Monday, 19 March 2012

Serius - Jasad Paus Mesir Dipertonton Sebelum Pengkebumian (9 Gambar)


Macabre

Paus Shenouda III (88) meniggal dunia Sabtu lalu akibat serangan jantung. Beliau merupakan Paus ke 117 Gereja Koptik Mesir dan sudah memegang jawatan ini sejak 1971. Kematian beliau merupakan kehilangan besar bagi penganut Kristian Koptik Mesir kerana beliau merupakan pemimpin agama yang dihormati perlbagai pihak. Selepas meninggal dunia jasad beliau dipertontonkan buat kali terakhir di sebuah gereja di Abassiya Kaherah. Paus Shenouda III akan dikebumikan esok di Wadi el Natrun dan mayatnya dipertontonkan kepada umum bagi membenarkan penganut kristian koptik Mesir memberikan penghormatan terakhir.






Laporan asal DailyMail

22 comments:

  1. Seriously, mati2 ingat ikan paus bila baca title. No kidding.

    ReplyDelete
  2. Obe, video ni satu dedikasi
    http://www.youtube.com/watch?v=Bf9K6SXDkXU

    ReplyDelete
  3. gambar betul ke ni?? asal nmpak macam tampal hehe

    ReplyDelete
  4. yuhu~ tido ke tue

    zzz

    http://ohlala.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. skali tengok cam muka Gandalf the grey..hehe

    ReplyDelete
  6. aku ingat mesir fully islam.
    http://albertchanawesome.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. haha iffa Razak...

    i tot of the same too...

    ReplyDelete
  8. ceh, ingatkan org kebumi ikan paus tadi..muahahaha....

    ReplyDelete
  9. lpo lah plak..mkn mee goreng xknyg

    ReplyDelete
  10. ngeh.ko mkn ktne. aku lpk kt cmpka.nasi lmak cup-D kenyg dok's

    ReplyDelete
  11. when i read some of the comments above i facepalm. you ppl need to read moarrrrr

    ReplyDelete
  12. kesian pulak tengok dibuat duduk mcm ni, selalunya dibaringkan.....

    ReplyDelete
  13. sekali2 bagi la anon komen pulak obe, serius shit komen mcm fb-ian bila anon2 tak ada. mean absolutely rite...i mean it.

    ReplyDelete
  14. eh2,siap kipas pulak..panas ke bang?

    ReplyDelete
  15. shinoda penyanyi linkin park tu ke?

    ReplyDelete
  16. aku lahir kat mesir . christian sana memang ramai

    ReplyDelete
  17. Ok jtx malaysia, aku puji sikap kamu, sekurang2nya kau tidak mempersendakan orang yg dah mati.

    ReplyDelete
  18. Terseksa Paus ni. pity him

    ReplyDelete
  19. dia kena curse dgn Saruman tu, sebab Saruman nak amik tower yg Raja ni punya. Kira kalau dapat bunuh Saruman, kulit dia elok le alik ada darah n tak pucat dah..#True_Story

    ReplyDelete
  20. Salam, saya ada menjual upt (rm1.00/pc) dan opk (rm1.20/pc)...Sememangnya harga murah, kalau nak maklumat lanjut , sila layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails