Monday, 3 December 2012

Serius - Pinjaman Ah Long Paling Baik Hati?


Kompetetif

Adakah pasaran Ah Long makin kompetetif sehingga ada offer pinjaman aneh seperti di bawah?




16 comments:

  1. hai..lawatlaa blog aku yang tak seberapa..baru nk blaja2..ewksem.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Memanglah, Pinjam RM10K, dapat RM10K bayar balik RM20K!

    ReplyDelete
  3. sama ja kalau pinjam kat mana-mana bank...lagi-lagi kalau interest credit card....hah... tu pun ahlong juga...tp berlesen punyeeee

    ReplyDelete
  4. Along ni mesti tidak mengamalkan Riba.

    ReplyDelete
  5. competitor rmai..kne wt promosi

    ReplyDelete
  6. Jangan sekali kali dicoba...
    Pemikir ada menulis buku berkaitan hutang yg turut menghurai berkaitan ah Long.. termasuk yang baik hati sebegini

    ReplyDelete
  7. ah long biasa kasi lebih sikit daripada jumlah yang dipinjam sebagai bunga. mcm pinjam rm10000, cash cuma bayar u rm9000 sahaja. bila bayar balik kena cukup rm10000 tapi jauh lebih banyak dari itu selepas diambilkira bunga. oleh itu , jangan pinjam dari ah long

    ReplyDelete
  8. tapi kalau orang dah terdesak sangat mane peduli.. janji dapat duit... bile masa nak kena bayar balik, masa tue la baru menyesal.. report polis bagai...

    ReplyDelete
  9. aku dah call dah no along tu, harap2 esok aku dapat duit rm10,000 tu

    ReplyDelete
  10. Anything to beat competition, lol.

    ReplyDelete
  11. memang r,, dh diorang yang dapat,, haha

    ReplyDelete
  12. msa nk suh org pnjam bkn main baik hati, bila nk byar blik... mtk org rmai jgn mudah trtipu dgn taktik2 ahlong. BOIKOT AHLONG!!!

    ReplyDelete
  13. Nak buat macam mana?nak buat pinjaman bank pun Susah...Yang Ada pun khas untuk Yang bergaji 2,3k sahaja...kata,jangan pinjam ahlong...tapi,syarat bank Yang begitu ketat membuatkan warga Yang perlukan pinjaman Ini meminjam dari ahlong...adoie...!!apa macam lengan kawan2 Yang Gaji nya 1k ke bawah...?x kesian kah...?apalagi kalo Yang dah berkeluarga..contohnya,dia Ada loan lain..macam,motorsikal@peti sejuk Yang menjadi keperluan asas..Dan perlu juga dibayar..belum lagi termasuk sewa rumah...akhirnya..bulan2... di tangan cuma 400 @ 500 saja...belum ditambah barang dapur Dan keperluan anak...I know that....jadi..seandainya syarat itu diperendahkan lagi...oleh pihak bank...maka Hal ini dapat dibendung...Yang perlukan duit tadi hanya berhutang di bank/1 tempat sahaja..kerana..Yang lain2...sulah habis bayar...maka,terasalah sikit dapat makan hasil titik peluh sendiri....kapla tidak pushing,hati pun Ada senang...sekaligus,mengurangkan stress insan Dan mengurangkan perkara2 Yang x elok....@pun jenayah di dalam negara Malaysia Yang berdaulat....Yang penting...bila berhutang dengan bank...kita bayarlah...mengikut Yang sepatutnya...baru pihak bank akan memberikan kepercayaan kepada kita untuk meminjam....akhir sekali,bila pihak bank memberi kelonggaran kepada golongan Yang memerlukan Ini..@membantu mereka Yang bergaji rendah...maka saya percaya..orang Yang berfikiran runsing selama ini akan tersenyum..setelah lama dipenjara kesempitan hidup...itu adalah bagi orang Yang tahu menghargai duit,daripada disalahgunakan...untuk keinginan duniawi...kerana,tidak menghargai,akan membuatkan kita menyalahkan takdir after diri kesusahan..inilah pancaroba dunia....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails