Wednesday, 7 August 2013

Serius Cool - Anjing Dibawa Masuk Dalam Masjid


Cool

Anjing dibawa masuk dalam kawasan masjid untuk bantu sibuta. Meanwhile in Malaysia guide dogs are still banned from malls thus impeding the mobility of our disabled Malaysia. Respect kepada majlis fatwa Britain yang rasional. 


19 comments:

  1. Islam Malaysia lain sket. Dia up sket dari Islam negara lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe bela anjing, sedangkan anjing itu haram dipegang inikan pula memgang obepig yang gemuk macam babi

      Delete
    2. anjing tak haram la.. najis je~ kalau kering tak perlu samak..

      Delete
    3. Good comment...baru berilmiah skit...

      Delete
  2. #respect

    meanwhile in malaysia..

    ReplyDelete
  3. tak bebas pun, t5ak menjilat sana sini dan tak menyalak pun. anjing terlatih hukumnya tak sama. faham hukum dulu baru bercerita. Sebelum sambut hari raya dengan anjing, baca dulu artikel di bawah

    Isu #MaznahAnjing - Hadis dan Pendirian Ulama bagi yang nak ikut Maznah!
    http://tunfaisal.blogspot.com/2013/08/isu-maznahanjing-hadis-dan-pendirian.html

    ReplyDelete
  4. obe..raya ni tunjuk la gambar beraya di rumah kamu..ajak kwn2 non muslim kamu suruh dia bawa anjing skali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, letak aje la anjing tu di luar rumah. Takde masalah pon.

      Delete
  5. oleh kerana ini kita nak menghalal kan anjing? ini bersebab, fikir secara rasional ok.

    ReplyDelete
  6. tu pun nak bising..
    tukar je la anjing dgn kambing

    ReplyDelete
  7. Tu pun nak bising..
    Tukar jela anjing dgn kambing

    ReplyDelete
  8. tukar anjing tu dengan tapir, tapir pun boleh guide jalan :D

    http://gilasiot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Anjing: haram dimakan, tidak haram dipegang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia yang bodoh diatas saya ^^

      Delete
    2. pegang anjing adalah najis mughalazah iaitu najis berat, blh disucikan dengan menyamak dgn air tanah dan air mutlak. tapi bersentuhan manusia sesama manusia yg bukan muhrim adalah haram, dan tidak ada cara untuk menghalalkan yg sudah haram. soal halal/haram, najis/suci anjing ni dah di ajar dari kecil masa kita sekolah lg. kenapa masyarakat kita kata anjing ni haram? bg yg berselisihan pendapat tu, salah cikgu yg mengajar songsang ke atau diri sendiri? tidak ada ayat al-quran atau hadis yang mengatakan anjing ini haram dipegang. hmm.. after all, sume ni basic knowledge, dah diajar dari masa kite kecil lg....

      Delete
  10. Ramai orang try nak jadi open minded, nak jadi pencetus, tapi last-last jadi bodoh
    zzz...

    ReplyDelete
  11. Ketika zaman nabi ada seekor anjing masuk dan baring dalam masjid. Sahabat nabi menghalau ajing tersebut dan ingin menyamak tempat anjing itu baring. Nabi ada dan mengetahui hal tersebut lalu melarang sahabat nabi menyamak tempat anjing tadi. Dari riwayat ini maka ulamak mentafsirkan bahawa anjing jika keadaan ia kering dan tempat itu juga kering maka tak perlu menyamak. Lainlah kalau dia kencing dan berak, maka tempat itu perlu di samak atau badan anjing itu basah maka tempat terkena basahan anjing perlu disamak. (Bukan samak anjing tu) Yang paling penting, pegang anjing TAK HARAM. Makan anjing haram. Ini hukum untuk anjing. Berlainan dengan babi, tak kira ia basah atau kering. Tempat terkena binatang babi perlu di samak. Jika babi masuk masjid. Tempat laluan babi perlu disamak (samada basah atau kering). Hukum pegang babi juga TAK HARAM. tapi kena samaklah (tak kira basah atau kering) Makan babi haram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good comment...baru berilmiah skit...

      Delete
  12. SELALU SIAPA TAK BELAJAR AGAMA ISLAM SENDIRI DENGAN BETUL DAN FAHAMI, DIA AKAN KATA PEGANG ANJING ITU HARAM. KEMUDIAN DIA AKAN CAKAP ORANG LAIN BODOH PADAHAL DIRI SENDIRI YANG JAHIL AGAMA. TAK PERNAH SAYA BELAJAR AGAMA ISLAM PEGANG ANJING ITU HARAM.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails