Thursday, 8 November 2012

Serius Indo - Tidur Diatas "Tilam" Pasir Batang-Batang


Feels good bro!

Manusia moden memerlukan tilam yang empuk untuk mendapat tidur yang sempurna dan selesa. Kami menghabiskan lebih RM 3000 untuk sebuah tilam yang comfy di rumah kami. Why? Coz we need our beauty sleep and the bodyform matresses don't come cheap.

Di Batang Batang Indonesia (stop giggling at the back kids), penduduknya tidak memerlukan tilam empuk. Penduduk perkampungan nelayan ini tidur diatas pasir sejak turun temurun. Menurut penduduk kampung tidur di atas pasir lebih selesa dan sihat untuk tubuh badan mereka. Disamping itu apabila cuaca sejuk pasir yang panas memanaskan tubuh mereka dan vice versa. When you think about it ada logiknya penduduk Batang Batang tidur di atas permukaan pasir pantai. Kita semua pernah lepak tepi pantai dan tidur dengan nyenyak. Why is that kita tak adopt the same sleeping method di rumah kita sendiri? #SeemsLegit


Adakah anda sanggup tidur bertilamkan pasir setiap hari? Kami tak sanggup pasal pasir melekat pada tubuh. Tak berapa enjoice! 



 Foto asal Dewo Ringgish

11 comments:

  1. gila kalau fap msuk pasir haiyaa

    ReplyDelete
  2. Kalau dapat kat kucing dgn anjing ni habis la..

    ReplyDelete
  3. urmm..bahaya..ada kutu, hama, n serangga2 lain & plg xsyiok kucing suka berak...

    ReplyDelete
  4. diorang mana ada masa nak bela anjing kucing ni seme..klu hado diorang kiok buat lunch

    ReplyDelete
  5. macam mana nak romen atas pasir????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gunekn imaginasi ko..tu pn nk tny ke

      Delete
    2. ala mat saleh tu romen atas pasir tepi pantai selamba je takde rasa susah pun

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails