Friday, 2 May 2014

Serius Sadis - Pekerja - Pekerja Kilang Bawah Umur Di Bangladesh (14 Gambar)


Damn Son!


Had umur minimum untuk bekerja di Bangldesh ialah 14 tahun. Yep...... 14 years old! Shock Horror! Gaji minima bulanan pula ialah USD 66 ( RM217). Jadi tidak mengejutkan kenapa ribuan warga Bangladesh sanggup datang ke Malaysia untuk bekerja dan kemudian diherdik, dilayan macam binatang serta disumbat macam kerbau oleh majikan kapitalis mereka. Bayaran di Malaysia jauh lebih lumayan serta tahap keselesaan Malaysia by their standards is pretty good. Di Bangladesh anak-anak kecil bekerja secara haram di kilang kerana membantu ibu bapa mereka yang juga bekerja di kilang yang sama. Akibatnya mereka menjadi kuli tanpa pendidikan yang secukupnya anda the vicious cycle of poverty bermula. Damn man tengok gambar di bawah rasa kesian dengan mereka. I mean seriously apa punya kerajaan membiarkan kanak-kanak jadi pekerja kilang?




Laporan asal Daily Mail

18 comments:

  1. pertamaxxxx

    ReplyDelete
  2. kincin bole vara tak bole
    atas ada sujuk bawah taada sujuk
    roja singapura
    puspa

    ReplyDelete
  3. 1st....nanti datang malaysia habis semua awek melayu dia sebat....terpaksa kawin awek jawa hidung kembang......ceyy....

    ReplyDelete
  4. Oh Rozana

    Disaat sunyi seperti ini
    Tak ada rencana sama sekali
    Tiba2 terlintas bayangan bangla dipikiranku
    Bayangan seseorang yang membodohiku
    Senyumnya telah meracuni bisjut & royi
    Dia enggan pergi dari pikiranku
    Penampilannya telah membuaikanmu
    Bisjut & royi enggan menjauh dari khayalku

    Oh Rozana

    Aku terus memikirkannya
    Mempedulikannya
    Memakan bisjut & royi
    Namun sudahlah
    Rupanya aku baru terbangun.
    Aku salah mempedulikan bangla yg tak mau peduli.
    Aku memikirkan bangla yg sama sekali mungkin tak membeli bisjut & royi
    kau membuang duit saja dengan membeli bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  5. Aku ada member bangla, dia punya takbur..pergh tak igt~ asyik ckp sume dlm Malaysia ada kat negara depa..
    berlagak bila dah senang..

    minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
    jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
    thanks ^_^

    ReplyDelete
  6. Ini semua berpunca dari tindakan kerajaan mereka yang tidak melaksanakan GST.

    ReplyDelete
  7. nah, sekarang bolehkah kamu babi babi semua memanjatkan syukur ke hadrat illahi kerana dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia yang aman makmur dan sentosa di bawah pemerintahan Barisan Nasional? hidup senang lenang dilimpahi kemudahan pelbagai, tapi asyik dok kutuk caci maki kerajaan dan buat demonstrasi bantah itu ini. lu semua memang bangsat - funaki

    ReplyDelete
  8. sudah besar nanti jangan lupa dtg malaysia boleh kija dlm sektor oil & gas dgn ameran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko apehal kimak.mak ko dah mati lum..sini aku turunkan bala ke aras mak ko

      Delete
  9. [ filem ] Trailer bagi sambungan filem hollywood 'Psycho', iaitu Psycho 5 : the new beginning yang akan membabitkan pelakon tempatan, nak tahu siapa dia?? klik! http://bit.ly/1mmWglN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape tu dol? Ameran tompel ka

      Delete
    2. mak kau?

      Delete
  10. kitaran ni tak akan putus obe sebab kita pun sama menyumbang dalam keadaan ni. kita pun beli pakaian, kain, mainan dari bangladesh, cina

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha, akhirnya ada buah fikiran yg positif. Tahniah!

      kalau pengguna berhenti membeli, gejala ni akan berhenti ke?
      rasa mcm tak.

      Delete
  11. I was in Bangladesh for a couple of months. I must say their grit to survive is higher than vast Malaysians or at least myself. I was really moved when they even offered me their food despite having little for themselves.

    ReplyDelete
  12. Ingin menyewa walkie talkie dengan harga yg murah..??
    Sila klik http://sewa-walkie-talkie.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails