Thursday, 6 June 2013

Serius Sadis - Pag Pag : Makanan Dari Sisa Restoran Makanan Segera Untuk Golongan Miskin Filipina


Sad! Manlytears!

Pag Pag ialah makanan yang dimasak dari sisa makanan restoran makanan segara untuk dimakan semula oleh golongan miskin di Filipina. Ini adalah resepi recycle makanan yang sangat sadis tetapi mereka tidak mempunyai pilihan lain kerana kesempitan hidup. Bersyukur aku makan Meggi hari-hari kerana ianya JAUH lebih bagus dari Pag Pag. Semoga Allah mempermudahkan kehidupan fakir di Filipina. Kadang kala rasa dunia ini penuh dengan ketidak adilan.

Ini mengingatkan kami kepada amalan FREEGANS di Amerika Syarikat dimana pengamalnya memakan makanan yang dibuang oleh supermarket. The difference is at least Freegans eat cleaner foods!

In b4 "Damn ninjas cutting onions!"



17 comments:

  1. sangat menyedihkan. terpaksa mencari sisa makanan untuk mencari duit. suami sakit. government selalu tak adil!

    ReplyDelete
  2. makcik tue mesti tgh fikir berapa panjang negro nie punya time peluk....sangap

    ReplyDelete
  3. kantin sekolah pun taik jugak,jual leher ayam je dah 50 sen apa je isi yang ada kat leher ayam tu.ada jugak yang jual tulang ayam dan kulit yang takde isi tapi disalut tepung bagi nampak macam ada isi.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih UMNO/BN, syukur kepada Tuhan aku tak hidup macam tu. :_(

    ReplyDelete
  5. pengikut blogserius dh mencecah 11111 org..

    ReplyDelete
  6. maknanya tulang2 ayam kfc dikutip semula dan dimasak utk dijadikan lauk. too sad

    ReplyDelete
  7. bersyukur walaupun hidup sederhana..

    ReplyDelete
  8. keadaan di tandou, no wonder diorang berani serang sabah jika dapat upah yg lumayan..jika mcm ni lah keadaannya.. so sad..

    ReplyDelete
  9. tu la jdinye Negara bila pemimpin rasuah dan boros...Malaysia pun da nak menuju kearah itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. really? are you sure? lu sorang je kot menuju ke arah itu, dumb fuck. LOL

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  10. kat sini pun ada pag-pag. kedai mamak selalu buat. rendam balik ayam goreng semalam, dalam basin yg digunakan untuk basuh pinggan. pastu goreng balik. kalau makan kat kedai mamak tengok ayam dia daging hitam2, confirm semalam punya. berani potong kuku la ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails