Monday, 3 December 2012

Serius - Pinjaman Ah Long Paling Baik Hati?


Kompetetif

Adakah pasaran Ah Long makin kompetetif sehingga ada offer pinjaman aneh seperti di bawah?




25 comments:

  1. hai..lawatlaa blog aku yang tak seberapa..baru nk blaja2..ewksem.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Memanglah, Pinjam RM10K, dapat RM10K bayar balik RM20K!

    ReplyDelete
  3. sama ja kalau pinjam kat mana-mana bank...lagi-lagi kalau interest credit card....hah... tu pun ahlong juga...tp berlesen punyeeee

    ReplyDelete
  4. Along ni mesti tidak mengamalkan Riba.

    ReplyDelete
  5. competitor rmai..kne wt promosi

    ReplyDelete
  6. Jangan sekali kali dicoba...
    Pemikir ada menulis buku berkaitan hutang yg turut menghurai berkaitan ah Long.. termasuk yang baik hati sebegini

    ReplyDelete
  7. ah long biasa kasi lebih sikit daripada jumlah yang dipinjam sebagai bunga. mcm pinjam rm10000, cash cuma bayar u rm9000 sahaja. bila bayar balik kena cukup rm10000 tapi jauh lebih banyak dari itu selepas diambilkira bunga. oleh itu , jangan pinjam dari ah long

    ReplyDelete
  8. tapi kalau orang dah terdesak sangat mane peduli.. janji dapat duit... bile masa nak kena bayar balik, masa tue la baru menyesal.. report polis bagai...

    ReplyDelete
  9. aku dah call dah no along tu, harap2 esok aku dapat duit rm10,000 tu

    ReplyDelete
  10. Anything to beat competition, lol.

    ReplyDelete
  11. memang r,, dh diorang yang dapat,, haha

    ReplyDelete
  12. msa nk suh org pnjam bkn main baik hati, bila nk byar blik... mtk org rmai jgn mudah trtipu dgn taktik2 ahlong. BOIKOT AHLONG!!!

    ReplyDelete
  13. Nak buat macam mana?nak buat pinjaman bank pun Susah...Yang Ada pun khas untuk Yang bergaji 2,3k sahaja...kata,jangan pinjam ahlong...tapi,syarat bank Yang begitu ketat membuatkan warga Yang perlukan pinjaman Ini meminjam dari ahlong...adoie...!!apa macam lengan kawan2 Yang Gaji nya 1k ke bawah...?x kesian kah...?apalagi kalo Yang dah berkeluarga..contohnya,dia Ada loan lain..macam,motorsikal@peti sejuk Yang menjadi keperluan asas..Dan perlu juga dibayar..belum lagi termasuk sewa rumah...akhirnya..bulan2... di tangan cuma 400 @ 500 saja...belum ditambah barang dapur Dan keperluan anak...I know that....jadi..seandainya syarat itu diperendahkan lagi...oleh pihak bank...maka Hal ini dapat dibendung...Yang perlukan duit tadi hanya berhutang di bank/1 tempat sahaja..kerana..Yang lain2...sulah habis bayar...maka,terasalah sikit dapat makan hasil titik peluh sendiri....kapla tidak pushing,hati pun Ada senang...sekaligus,mengurangkan stress insan Dan mengurangkan perkara2 Yang x elok....@pun jenayah di dalam negara Malaysia Yang berdaulat....Yang penting...bila berhutang dengan bank...kita bayarlah...mengikut Yang sepatutnya...baru pihak bank akan memberikan kepercayaan kepada kita untuk meminjam....akhir sekali,bila pihak bank memberi kelonggaran kepada golongan Yang memerlukan Ini..@membantu mereka Yang bergaji rendah...maka saya percaya..orang Yang berfikiran runsing selama ini akan tersenyum..setelah lama dipenjara kesempitan hidup...itu adalah bagi orang Yang tahu menghargai duit,daripada disalahgunakan...untuk keinginan duniawi...kerana,tidak menghargai,akan membuatkan kita menyalahkan takdir after diri kesusahan..inilah pancaroba dunia....

    ReplyDelete
  14. Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, BRENDA HARAPAN pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan Dari
    $ 20.000 untuk $ 7000000 USD, Euro Dan Pounds Sahaja. Saya memberi Pinjaman Perniagaan,
    Pinjaman Peribadi, Pinjaman Pelajar, Pinjaman Kereta Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bil. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (brendahope816@gmail.com)

    ReplyDelete
  15. Hello, saya Puan Mary Great, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? mencari lebih banyak kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu. Kami memberikan pinjaman dana kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di:
    (loancompany9090@gmail.com)

    ReplyDelete
  16. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  17. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  18. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  19. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  20. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  21. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  22. Kami adalah badan kewangan di atas, kita memberi pinjaman kepada individu di seluruh dunia, adakah anda pada masa ini mengalami kewangan dalam keupayaan? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda ingin mewujudkan anda sendiri, jika jawapan anda adalah ya kepada perkara di atas maka anda hanya selangkah lagi untuk mengatasi mereka hitches kewangan?

    Kami memberikan individu dan organisasi pinjaman peribadi dan perniagaan, perkhidmatan ini boleh meregangkan tempoh masa tertentu yang terdiri antara tempoh yang diberikan dan lima tahun dengan kadar faedah maksimum 3%.

    Sila hubungi e-mel di bawah untuk jika anda berminat.

    freedomfinance231@gmail.com

    Yang ikhlas,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails