Wednesday, 22 January 2014

Serius Fakta - Cuti Bersalin : Negara Mana Yang Paling Peduli Tentang Ibu?


Woah!

Di Malaysia cuti bersalin 90 hari gaji berbayar. Bapa boleh bercuti maybe 5 days. Itupun kalau company baik hati. Yang cuti 2 hari sahajapun ada. Anymore than that kena tolak annual leave. Mari bezakan Malaysia dengan negara-negara lain dunia. Good stuff. Luckily for me I work from home. Anak dah keluar nanti boleh work and still with the kid. Paling power Vietnam. Negara kapir komunis laknat paling jaga kebajikan rupanya!





Laporan asal Astro Awani

10 comments:

  1. "Negara kapir komunis laknat paling jaga kebajikan rupanya!"
    Baju kau pakai , makanan kau makan , seluar dalam yg kau pakai ,talipon yg kau guna, laptop yg jadi cari makan kau... tau tak dari maner ? klu takde negara nie ... pikir sendiri , jgn jadi frog bawah tempurung... jadikan generasi yg akan datang lebih berpikiran matang bukan kolot mcm kau... peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. negara nie tu merujuk kepada negara mana?

      vietnam? china? korea? atau malaysia?

      Delete
    2. apahal tetiba dasoulman ni butthurt plak ni? nenek dia komunis ke?

      Delete
    3. org kolot ckp org lain kolot...kolot la dia nih..hahaha.
      FYI, baju, mknn seluar dalam talipon laptop ni semua Allah punye!
      Allah bg rezeki bukan negara nie!

      Delete
    4. xke dia ckap psal vietnam ke? mngkn awk slah fham dasoulman ^_^

      Delete
  2. Jom buat duit..free..join now..free..
    http://stayreward.com/index.php?share=20420

    ReplyDelete
  3. Salam, saya ada menjual upt (rm1.00/pc) dan opk (rm1.20/pc)...Sememangnya harga murah, kalau nak maklumat lanjut , sila sms 012-2723104 atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. woi bukan BN la yg beri nikmat..

    ReplyDelete
  5. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary RM7,000 (starting)
    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR
    TEL / FAX: 03-90114833

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails