Tuesday, 20 August 2013

Serius Cool - Kereta Proton Digunakan Sebagai Peronda Polis Di UK (15 Gambar)


Polis!

Kita dah biasa melihat kereta Proton digunakan sebagai kereta peronda PDRM. Mari lihat kereta Proton yang digunakan oleh Humberside Police , Yorkshire England. Nampak lebih cool dari kereta peronda PDRM. Same car.... different level of bad asserty!




Laporan asal Wikipedia

10 comments:

  1. jangan masuk top gear..... kena ketuk macam hari tu pulak

    ReplyDelete
  2. persona jadi kereta polis tu. kat malaysia tak de


    Entry Terbaru 3saat Lalu : Dunia Lego Semua Empat Segi

    ReplyDelete
  3. Kalau rosak masa kejor penjenayah, tak lah mahal sangat kalau jadi ape2

    ReplyDelete
  4. patut la macam pernah tengok kereta polis dalam Fast and Furious 6...proton rupanya..

    ReplyDelete
  5. org kata kereta proton kalo kat oversea spec dia bgs dr kat malaysia. tp hrganya murah dr org malaysia beli kereta proton kat malaysia. betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,proton spec uk dengan spec malaysia lain. proton uk spec tiptop harga pon murah, proton malaysia spec macam naharom tapi mahal nak mampus.

      Delete
  6. Sebut pasal kereta proton kat UK nie, aku pernah nampak satu buku panduan repair kereta untuk model proton, tapi buku tersebut dikeluarkan dari UK dan yang menariknya dalam muka depan buku tu ada model kereta Iswara, tapi ada sunroof kat atas bumbung kereta tersebut. Buku tu aku pernah nampak kat Popular bookstore dan agak rare jugaklah kalau cari yang nih...

    ReplyDelete
  7. http://arena-motosikal.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails