Tuesday, 8 May 2012

Serius Konsep - Bangunan "Tetris" Di Korea Selatan (7 Gambar)


Tetris!

Nampaknya sejak kebelakangan ini terdapat banyak projek pembinaan mega dilakukan di Korea Selatan. Beberapa bulan yang lalu kami paparkan "bangunan awan" yang membuatkan penduduk New York emo tak tentu pasal kerana bangunan tersebut kelihatan seperti letupan WTC ketika 911.

Hari ini mari kita melihat konsep Bangunan # yang akan dibina di Yongsan International Business District Seoul. Dua menara setinggi 204 dan 214 meter ini mempunyai 2 menara mendatar yang menyambungkan kedua-dua menara ini. Jika terbina ia bakal menempatkan 600 apartmen, ruang pejabat, perpustakaan, pusat membeli belah dan galeri seni.





Laporan asal World Architecture Firm

16 comments:

  1. Replies
    1. Tahniah gak.. brape jam tunggu?

      Delete
    2. LadieSniper8 May 2012 16:09
      kau ada..?

      Delete
  2. tak la tetris sangat... cuma 2 blok menegak dan 2 blok melintang

    blog oh tetris

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdak... tapi aku ada game tetris yg lagi best... konform kau pun sakit otak nak main. tgk kat sini

      Delete
  3. bazir duit jer..baik bagi anak yatim..mesti byk pile guna inbetween tower 1&2

    ReplyDelete
  4. ahaha.. x kreatif pun.. senget je komen aku

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails