Thursday, 15 November 2012

Serius Indo - Patung Haiwan Terancam Yang Diawet Dimusnahkan (8 Gambar)


No!

Semalam di Jakarta, 258 patung haiwan terancam yang diawet dimusnahkan oleh pihak berwajib. Ianya terdiri dari 48 spesis haiwan yang terdiri dari 15 ekor harimai, 2 beruang dan 48 rusa. Patung-patung ini dihasilkan dari haiwan liar yang diburu secara haram. Ianya kemudian diawet sebelum dijual kepada pengumpul yang ingin membelinya. 




Laporan asal DailyMail

21 comments:

  1. Replies
    1. 1st' kamu itu tidak akan membuahkan apa-apa hasil pada dunia ini mahupun pada siapa-siapa ..tambahanlagi kamu hanya membuang masa dan kehidupan mu menghadap komputer/mobile/kereta hanya untuk mendapat tempat pertama ..........ngak bisa aku mengerti manusia serupa kamu ini......ngak bisa ku mergerti Konet-konet

      Delete
  2. buat topeng utk bang bang boom sedap gk pic last tu

    ReplyDelete
  3. Teruk betul tahap pengawetan tu. Mcm mainan je. Anywah, 15+2+48= 258 patung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyehhhhh! benerr apa yang kamu katakan itu pengawetanya sangat teruk dan bisa dilakukan oleh kanak-kanak berumur 6 tahun .....tetapi itu caranya orang indonesia mengawet ..kami bisa mengawet apa-apa saja ........kami bisa awet konet kamu jika kamu mau ....itu pun jika kamu pria dan mempunyai konet .........................

      Delete
    2. weh indon...jgn semak kat blog ni.

      Delete
  4. ehem..mungkin dalam 15 harimai tu ada sub spesis dia..tu yang sampai 258..harimai..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harimai tu spesis terancam. baru ditemui.

      Delete
  5. post ini membuatkan gue sedih bangat .....gimana ngak sedih lihat saja semua binatang itu diperlakukan sedemikian rupa... dasar banjingan ish ish ish konet-konet org indon ini ....mari saja bekerja di malaysia .......mari bantuuin ku di sini..untung pun banyak ...dengan duit itu kita boleh kongsi beli burger .....ya........konet-konet

    ReplyDelete
  6. Manusia zalim..tak kenal erti sakit dan maut..ketawa dan berguraulah kamu..sehingga kamu sedar apa itu erti nikmat iman dan islam..bilamasa kamu sedar ingat lah text ini..kurangkan lawak kamu tu dan ingatlah kedaifan manusia dan makhluk yg lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. gue sokong benerr gue sokong bener sama apa yang kamu tulis ini strangerKL
      manusia sememangnya konet

      Delete
  7. 34643rd!!!

    mohon randomzor jgn reply komen konet konet kat sini ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. seperti yg kamu maukan gue tidak akan mereply KONET-KONET pada kamu .....Promise .....

      Delete
  8. gambar last- monyet pun ade jugak indon nk bukkake

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang kamu ingin sampaikan ini hah kaogarooras ish-ish-ish......pemikiran mu terlalu menjauh kedalam lubang tahi yang penuh dengan keobeyan.... seumur hidup gue ...ngak pernah gue mengenalin atau jumpa seorang manusia yang sepersis kamu...bukkake??? sama monyet..??
      ish ish ish to much porn niii ..awas ya kanak-kanak jangan terlalu obses sama porn nanti membawa celaka sama kamu....Konet-konet

      Delete
  9. konet-konet rima bakor

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails