Friday, 21 December 2012

Serius Cool - Idea Rumah Kayu Moden Dari Costa Rica (10 Gambar)


Nice

Rumah kayu semakin pupus di negara kita kerana digantikan oleh rumah-rumah batu. Ini adalah kerana kayu kini sebuah bahan binaan yang mahal. Ini adalah agak menyedihkan kerana rumah kayu lebih sesuai untuk negara tropika seperti kita. Di Costa Rica ada idea rumah kayu moden yang kami rasakan sangat cool jika dibina di Malaysia. Siap dengan wall to wall bookshelf. Sangat beans. Bila kami menjadi millionaire nanti kami akan tiru konsep rumah ini 100% kerana tak ada lagi rumah sebegini. 

In b4 "senang nak rompak Obegemok in the future lidis"



Laporan asal ArchDaily

7 comments:

  1. bentuk kamera AES gergasi.....

    ReplyDelete
  2. Orang kaya aje yg boleh berumah macam ni.
    Arkitek kat Malaysia banyak je idea....tapi ada la sorng dua nak banglo papan.

    ReplyDelete
  3. rumah aku still rumah papan dok rilek je..kecoh!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails