Monday, 1 October 2012

Serius - Baju Termahal Dunia Dengan Harga RM 17.3 Juta (4 Gambar)


Baju permata hitam

Anda pasti ada at least seorang teman yang suka menunjuk-nunjuk koleksi baju berjenama mereka. Jenis yang pergi kedai berjenama pun hendak di Instagramkan pun ada. Kedua-dua spesis ini ialah manusia yang kami akan unfriend pada kadar segera keran kami tak suka manusia yang menunjuk-nujuk mereka itu kononnnya stailo mailo. Mereka lupa pakaian berjenama mereka means nothing kalau fitting tak kena dan membuatkan mereka nampak macam mangsa fasyen semata-mata. Baju H&M pun dan bangga macam pakai baju rekaan Debbie Wingham

Siapa Debbie Wingham? Debbie Wingham ialah pereka fesyen yang baru sahaja menghasilkan baju termahal dunia. Ianya bernilai 3.5 Juta Pound (RM 17.3 Juta) dan ianya dihiasa 50 permata hitam sebesar 2 karat. Benang emas dan platinum juga digunakan bagi menghasilkan baju pakaian malam yang extravagan ini. Debbie menghabiskan enam bulan bagi menyiapakan baju seberat 13 kilogram ini. Holy crap! 



Laporan asal Debbie Wingham

22 comments:

  1. macam kain batik kat terengganu je.

    ReplyDelete
  2. design biasa je.. yang buat mahal tu batu2 n material dia je..

    ReplyDelete
  3. ketiak berbulu perang spotted.

    yet still fappable.

    ReplyDelete
  4. as far as i knew, baju termahal di dunia adalah baju rekaan fashion designer malaysia: Faisol Abdullah-Nightingale of Kuala Lumpur, harga dalam USD30m kot!

    ReplyDelete
  5. Konsentrasi nak tgk baju telah terjejas akibat gangguan tiak

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAKPE ..TIAK DIA BERSIH N BAU HARUM....

      Delete
  6. setahu aku baju memey lebih bernilai.dalam anggaran 2 billion.sbb tu nak masok muzium.huahahaha!

    ReplyDelete
  7. terjatuh dlm laut tenggelam...blup blup blup.

    ReplyDelete
  8. kenapa dengan ketiak dia? berbulu? takde masalah pun, awek2 melayu pun ramai yg tak cukur bulu ketiak

    ReplyDelete
    Replies
    1. KO CUKUR TAK BULU KETIAK KO TU?? TAPI KO KAN TAPAK SELEYMAN..ADA KE BULU?? BUKA KO LEMBUT GAK KERR??

      Delete
  9. Klo xder duit, boleh lelong. Klo lelong biasanya harga boleh up lagi klo ada orang kaya gila nak bid. :)

    ReplyDelete
  10. Aku ingat aku sorang je annoyed dengan orang yang suka show off masukkan gambar-gambar barang berjenama dia dalam Instagram. Fukima' betul

    ReplyDelete
  11. Anda Pasti Mau Ini !!

    http://mantopbro.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails