Friday, 30 August 2013

Serius Indo - Lapangan Terbang Medan Menjadi Kawasan Piknik Penduduk Setempat (10 Gambar)


LMAO

Lapangan terbang ialah tempat yang bolehlah dikatakan bosan. Kalau ke airport tidak ada benda yang menarik boleh dilakukan. Tetapi bagi penduduk Medan, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu menjadi pusat tarikan dan piknik penduduk setempat. Lapangan terbang yang baru dibuka Julai lalu ini kini sesak dengan penduduk Medan yang ingin melihat lapangan terbang baru mereka yang canggih. Ratusan penduduk berpiknik di kawasan luar dan dalam lapangan terbang. Gerai kecil kemudian dibuka di kaki lima bagi menjual makanan dan minuman kepada pelawat yang datang dari luar bandar. Apabila ditemuramah ada penduduk berkata mereka datang ke lapangan terbang ini untuk melihat kapal terbang yang selama ini hanya boleh dilihat di kaca TV. Mereka juga berkata bangunan lapangan terbang yang moden ini sangat selesa dilawati berbanding tarikan lain di Medan. LMAO!

Kehadiran penduduk Medan yang berbondong-bondong ini mengakibatkan jalan menghalake lapangan terbang ini sesak. Kebersihan kawasan sekitar juga terjejas. Warga Indonesia pula malu dengan perangai penduduk Medan yang mereka rasakan terlalu kampung. Mana tidaknya, air dan durian dijual di luar airport macam pasar malam. Trololol! Untunglah orang Malaysia tak macam ini. Kalau tidak drop water face.




Laporan asal Kompas

14 comments:

  1. Apsal dorang tak buat larangan meniaga kat kaki lima? Habis kotor airport.

    ReplyDelete
  2. ni namanya pembangunan mesra rakyat..wakaka

    ReplyDelete
  3. indons : moron since 1896B.C

    ReplyDelete
  4. dh macam pasar pulak airport tu..
    adeh..

    ReplyDelete
  5. mcm indon dapat taman mainan kt flet hulu kelang ni 1 masa dlu...siang malam penuh org depa..perak

    ReplyDelete
  6. syukur lah malaysia masih aman..

    ReplyDelete
  7. airport dah jadi pasar. kan bagus infrastucture macam tu


    Entri Baru Update : Terima Kasih Untuk 100K

    ReplyDelete
  8. airport jela tempat keluarga dorang hang out bersama. semak

    ReplyDelete
  9. Dulu kita pun macam tu. Seingat aku masa kicik dulu (taun 70an). Aku pernah ikut sedara antar org pi haji kat Subang Airport. Suasana macam tu lah. Berlonggok-longgok, tidur baring makan minum kat situ. Sekarang tak leh dah. Nak antar sedara pi haji kat kompleks Tabung Haji jer. Tak leh pi KLIA. Nak elakkan terjadik cam kat atas tu :)

    ReplyDelete
  10. wakakaka.. nasib baik orang malaysia tak cam ni. kalau x semak shial

    ReplyDelete
  11. isu kebangkitan syria.sama-sama kita renungkan

    http://gossipmasta.blogspot.com/2013/09/syria-behind-stories-of-war.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails