Thursday, 1 November 2012

Serius Cool - Karenah Penumpang Keretapi Di India (11 Gambar)


Syukurlah!

Di Malaysia kita cukup gemar mengutuk betapa tidak efisyennya KTM. Ada juga kami dengar rakyat Malaysia enggan menaiki KTM Komuter kerana "banyak Indo, Bangla dan Nepal". Rakyat Malaysia mungkin tidak menyedari betapa beruntungnya mereka kerana sistem keretapi kita jauh lebih moden dari apa yang ada di India. Berikut ialah gambar yang diambil oleh Steve McCurry, jurugambar tersohor dari National Geographic. Selepas melihat gambar di bawah kami pasti anda akan rasa lebih bersyukur dengan apa yang ada di negara kita

On a side note walaupun sistem keretapi di India ini kuno, tidak terdapat masalah kelewatan yang kronik. This I find amazing because you would expect with ancient engines and what not the system should be crappier than our modern system. So KTM, sila majukan servis ok! Kami suka naik Komuter tetapi jika boleh tepati schedule tentunya lebih ooomph.



Laporan asal Blog Steve McCurry

34 comments:

  1. Replies
    1. puki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kaupuki kau

      Delete
    2. anon yang bazir space.hati jahat troll orang masuk neraka.tak takut?

      Delete
  2. mmmm... macam dalam cerita "darjeeling limited".

    ReplyDelete
  3. 5nd!!!

    sangat cool penumpang2 keretapi tu... tapi mesti kalau ada wanita mengandung atau warga tua mereka tak kasik tempat duduk.

    btw H1D0P R3G15T3R3D U53R!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelacur...

      Delete
    2. pukimak parasit

      Delete
    3. anon yang maki hamun atas,sila cari prince of noob diakhirat esok untuk minta maaf.masok neraka jika gagal

      Delete
  4. sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      Delete
    2. sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

      Delete
    3. sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      Delete
    4. sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak

      Delete
  5. sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

    sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

    sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

    sebenarnya apa pekdahnya korang anon2 ni merepek2 kat sini dgn tulis mengarut2 siap ada yg copy paste letak karangan, pastu org yg sama menyamar jadi najib la anwar la rosmah la nik aziz la syafiq nawi la. korang rasa lawak ke? nak buat lawak pun guna la registered akaun, at least org boleh dtg tgk blog korang, ni merepek2 cam haram jadu, last2 habuk pun tarak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      sebenarnya apa pekdahnya ko ni merepek2 kat sini dgn tulis panjang2??

      eh,lupe,,ko pon anon,,

      Delete
    2. you all please go back fuck your mum and kill yourself

      Delete
  6. India Railways, antara syarikat dengan jumlayh pekerja paling ramai di dunia, 1.9 juta pekerja, 10,000 gerabak,(whoa)

    ReplyDelete
  7. http://www.youtube.com/watch?v=vR0h4dnH1rY

    ReplyDelete
  8. BIASA jer blog nih...not so serious...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tgk jgk walopun biase

      Delete
  9. Bau keling-keling nie mesti tak ingat dunie....idop le teman nok naik nye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails