Tuesday, 20 November 2012

Serius Indo - Pewiri 88 : Bangunan Mega Ala Tetris Di Jakarta (6 Gambar)


Pak Tetris

Sebelum ini ada kami paparkan bangunan ala Tetris di Korea Selatan. Hari ini mari kita lihat Pewiri 88 yang akan dibina di Jakarta yang kelihatan seperti bongkag Tetris juga. Ianya bangunan pelbagai guna setinggi 400 meter dengan 88 tingkat. Ia akan menempatkan apartment, pejabat, pusat membeli belah dan laman hijau. Dari jauh ia kelihatan seperti taman tergantung Babylon edisi moden. Keseluruhan bangunan ini direka oleh firma jurubina MRVDV. Sangat cool. 

IN B4 "Indo maling Tetris!"





Laporan asal DesignWorld


16 comments:

  1. BRO.. KALAU YER PON NAK COPY PASTE.. TAKKAN NAMA ARCHITECT FIRM PON SALAH... MVRDV..BUKAN MRVDV.. AHHAHAHAHAH! LOL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. trademark OBE is absolute typo.... newbie to blogserius ke bro

      Delete
  2. tengok dari pandangan atas nampak bersepah gila bangunan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tengok bebetul*...hahah btol la noob...XD

      Delete
  3. kesiannya bila buat bangunan cantik-cantik dekat indonesia, tak jauh dari situ ada setinggan. kesian pulak aku rasa kat mereka yang duduk setinggan...jadi mangsa jurang perbezaan kaya miskin yang ketara.

    ReplyDelete
  4. klo ye pon nk tiru, kemas la sikit.ni semak dan berserabut je aku tgk.

    ReplyDelete
  5. HEM..TU 3D JE..JGN HARAP LA JADI..

    ReplyDelete
  6. Hope bangunan tu ada anti gegar mcm kat jepun.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails