที่คุณพูดรุนแรงมากสิ่งที่คุณพูดรุนแรงมาก

      Delete
  9. Red Alert 2 ada yg sama... tak pasti russia ada atau tidak... lama tak main.

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Pantat jadah apa ko promote blog bangang ko nih..aduh..pulangkan balik tenaga dan masa aku klik link ke blog ko nih bodoh..sial....pukimak lu anjing..!

      Delete
  11. takde yang tersangkut kat kipas tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jahanam klu sangkot..

      Delete
  12. Tak salah aku kat desert pon hoverkeraf bole jalan... efektif gitu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails