Thursday, 15 November 2012

Serius Fakta - Cara Rokok Ganja Perubatan Dihasilkan (11 Gambar)


Legalisasi!

Di Amerika Syarikat penggunaan ganja untuk tujuan rekreasi baru sahaja dibenarkan di Colorado dan Washington. Akhirnya dope heads boleh menghisap ganja tanpa risau ditahan polis. Sebelum ini hanya mereka yang mempunyai alasan perubatan sahaja boleh memghisap ganja tanpa perlu risau ditahan pihak berwajib. Tahukah anda bagaimana rokok ganja dihasilkan? Di bawah ialah sebuah kilang pembuatan rokok ganja untuk tujuan perubatan di California. Enjoice!




Laporan asal Business Pundit

40 comments:

  1. wow apakejadahkah ini ........membuat orang high adalah legal dibenerkan di sisi undang-undang ini bener-benerr bengon ini bener-bner 'Merica ....nanti bukan ...ini bener-bner konet

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...konet kata kau ye...hahahahahhaaa
      Pegi mengaji dulu la bab ganja ni bro...sebelum kau bole kata sesuka hati.
      Google jer 'medical cannabis'....pehtu baca jgn tk baca...bahhahahahaha

      Delete
    2. betul tu bro..kaji dlu..educate diri sndiri..

      Delete
  2. PErgghhh.....ni mmg terbaik dari ladang!! kalo untuk tujuan perubatan,eloklah...kalo untuk tujuan lain,hentikan jer la.....hu3

    ReplyDelete
  3. Korg ni pun jangan la bodoh sangat... Kalau ganja kosong mana high... Tu semua mitos.

    Kalau yg dah campor ubat gegat ke, kaca mentol ke atau dah campor dgn bahan additive baru jadi high. Itu pun punca high tu datang dari bahan additive, bukan dari ganja tu. Sama macam kau campor ecstasy dgn coke la... Punca high tu dari esctacy, bukan dari coke.

    Ni semua salah kerajaan sebab tak paham riality dan tak habis ngaji pasal ganja. Ada ke ganja diletakkan sekali dalam kelas narkotik.. Memang celaru la pemikiran rakyat jelata... Sampai rakyat pun jadi bodoh cakap ganja punca high. Haish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pernah isap ganja?cakap macam dah hidup 80tahun jer...puiii sampah klu bercakap jadi mcm ni la

      Delete
    2. Betul la tu dia cakap. Ko jgan la percaya cakap gov. Aku sendiri dah rasa hisap ganja. Tak merbahaya pun. Yang bahaya bila campur benda lain. Tu yang jadi racun.

      Delete
    3. ganja x high?? hahaha dah mmg nampak la mamat nih xpnah isapp wakakakakakaka

      Delete
    4. hahahah bro, mna dapat fakta ni? ko isap ganja x high? ko isap ganja ke atau pucuk paku pakis? hahahah

      Delete
  4. xpenting89. rasanya kau tak cukup membaca la.

    Ganja is halucigenic kerana canabinoids. ada a mixture of compounds. Yang kau kata ubat gegat, glass and whatsoever tu nak buat methamphetamines or syabu. Benda tu dinamakan pseudo (pengganti) original chemical utk buat methamphetamine. Simply to say, Ganja in itself pown akan buat org high. Kau pernah rasa space cookies? Their awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. space cookies aku dah tinggal 4 ketul je, aiseh dah nak habis dah :(

      Delete
  5. Space Cookies tu aku tak penah rase.. Kau penah rase yg kosong? Aku penah rase.. Sikit pun tak high..

    Macam yg kau bace tu, "a mixture of compounds", mmg la high sebab tujuannye mixture utk jadikan bende tu high..

    But seriously ganja is awsome.. Not bcoz of it high-ability.. But the marijuana itself is awesome as the ability as cure subject..

    ReplyDelete
  6. dadah pun bagus untuk perubatan, tapi diharamkan kerana penyalahgunaan, sama juga dgn ganja. rasa2 kalau ganja dilegalkan di malaysia, rakyat malaysia ni cukup cerdik ke utk hanya guna ganja utk perubatan dan tidak menghisap ganja untuk lalok? rokok pun dah difatwakan haram, apatah lagi ni ganja? sorry korang nak hisap ganja hisap la tapi aku tak nak anak2 aku nanti jadi mat gian ganja

    ReplyDelete
  7. Bende yg tiada nas yg qat'i tak payah la nak haram2kn.. Rokok tu bab khilafiah.. Bab furuq je.. Kalau kau berijtihad yg rokok tu haram, maka haram pada kau je.. Jangan nk haramkan secara total keatas seluruh ummat islam.

    Setiap perkara yg tidak qat'i (nas yg tidak jelas dari sumber dan makna) adalah boleh dilakukan ijtihad bg setiap individu yg mampu dalam ilmu fiqih..

    ReplyDelete
  8. Rasa yang kosong? Meaning a sub species of Marijuana yang ada less concentration of cannabinoids? Nope. For what? That type of marijuana is made into rope and fibre for clothes. The halucigenic ones, tgk kepada brapa banyak u smoke. At small doses, mmg tak high. Gets you relaxed and helps with pain relief. Isap banyak2, mmg high laa. or makan banyak2.

    ReplyDelete
  9. What is the purpose of getting high?? Sedikit pun tak membantu.. Disebabkan segelintir mat ganja yg menyalahi penggunaan ganja, habis semua ganja disalahkan.. Sedangkan marijuana ada banyak advantage lain untuk kebaikan system tubuh manusia. Why don't people look at that advantage point?? Stop pointing marijuana as high subject, lets make it legal for the purpose of goods..

    ReplyDelete
  10. Well, getting high ada banyak purpose. Creative outputs and sometimes getting more focused. Tapi ada controllable high and uncontrollable high. Ada banyak contoh high yang not criminalised mcm caffeine high or sugar high.

    ReplyDelete
  11. Aku rase kita kena ubah difinifi tersebut... Creative output, relax-sensation and more focus is not suppose to called high... Its called catalyzing (pemangkin), its an advantage yg aku dok ulang2 tadi.. How about that?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak rasa xpenting89 nie Doktor or ada PHD in medical science ataupun bdk tahfiz yg dh hafal lebih 200 jenis hadith. sembang kemas n mcm dia power. lu memang power lah beb. SALUTEEEE

      Delete
    2. die lah paling champion paling power dikalangan kita kita ni.tak ada orang lain melain kan die seorang sahaga

      Delete
    3. yang ko pertahankan ganja nie sangat2 kenapa? adakah ko nie penagih ganja yang tegar ???

      Delete
    4. Apa masalahnya dgn penagih ganja tegar? camna plak dgn penagih rokok tegar? Rokok terbukti penyebab kanser, manakala ganja terbukti dapat melawan dan mencegah kanser!
      Pasal istilah....penyalahgunaan ganja....cuba bagitau jelas2 sikit yg camana dikatakan 'penyalahgunaan' ganja tu....faham ke?
      Banyak kebaikan ganja telah disorokkan selama ini dan kita telah ditipu dengan fakta2 yg salah tentangnya......kenapa ya??? Educate Yourself...
      (yg benar: pengguna ganja tegar tapi produktif)

      Delete
  12. So what we get drunk?
    So what we smoke weed?
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out?
    That’s how it's supposed to be
    Living young and wild and free

    ReplyDelete
  13. dah2 xpyh nk pompang sgt la kecoh dlm blog ni..klu ko rse elok halalkan bnd ni, g kt kerajaan, bentangkan proposal ko..n ble rmai yg da slh guna, jgn sdih sgt la klu jenazah ko xditerima bumi..bnd yg xelok, se'elok2nye dielakkan..(syubhah)..wallahualam

    ReplyDelete
  14. high for a night, slow for a month..

    ReplyDelete
  15. Cepat McD Promosi Burger Free
    http://goo.gl/8Ixij

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Untuk Perubatan = Harus

      Delete
  17. Yang patut jadi tak patut, berpatutanlah :)

    ReplyDelete
  18. LOL.... read it loud and clearly...
    PENYALAHGUNAAN...

    If your normal dairy milk pon kalau di salah guna untuk drown kan people also will become illegal...
    Everything created have it own purpose.. it is us human that decides to use it properly or not..
    But clearly kan kalau argue dengan those who are ignorant.. we will always lose...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha...i'm going to kill that people by drowning them...quick...find some dairy milk....muahahahahahaha

      Delete
  19. kalo dah terlebih logik akal...macam ni la....

    ReplyDelete
  20. god made weed
    human made alcohol, sugar and cigarette
    peace yaw

    ReplyDelete
    Replies
    1. in god we trust!

      Delete
    2. Peace love n harmony, semua yg tumbuh dari bumi Allah adalah yg terbaek...sifat Jamal n JalalNya... hehe.

      Delete
  21. bg aku ni memg menghylkn,,tp x setrok dadah yg lain,,ganja ni cme bolh buat org yg hisap cme rse relax dan nafsu makan korg mendadak,,lepas hisap korg akn rse lpa punye,,x mcm ice,,,ice lg terok,,,bg aku,,gnja is the best,,bolh buat aku relax selepas seharian bekerja,kehkeh,,dn,,ganja x ketagih pon la. LOL,,,,hisap dlu bru cerita.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails