Thursday, 7 February 2013

Serius - Apabila Pengutip Sampah MogoK Di Seville , Sepanyol (12 Gambar)


Nakharomz

Pekerja pemungut saapah di kota Seville, Sepanyol mogok selama 10 hari sejak minggu lalu sebagai tanda protes terhadap potongan gaji sebanyak 5%. Waktu pekerjaan mereka juga turut ditambah dan ini membuatkan mereka naik angin. Dianggarkan 6000 tan sampah kita berlonggok di seluruh Seville. Pemotongan gaji yang berlaku adalah kesan sampingan dari kegawatan ekonomi Sepanyol. 

Bersyukurlah kita tinggal di Malaysia. Pengutip sampah Malaysia majoritinya pekerja asing yang diimport. Mereka tak boleh nak demo walaupun dibayar gaji yang rendah. Sampah kita dikutip hamba dari golongan migran. Does that make you sleep better at night? Terima kasih kerajaan! 

#Sarcasm




Laporan asal DailyMail

51 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BAGUSLAH..JIKA ADA RAMAI PEMBELA SEPERTI ANWAR IBRAHIM. EH ANWAR SURAN AMAN LAH KITA.






























































      #Sarcasm

      Delete
    2. cakap 1st la babi

      Delete
    3. anwar suran, bontot mak ko itam

      Delete
    4. Bontot mak Anonymous 15:04 pulak berbulu bulu bulu bulu

      Delete
    5. Penulis blog ni gemuk macam BABI

      Delete
    6. Jangan le potong gaji menteri, tapi potong gaji Rosmah... 100%

      Delete
    7. Anonymous2 yang kaki komen kat sini adalah melayu, & tengoklah cara penulisan mereka... memalukan bangsa

      Sorok indentiti, sebab pelir kecik macam pondan...

      termasuk aku

      Obe gemuk!

      Delete
    8. penduduk yg lain tengok jer. pemalas. harapkan tukang sapu jer.

      #BANkami

      Delete
    9. Buat la gotong royong.. ni nak main bola je.. jaga la bola tu sendiri..

      Delete
  2. Replies
    1. Babi la kau jujai... x payah nak buat onar kat sini sial...

      Delete
    2. Undi PAS masuk syurga, undi DAP masuk apa?

      Delete
    3. masuk jubo hang

      Delete
  3. APE YG COOL? tibe-tibe je....

    ReplyDelete
  4. sikit2 nk politik... cuba yg kena ptg gaji tu sdara mara kita... mengamuk gak kita... hohoh... jom wat duit.. RM10 je >> http://ll.my/ibnfulus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat duit ke, buat benda bodoh?

      Delete
    2. Semuanya salah ROSMAH MANSOR!!!

      Delete
    3. sila terjun klcc. kbye

      Delete
  5. Ini sudah pasti salah UMNO-BN.. tak pasal2 Sepanyol jadi kotor begitu..


    #Sarcam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah la tulis SARCASM..
      Ingat anon bongok ke?

      Delete
    2. Ko memang dungu macam cipap pun anon sial

      Delete
    3. anwar ibrahim genius melayu.

      Delete
  6. potong la gaji messi dgn ronaldo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau gila babi ke wei??

      Delete
    2. nanti ko akan dihentam oleh penyangak barca

      Delete
    3. Bankami mana?????

      Delete
  7. obe gemuk mcm babi

    ReplyDelete
  8. Bodoh kerajaan, pasaipa bagi kerja pungut sampah kepada warga asing, graduan 1Malaysia banyak lagi yang menganggur

    ReplyDelete
    Replies
    1. BaBI Anonymous 15:28, kau nak suruh graduan kutip sampah ke? kau gi kutip dulu... anjing!!!

      Delete
    2. butthurt ke bangs. awww kekeke

      Delete
    3. mat sabu hot !

      Delete
  9. tudia..
    klu jd kt msia,kompom jd isu hngt parti2 politik..

    ReplyDelete
  10. Salah UMNO-BN nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah apak ko masuk ikut jubo mak ko. smpai skg xtau lh dari celah mana ko dtg

      Delete
  11. I'M BACKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

    RAJA ANON

    ReplyDelete
  12. anon berkuasa semula?
    nak bisjut?

    ReplyDelete
  13. kalau kita tak bersunat....masa kencing nanti, kena basuh kepala penis betul-betul la kan?
    Tapi tak guna jugak, sebab bila foreskin tutup kepala penis, dia kasi warm up..berlengas balik.
    Boleh tak kita potong sundrik itu foreskin?

    ReplyDelete
  14. semua benda uols nak heboh hahaha

    ReplyDelete
  15. uih... dah 2 hari tak komen kat sini, tetiba dah byk anon hahahaha. so apa khabar anon2 semua? mana2 yg rasa takde kerja tu sila apply jadi pengutip sampah di sepanyol tu kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen lame. Sila terjun klcc. Nah bisjut

      Delete
  16. oh kesian blog ni kena maki hamun...oh well what to do...
    in this case jangan pandang hina pada pengutip sampah... because tanpa mereka, makk aihhh byknya sampahhh!!!!

    ReplyDelete
  17. komen anon-anon sekalian macam sampah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails