Monday, 5 May 2014

Serius Indo - Apabila Tiada Tong Sampah, Pembahagi Jalanpun Boleh! (11 Gambar)


Dayyum

Di Malaysia kita mempunyai masalah rakyat yang bengap suka buang sampah walaupun tong sampah telah disediakan. Kebodohan tahap tinja ini sudah berlaku selama puluhan tahun di Malaysia. Di Banten Indonesia lain pula berlaku. Pihak berkuasa tempatan gagal meneyediakan tong sampah kepada penduduk setempat. Akibatnya mereka menyusun sampah di atas pembahagia jalan. Jadilah jalanraya tong sampah sementara. The good thing is sampah disusun kemas. Elok terikat di dalam beg sampah. Bagus! 


Laporan asal Id.Yahoo

16 comments:

  1. lahaulawalaquwwataillabillahil'aliyyil'azhim.

    ReplyDelete
  2. astaghfirullahaladzim....

    minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
    jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
    thanks ^_^

    ReplyDelete
  3. Its all bullshit from obe nowdays.last buka and komen blog ni tahun 2011time aku belajar lagi.pastu aku ilang jap skrg dah kerja bulan depan nak kawin dah.lepas obe disable anon dulu aku jadi boring skrg dia enable balik takde thrill dah.dulu komen anon lawak skrg bosan.post pun merapu2 tp mmg boring.sengat lu dah hilang la bro.lu sendiri fikir kenapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! aku dari 2011 lagi berperang kat sini demi mempertahankan hak Anon.

      Delete
    2. aku setuju dengan dr bong ni, dulu aku duk baca komen kat blog ni mengekek sebab anon anon semua kelakar. tapi, sekarang semuanya hambar. terutamanya komen bangla bisjut & royi yang muncul kat setiap post tu. BAPAK AA HAMBAR GILA -____-

      Delete
  4. GEMPAR! Penemuan ikan duyung semasa misi pencarian MH370 di Laut China Selatan! http://bit.ly/1msWCMc

    ReplyDelete
  5. Oh Rozana

    mungkin kau sudah mempunyai bisjut & royi
    dan menemui jejaka bangla
    orang yang paling kau suka

    Oh Rozana

    aku akan senang jika kau membeli bisjut & royi
    telah menemukan orang yang paling kau suka
    dan yang bisa menemukan seketul bisjut & royi
    dan yang lebih baik dari dulu

    Oh Rozana

    aku akan senang jika kau mencintai jejaka bangla
    kerna aku hanya ingin melihatmu senang & bahagia
    jangan kau sakiti bangla
    jangan kau buat dia pelarian
    aku yakin dia mencintaimu
    sama seperti aku mencintaimu dulu
    dan cubalah memperkenalkan bisjut & royi
    dan jangan harapkan aku lagi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  6. Arghhhhhhhhhhhh bau sampah merata rata help!!

    ReplyDelete
  7. [ CHILL ] senarai artis wanita paling popular di Malaysia pada saat ini! macam tak percaya Neelofa tidak.... http://bit.ly/1mudsGb

    ReplyDelete
  8. dahulu kala (mcm 10 - 5 tahun lepas) di Jalan Bukit Angkasa dekat pantai dalam atau bukit kerinchi, lebih kurang macam ni juga tahap kebersihan dia.

    ReplyDelete
  9. ini sampah masyarakat yang punya

    ReplyDelete
  10. From a different angle, all those stray dogs have failed to tear them apart.
    Bagus kali org indonesia. Thumbs up!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails