Wednesday, 28 November 2012

Serius Konsep - DROP : Hotel Tiub Mudah Alih (10 Gambar)


Nice!

Di Malaysia kita mempunyai Tubotel, sebuah hotel dimana biliknya dibuat menggunakan kolong konkrit. Bilik di Tubotel Langkawi adalah agak rudimentary dan kerana ianya konkrit adalah sukar untuk digerakkan. Oleh sebab itulah firma rekaan In-Tenta dari Barcelona menghasilkan konsep hotel Drop yang berbentuk tiub serta mudah dialihkan. Ianya dilengkapi dengan kemudahan asas yang diperlukan seorang penghuni hotel. Tidak seperti Tubotel, Drop dibuat daripada kayu dan lebih mudah dialihkan apabila perlu. Ini ialah konsep yang menarik. Nampak lebih selesa dari Tubotel kolong konkrit!




Laporan asal In-Tenta

8 comments:

  1. lembu tu macam sesuai.so bg je lah lembu

    ReplyDelete
  2. ini pun sangat cool. btw aku nak bagitau satu rahsia, kat captcha tu korang taip huruf je tak payah taip nombor pun boleh lepas.

    btw jom join contest dapat hadiah pen drive 8GB/16GB klik kat sini, sangat mudah dan senang.

    ReplyDelete
  3. wow....betui ka? jap aku cuba

    ReplyDelete
  4. eh betoila.....tqvm noob..hohoho...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails