Saturday, 31 March 2012

Serius Konsep - Tandas Sinki Dua Dalam Satu : Sempena Earth Hour (7 Gambar)


Mari menjimatkan air

Air ialah sebuah komoditi yang semakin berkurangan. Adalah dijangkakan the next world war akan berlaku kerana perebutan sumber air dan bukannya minyak macam sekarang. Bekalan air bersih yang kita ada di 1Malaysia Negara Bertuah ini tidak akan kekal lama sekiranya kita tidak berjimat mulai sekarang. Di Korea, Eco Toilet telah direka oleh Jang Woo-seok bagi mengurangkan pembaziran air. Air dari sinki basuhan tangan boleh digunakan untuk flush tandas. This is quite good. Disamping boleh jimat air, pengguna tandas senang boleh basuh tangan lepas pegang anu ketika mengqada' hajat. Win Win






Laporan asal YankoDesign

33 comments:

  1. ballsack teabegger31 March 2012 19:51

    1st... sinki+mangkuk tandas

    ReplyDelete
  2. cebok la mcm biasa..

    ReplyDelete
  3. kreatif tol..tp aku geli lak bab used water tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli?? ko nk flush je pun,lain la kot ko ......... (sila penuhkan ikut imaginasi)

      Delete
  4. boleh berak dalam sink la kalau cmtu..bestnyeeee

    ohsenyum berukkkkkk

    ReplyDelete
  5. harap tandas tu ada waterjet kat tempat duduk tu, jadi bila nak basuh, sampai ke dalam usus air masuk. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bidet~ dia punya pancutan~ laju & tajam~ hahahaha~

      Delete
    2. btul tu.mcm abg pnye pancutan laju & tajam

      Delete
  6. berak kat atas! basuh tgn kat bwah ah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan bilis wa tau spe lu......

      Delete
    2. ikan bilis goreng pon sodap d mkn bsma nsi lemak

      Delete
    3. woi

      xpuas ati ckap..setel kt kfc

      Delete
  7. waaa apa cerita anon....sebut2 nama blog gua....hahah! lari....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pintu hati ku d ketuk oleh 2 wanita1 April 2012 04:11

      hek eleh ko! tetibe lak g ah promote kt oh tidak,oh artis dn seangkatan dgn "oh" sana

      Delete
    2. kalau ku pilih disni apa kata di sana1 April 2012 04:13

      bodoh cm lembu

      Delete
    3. kalau ku pilih disana..disini terluka1 April 2012 11:36

      uuhh kene beef steak bez neh

      Delete
    4. katanya semua ini satu mimpi1 April 2012 13:15

      korg semua bleh terjun lombong

      Delete
    5. waaa apa cerita anon....sebut2 nama blog gua....hahah! lari....!!

      comel je ohbabi tulis mcm ni...

      Delete
    6. miranda kerr1 April 2012 15:42

      wahahaha suma nama cam cilake!bodoh ! hahaha

      Delete
    7. miranda kerr2 April 2012 08:31

      awww sweet i love u too

      Delete
  8. Ala.. kat jepun memang dok pakai konsep ni dah pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fap fap fap

      Delete
    2. mama...titew nk beyak

      Delete
    3. finaz..ahh...croooot!

      Delete
    4. Hahaha Anon-anon mcm beruk. Come here! Come! Nice job, boys.

      Delete
  9. knp tak tadah ke air ujan ==> temp tank ==> air flush? idea ni lg sesuai tuk malaysia kot. Avg pola hujan malaysia 240mm kot.

    ReplyDelete
  10. tis design is totally crap!.....stainless steel pottery?sejuk bontot!!!..design x proportion ikut sedap lidah...sink need pump pressure..to pour the water to pottery in order nak singkirkan tahi yg kita tinggalkan..tank up water?how the water pressure up to pipe?..tis is soo amateur..i`ve meet few korean student tht produce more unique design n more practical.. more less tis design is big fail...but y yanko design publish tis??soo far yanko design never fail us with all the news..lack of material probably??lol...

    ReplyDelete
  11. hahaha....aq dah buat dah cam ni tp design lain sikit...aq buat mase aq blaja kat kolej dulu...aq amik produk design...

    ReplyDelete
  12. bukan dorang men lap2 kesat2 je ke?reti plak dorang gune air

    ReplyDelete
  13. Kencing jer kat sink senang.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails