Tuesday, 20 November 2012

Serius Genius - Patung Aksi Wirawan Sains Dan Teknologi


DO WANT!

I need this! Dari dulu kami mahukan patung aksi Nicola Tesla, Michio Koku, Neil Degrasse Tyson, Richard Dawkins dan Nicola "Fucking Coils" Tesla. Ianya dihasillkan oleh pengguna Deviantart Datazoid. Awesome.




Laporan asal Deviantart

21 comments:

  1. Replies
    1. Siapa contohnya?
      Sila beri nama saintis moden islam yang famous.

      Delete
    2. Dr. Abdus Salam, Nobel Prize in Physics:electroweak unification.
      Dr.Ahmed Hassan Zewail, Nobel Prize in Chemistry:femtochemistry.
      dan kalau ikut standard dlm gambar tu, Dr. APJ Abdul Kalam, pun boleh masuk jugak.

      Famous ke? Famous. Famous utk org yg ambil tahu saja. Bukan semua saintis dlm action figure tu korang kenal ye tak? Penting ke buat patung ni? Tak. Cuma kalau tanya ada ke tak saintis moden Muslim. Jawabnya ada.

      Delete
    3. org islam skrg ni bz nak jadi kaya dr cr kebenaran..mane nak letak..

      Delete
    4. If I'm not mistaken, Dr. Abdus Salam was an Ahmadiyya Muslim. He was the guy who predicted the existence of Higgs boson (or the "God particle"). The sunnis in Pakistan disliked him because he was an Ahmadi.

      Delete
  2. mohon agar patung aksi super najib dihasilkan

    ReplyDelete
  3. nicola tesla smp sebut 2 kali.

    ReplyDelete
  4. "Dr. Abdus Salam, Nobel Prize in Physics:electroweak unification. Dr.Ahmed Hassan Zewail, Nobel Prize in chemistry: femtochemistry. dan kalau ikut standard dlm gambar tu, Dr. APJ Abdul Kalam, pun boleh masuk jugak. "

    Saintis Islam yg menang Nobel prize mmg susah nak cari. Dr Abdus Salam, dia berfahaman Ahmadiya (which mainstream Muslims regard it as kafir). So Dr Abdus Salam bukan Islam kalau ikut fahaman Ahlul Sunnah Wal Jamaah.

    Mungkin Dr Ahmed Hassan boleh jadi saintis Muslim yg dibanggakan. xtaulah dia fahaman apa. cuma dia org US wpun lahir di Mesir.

    ReplyDelete
  5. DR sheldon cooper will dying to get all this!! especially stephen hawking and Mdam Curie! take my buzzingga! :p

    ReplyDelete
  6. wah... banyaknya mini berhala!

    ReplyDelete
  7. nak buat patung ni kena mintak kebenaran owner atau waris, so kalau buat patung aksi ilmuan islam, rasanya mereka pun tak nak sbb ianya satu bentuk berhala

    ReplyDelete
  8. Curie ngan Fleming je ada direct jasa dengan biologi molekul... hope akan ada Watson & Crick dgn Mendel sekali, pelopor bidang Genetik moden :p

    ReplyDelete
  9. Blog Santan : [OMG] - Perogol, Peliwat Kena Pancu...

    ReplyDelete
  10. kebanyakan mereka adalah bangsa yahudi... boikot!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails