Tuesday, 21 January 2014

Serius Kreatif - Aquascaping : Pertandingan Lanskap Akuarium Dunia (20 Gambar)


GENIUS!

Seni lanskap bukanlah sesuatu yang asing kepada kita. Beberapa universiti di Malaysia menawarkan ijazah dalam seni lanskap. Tapi tahukah anda ada sesuatu yang dipanggil Aquascaping. Ia merupakan seni mereka lanskap habitat ikan di dalam akuarium? Pertandingan Lanskap Akuatik Sedunia sudah diadakan sejak 2010 dan hasil kerja yang dilakukan amat menakjubkan. Lanskap yang dibina di dalam akuarium ini rata-rata lebih cantik dari kebanyakkan taman rumah di Malaysia. Talent!



Laporan asal Igorvarnic

10 comments:

  1. Jom buat duit..free..join now..free..
    http://stayreward.com/index.php?share=20420

    ReplyDelete
  2. waa, nak idea yang floating rock tu. sgt cool ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agree..sgt cool..tringat batu terapung dlm movie avatar..

      Delete
  3. gile cool..ntah bp lm laa ms yg diamik yg wat bnde2 ni sume..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slalu nya dalam masa 2-4 bulan boleh dapat cantik mcm ni.tp tu bgantung pada cahaya, co2, suhu air dan baja.. kalau nk dapat cantik mcm ni duit pn kena byak jgak nk melabur..huhu

      Delete
    2. Nak belajar ke.. nak mintak tolong setup ke.. Jemput datang blog saya. Insha Allah boleh tolong selagi mampu.

      fitjab.blogspot.com

      Delete
  4. http://tengkubaim.stiforptour.com/?SOURCE=BS

    ReplyDelete
  5. Aquascape ni memang gempak.. competition nih tiap2 tahun ada wakil yg gempak2 dari Malaysia. Tapi ramai yg dah senyap sebab shift pergi hobi lain. Pada yang baru nak belajar, jangan malu tanya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails