Wednesday, 14 November 2012

Serius Kreatif - Iklan Krismas Yang Lain Dari Yang Lain


Why can't we have it here?

Di Malaysia bila tiba musim perayaan majoriti iklan yang ditayangkan mempunyai imej yang sedih. Kami menyalahkan Yasmin Ahmad kerana memulakan trend iklan sedih di Petronas. Selepas beliau menninggal dunia terdapat banyak pengarah baru yang meneruskan tradisi iklan air mata beliau.

Stop this nonsense. Hari perayaan ialah hari yang menggembirakan. Please for our sanity learn a thing or two from this Christmas advert from the UK. Comel dan funny. Now can we please stop the iklan sedih wuu wuu wuu di Malaysia. We are sick of it

20 comments:

  1. agenda yahudi ni....mohon hati2 semua....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. gimana sih Prince of Noob boleh sedih setelah melihat post yang dibuat oleh obe gemuk ini ...apa innn ????........konet konet

      Delete
  3. salahkan orang dulu2 jugak termasuk p ramlee yang buat lagu raya sedih2 sampai dah terbentuk dlm mindset, raya itu wajib berlinangan air mata

    ReplyDelete
  4. "Stop this nonsense. Hari perayaan ialah hari yang menggembirakan. Please for our sanity learn a thing or two from this Christmas advert from the UK. Comel dan funny. Now can we please stop the iklan sedih wuu wuu wuu di Malaysia. We are sick of it"

    Aku tau ko munafik obe...kepala bapak ko sial nk buat statement mcm ni, ko kalau ak amek tindakan atas site ko mmg ko terok...perayaan bukan semua untuk gembira sial...aku anak yatim, bapak takde...ko ingt semua perayaan semua org gembira satu keluarge ke bile org2 mcm aku dan lagi teruk mcm aku ni beraya...ko mmg suatu hari akan dilakhnat obe..ko igt tu...xselame ko akn ada di atas...salam dari musuh no.1 ko...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini amat benar ini amat benar ......Konet betul lah obe ini konet betul ...

      Delete
  5. bukan x boleh buat kene seimbanglah. lagi pon penah x korang pikir kite beraye ni ade yang dalam keadaan sedih dan ade yg gembira. so paham2 la. dah besor panjang dah pon

    ReplyDelete
  6. Btol hari perayaan hari yang gembira..tapi ramai yang gembira tu lupa pada yang bersedih. iklan2 tu untuk mengingatkan jangan lalai sangat dengan perasaan gembira..

    ReplyDelete
  7. ko ni obe ckp mcm ehem aku x mau sebut, dlu time raye ko gak post kat blog ko iklan sedih ko gak kata sangat touching.
    aku ingat kan ko kembali k

    http://blogserius.blogspot.com/2012/08/serius-sadis-iklan-raya-bernas-yang.html

    lepas tu datang xmas ni ko ckp x suke plak dah iklan sedih and ko kutuk plak suma iklan perayaan yg sedih

    ReplyDelete
  8. TIDAK!! BIAR BETUL?? LAGU NASYID PALING BODOH SEPANJANG ZAMAN!
    Follow Me On : BLOG MAZEER | Berita Terkini Hiburan Sensasi!

    ReplyDelete
  9. Kalo hati tu touching kuat xpyh baca blog obe ni.. Gi bkk blog2 jiwang .. puihh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails